Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Υπέροχη σκεπαστή πίτσα πεπερόνι με ζύμη κρουασάν - LINE LIFE

Υπέροχη σκεπαστή πίτσα πεπερόνι με ζύμη κρουασάν

Μια λαχταριστή, πεντανόστιμη σκεπαστή πίτσα με πεπερόνι και υπέροχη ζύμη κρουασάν!!!

Υλικά

•1 κουτί φρέσκια ζύμη για μικρά κρουασάν ζύμη Pillsbury των 230 γρ.

•1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας

•3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ

•10-12 φέτες πεπερόνι

Εκτέλεση 

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2.Ξεδιπλώνετε πάνω σε λαδόχαρτο το φύλλο. Με τα δάχτυλά σας πιέζετε τις “τρύπες-ραφές” για να κλείσουν και “σφραγίσουν”. Με ένα πλάστη ανοίγετε το φύλλο μέχρι να δημιουργήσετε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 35 Χ 25 εκ. περίπου.

3.Αλείφετε κατά μήκος το κέντρο της ζύμης με τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας περιθώριο επάνω και κάτω 3 εκ. περίπου για να διπλώνεται. Πασπαλίζετε πάνω από τη σάλτσα το τριμμένο τυρί και πάνω από το τυρί στρώνετε το πεπερόνι [βλέπε φωτογραφία πιο κάτω].

4.Με ένα κόφτη για πίτσα ή κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη λοξά σε λωρίδες και από τις δύο πλευρές αριστερά και δεξιά. Αρχίζετε να σκεπάζετε τη γέμιση με μια μια εναλλάξ τις λωρίδες, λοξά τη μία πάνω στην άλλη ώστε να δημιουργήσετε μια “πλεξίδα”. [βλέπε τη φωτογραφία πιο κάτω]. Εναλλακτικά, σκεπάζετε τη πίτσα γυρίζοντας τα περιθώρια ζύμης επάνω κάτω και το υπόλοιπο φύλλο από αριστερά και δεξιά και τα σφραγίζετε πατώντας με τα χέρια σας.

5.Μεταφέρετε τη πίτσα μαζί με το χαρτί ψησίματος στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. Τη σερβίρετε ζεστή και την απολαμβάνετε.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.