Όλοι οι Γονείς Πρέπει να δουν ΤΙ ζημιά προκάλεσε η Μηνιγγίτιδα σε αυτό το Παιδάκι. Ανοίξτε τα Μάτια σας!

Όπως τα περισσότερα νήπια, όταν ο Taylor Marshall έκανε τα πρώτα του βήματα, χρειαζόταν ενθάρρυνση και βοήθεια. Αλλά αντίθετα με άλλους, αυτό το 20 μηνών μωρό χρειαζόταν και προσθετική στο ένα του πόδι και πλήρους μεγέθους νάρθηκα στο άλλο.

Μόλις 1ος έτους, διαγνώστηκε με μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία και η μητέρα του, Terri Lewsley, έμαθε πως είχε μόνο ώρες για να ζήσει. “Έγιναν όλα πολύ γρήγορα.”

Ο Taylor ήταν μόλις 8 μηνών όταν η οικογένειά του έμαθε τα νέα πως το μωρό τους έχει μηνιγγίτιδα. Αυτή η ασθένεια μπορεί να σκοτώσει μέσα σε ώρες.

Οι γιατροί έβαλαν το μωρό σε κόμμα για 17 μέρες και η οικογένεια έβλεπε την γάγγραινα να μαυρίζει τα άκρα του.

“Είχαμε ετοιμαστεί να τον αποχαιρετήσουμε. Προσευχόμασταν συνέχεια για να γίνει καλά.”

26592979770_7b92f4fe80_o

Έχασε το αριστερό του πόδι, τα δάχτυλα από το δεξί πόδι και όλα του τα δάχτυλα των χεριών, αλλά κατάφερε μετά από 7 μήνες στο νοσοκομείο να αναρρώσει. Τώρα, προσπαθεί να προσαρμοστεί στο να ζει με προσθετικό πόδι.

“Δεν έχει αλλάξει η προσωπικότητά του. Από τότε που γύρισε στο σπίτι είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Παίζει και γελάει. Είναι ένα πολύ χαρούμενο αγόρι.”

Η μηνιγγίτιδα προκαλεί πρήξιμο στο κεφάλι και στην σπονδυλική και η σηψαιμία είναι η δηλητηρίαση που προκαλεί.

Ενώ η ιογενής μηνιγγίτιδα δεν είναι ασθένεια που απειλεί τη ζωή, η βακτηριακή μηνιγγίτιδα είναι πολύ σοβαρή και οι γονείς δεν πρέπει να χάνουν καθόλου χρόνο εάν υποπτεύονται πως το παιδί τους είναι άρρωστο.

Τα μωρά είναι μία πολύ ευπαθής ομάδα στην ασθένεια αυτή και ειδικά τα νεογέννητα. Ενώ τα εμβόλια προστατεύουν, δεν μπορούν να εμποδίσουν όλες τις μορφές της και τη σηψαιμία.

Αυτά είναι τα κοινά συμπτώματα σε μωρά που οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν:

Ένα έντονο πρήξιμο ή μαλακό σημείο
Υψηλός πυρετός (αν και μπορεί να είναι και χαμηλός σε παιδιά κάτω των 3 μηνών)
Κρύα χέρια και πόδια
Δυσφορία όταν το παίρνετε στα χέρια
Έντονη υπνηλία ή αδυναμία να ξυπνήσει
Λαχάνιασμα και δυσκολία στην αναπνοή
Τρέμουλο
Εξανθήματα ή μωβ μελανιές
Ένα παράξενο γρύλισμα
Εμετός ή άρνηση να φάει
Χλωμό δέρμα ή με κηλίδες
Άκαμπτο σώμα
Πόνοι στις αρθρώσεις και τα άκρα

Credit: popsugar.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε Αλουμινόχαρτο στο Μαγείρεμα γιατί οι Συνέπειες θα είναι Καταστροφικές!

Άνθρωποι όλου του κόσμου χρησιμοποιούν πάρα πολλά υλικά για να ετοιμάσουν το γεύμα τους. Από ακριβά μαχαίρια και σκεύη, μέχρι αλουμινόχαρτο και δεν υπάρχει...

Πρόσeξε την Εικόνα! Τι είδες Πρώτο; Δες ΤΙ σημαίνει για τον Χαρακτήρα σου

Ποιον είδατε πρώτα στην Εικόνα; Η Απάντησή σας Αποκαλύπτει πολλά για την Προσωπικότητά σας! Οι οπτικές οφθαλμαπάτες μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικές. Όχι μόνο αποκαλύπτουν...

Μπορείς να διαβάσεις τα χρώματα γρήγορα ; Δείτε την φωτογραφία και δοκιμάστε το!

Μετά τα Μαθηματικά και ψυχολογικά Τεστ δημιουργήσαμε ένα ακόμη το οποίο ίσως σας μπερδέψει λίγο. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε όσο...
close