in

Φωτογράφος απαθανατίζει γυναίκες την στιγμή ΑΚΡΙΒΩΣ που φθάνουν σε οργασμό.

Kανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο φωτογράφος Albert Pocej είναι ο μόνος που σκέφτηκε να φωτογραφήσει γυναίκες την ώρα του οργασμού τους, πάντως σίγουρα είναι ο μόνος που κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο εποχιακός φωτογράφος, με 10 χρόνια εμπειρίας στην πλάτη του, αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και δισταγμό από τις γυναίκες που προσέγγισε για το πείραμά του. Δεν έψαχνε για ηθοποιούς, αλλά για μοντέλα που θα ήταν έτοιμα να τον βοηθήσουν να αποτυπώσει την πραγματική έκφραση με το φακό του. Όπως ήταν επόμενο, συγκέντρωσε μόλις ένα μικρό αριθμό γυναικών, που τον βοήθησαν να ζήσει από κοντά αυτή την τόσο προσωπική εμπειρία τους.

Η συλλογή των φωτογραφιών περιλαμβάνει 15 γυναίκες και είναι άκρως ερωτική και γεμάτη αντιθέσεις. Οι τελικές φωτογραφίες είναι εξαιρετικής ποιότητας κι είναι εύκολο να αναρωτηθεί κανείς πόσο επηρεάστηκαν οι γυναίκες από την παρουσία του φωτογράφου ως προς την άνεση και την έκφρασή τους.

Παρότι οι φωτογραφίσεις έγιναν έξω στη φύση, δεν είναι το ίδιο το φόντο που τις κάνει να φαίνονται φυσικές όσο τα ίδια τα μοντέλα. Άλλωστε, πρωταρχικός στόχος του φωτογράφου ήταν να αποφύγει τα κλισέ.

‘Ήθελα να κάνω όσους κοιτάζουν τις φωτογραφίες να σκεφτούν,’ δηλώνει ο Pocej. ‘Και τα κλισέ δεν αφήνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται.’

Ο φωτογράφος, Albert Pocej

Ο Albert Pocej, ένας φωτογράφος από τη Lithuania, φωτογράφησε 15 γυναίκες την ώρα που φτάνουν σε οργασμό.

1Ιστορία

Από μικρό παιδί, ο Albert ασχολιόταν με τη φωτογραφία, αλλά αποφάσισε να το δει σοβαρά και επαγγελματικά από την ηλικία των 30 ετών. Δουλεύει και μένει στο Monaco από το 2012. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από πολλούς κινηματογραφική.

2

Το όνειρο

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα αυτής της φωτογράφησης του ήρθε σε ένα όνειρο. Θέλησε να ανακαλύψει τα μυστικά του γυναικείου οργασμού, αποτυπώνοντας την έκφραση των γυναικών με το φακό του.

3Η διαδικασία

Τί θα κάνατε σαν γυναίκα, αν κάποιος σας πλησίαζε και σας ζητούσε να σας φωτογραφήσει την ώρα που έρχεστε σε οργασμό;

Ο Pocej δυσκολεύτηκε πολύ να βρει τα μοντέλα του. Ενδιαφέρον εκδήλωσαν αρχικά μόλις 20 γυναίκες, από τις οποίες τελικά έμειναν μόνο οι 15 όταν έγινε σαφές πως δεν θα έπρεπε να υποκρίνονται.

Ο Pocej χρησιμοποίησε την τεχνική lapse photography, που αιχμαλωτίζει πολλά καρέ ανά δευτερόλεπτο.

4Γεγονότα για τον γυναικείο οργασμό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το 1/3 των γυναικών έχουν προβλήματα με τον οργασμό τους.

5Κλειτοριδικός ερεθισμός

Οι περισσότερες γυναίκες καταφέρνουν να έρθουν σε οργασμό με ερεθισμό της κλειτορίδας και ένα 80% δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν μόνο με τη διείσδυση.

6Όταν μπαίνει η λογοκρισία

Φυσικά, όπως θα ήταν αναμενόμενο, η δουλειά του Pocej έγινε αντικείμενο σχολιασμού. Μια γυναίκα εξέφρασε πως επρόκειτο για ένα θέμα πολύ προσωπικό για να λάβει τόσο μεγάλες δημόσιες διαστάσεις. Κάποιος, επίσης, αποκάλεσε τις φωτογραφίες “αποδομημένο πορνώ”.

Ορισμένοι δεν δίστασαν να αποκαλέσουν τον φωτογράφο “ανώμαλο” και αρκετοί σχολίασαν επικριτικά τις γυναίκες που πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες. Βέβαια, η γυναικεία ευχαρίστηση κατακρίνεται παντού και πάντα ανά τον κόσμο.

7Θετικές αντιδράσεις

Οι φωτογραφίες έχουν κάνει το γύρο του κόσμου και, ευτυχώς, δεν λείπουν και εκείνοι που τις περιγράφουν σαν μοναδικές, πρωτότυπες, όμορφες και ποιοτικές.

8Οι γυναίκες ξέρουν τί θέλουν

Αν υπάρχει ένα καλό μήνυμα που περνάνε αυτές οι φωτογραφίες, σίγουρα αυτό είναι ότι οι γυναίκες ξέρουν τι θέλουν. Απόφαση του φωτογράφου ήταν να φωτογραφήσει κάθε γυναίκα μόνη της, χωρίς κανένα παρτενέρ και καμία εξωτερική βοήθεια. Οι γυναίκες ξέρουν να ευχαριστήσουν τον εαυτό τους.

9διαφορετικό

Με τη ΒΟΗΘΕΙΑ αυτής της συνταγής, τα μαλλιά σου θα μεγαλώνουν ΔΥΟ φορές πιο γρήγορα.

Το ροζ κέικ με λεμόνι είναι τόσο μαγικό που – παρολίγο – να λυπηθούμε να το φάμε!