in

Υποφέρετε από πόνους στις Αρθρώσεις και τα Κόκαλα; Δείτε ΌΛΑ όσα Πρέπει να Γνωρίζετε!

Η αρθρίτιδα συνήθως συναντάται σε μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά επηρεάζει και νεαρότερα άτομα. Η αρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από εξουθενωτικό πόνο στις αρθρώσεις, δυσκαμψία, πρήξιμο και φλεγμονές. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες σπιτικές θεραπείες που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον πόνο και την δυσφορία από όλα τα είδη αρθρίτιδας.

Σύμφωνα με το Health Line, η δυσκαμψία και οι πόνοι προκαλούνται από φλεγμονές στις αρθρώσεις. Επομένως, αν στοχεύσετε στην πηγή της φλεγμονής και λάβετε μέτρα για να την μειώσετε, μπορείτε να αποτρέψετε και να θεραπεύσετε την αρθρίτιδα με φυσικές μεθόδους.

1. To τζίντζερ είναι φυσικό αντιφλεγμονώδες και είναι αποτελεσματικό στην μείωση του πόνου και των φλεγμονών. Μπορείτε να καταναλώνετε 4 φλιτζάνια τσάι τζίντζερ καθημερινά σαν θεραπεία. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το τζίντζερ και στην μαγειρική.

2. Το μαγνήσιο είναι σημαντικό για τα οστά. Για να καταπολεμήσετε την αρθρίτιδα πρέπει να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως λαχανικά με πράσινα φύλλα, καρύδια και φασόλια. Μπορείτε ακόμη να πάρετε συμπληρώματα μαγνησίου ή και έλαιο μαγνησίου για να τρίψετε με αυτό τις αρθρώσεις σας.

3. Ένα ζεστό μπάνιο θα χαλαρώσει τους μυς. Επίσης, μπορείτε να κοιμάστε με ηλεκτρική κουβέρτα για να μειώσετε την δυσκαμψία.

4. Η κουρκουμίνη, το χημικό που περιέχεται στον κουρκουμά, είναι πολύ αποτελεσματικό για την μείωση των φλεγμονών των αρθρώσεων. Μπορείτε να συμπεριλάβετε τον κουρκουμά στην διατροφή σας σε τσάι, προσθέτοντας τον στην ομελέτα ή φτιάχνοντας ινδικό κάρυ.

5. Το ελαιόλαδο περιέχει αντιφλεγμονώδη ένζυμα που λειτουργούν, όπως η ιβουπροφένη. Καλό θα ήταν να καταναλώνετε ελαιόλαδο καθημερινά. Μπορείτε ακόμη να κάνετε μασάζ στις αρθρώσεις σας με ελαιόλαδο δύο φορές τη μέρα.

6. Τα λιπαρά οξέα ω-3 των ψαριών μπορούν να μειώσουν την δυσκαμψία και τον πόνο των αρθρώσεων. Επομένως, καλό είναι να καταναλώνετε συχνά ψάρια πλούσια σε ω-3. Μπορείτε ακόμη να πάρετε και συμπλήρωμα ω-3 για μεγαλύτερη πρόσληψη.

7. Μπορεί να σας ακούγεται χαζό, αλλά φορώντας γάντια στον ύπνο μπορείτε να μειώσετε το πρήξιμο και την δυσκαμψία των χεριών το πρωί. Μπορείτε ακόμη να τυλίξετε τα γόνατα και τους αγκώνες σας με κασκόλ για να ανακουφίσετε τον πόνο.

8. H βιταμίνη C προστατεύει ενάντια στην οστεοαρθρίτιδα, συμβάλλει στον σχηματισμό των θρόμβων, είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν τους χόνδρους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πάρετε βιταμίνη C είναι να πίνετε συχνά χυμό πορτοκάλι και να τρώτε περισσότερα πορτοκάλια. Μπορείτε ακόμη να πίνετε ένα ποτήρι νερό με χυμό λεμονιού ή λάιμ.

Η αρθρίτιδα μπορεί να γίνει εξουθενωτική και επώδυνη, αλλά αν δοκιμάσετε κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές, σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα!

Credit: remedydaily.com

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι!

AΝAΤΡIΧIAΣΤIΚO! Aυτή η βιταμίνη ΠΡOΚAΛEI πρόωρo ΘAΝAΤO!