Η ζωή μας κατακλύζεται καθημερινά από νέα επιτεύγματα. Πρόκειται για καινούριες τεχνολογίες που έρχονται να ξεπεράσουν και να καταργήσουν τις παλαιότερες. Ζούμε στην εποχή των θαυμάτων!

Τι γίνεται, όμως, με όλα τα gadgets και τις συσκευές που μπαίνουν οριστικά στο ράφι; Καταλήγουν στα σκουπίδια ή στην καλύτερη περίπτωση στην ανακύκλωση; Όχι πάντα! Τουλάχιστον όχι για την περίπτωση που πέσουν στα χέρια της Julie Alice Chappell από το Ηνωμένο Βασίλειο.Αυτή η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα χρησιμοποιεί παλιά κυκλώματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και συσκευών και φτιάχνει τέχνη! Για την ακρίβεια κατασκευάζει υπέροχα ομοιώματα εντόμων!

Η Chappell μπορεί να μην ξέρει πολλά για τη λειτουργία αυτών των κυκλωμάτων που χρησιμοποιεί, αλλά τη γοητεύει να τα παρατηρεί. Και φυσικά να τα χρησιμοποιεί στην τέχνη της.

Τα έργα της είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένα. Μεταμορφώνει τα “άχρηστα” για πολλούς υλικά σε κάτι όμορφο και δημιουργικό. Θεωρεί πως παράγει μια τέχνη η οποία μπορεί να ωθήσει τον κόσμο στο σεβασμό προς το περιβάλλον και τον προβληματισμό για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του κόσμου.

entomo

entomo1

 

 

entomo

entomo1

entomo2

entomo3

entomo4

entomo5

entomo6

entomo7

 

entomo9

entomo10

entomo11

entomo12

entomo13

entomo14

entomo15

entomo16
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...