in

Άντρες και ζώδια… Ποια ειναι τα πιο ζόρικα αρσενικά;;;

Κριός

Ο άνδρας αυτός είναι αυτό που λέμε «αρσενικό» με όλη τη σημασία της λέξης. Διαθέτει ανεξάντλητη κινητήρια δύναμη που τον ωθεί διαρκώς σε δράση και αυτοεπιβεβαίωση. Αγνοώντας την αίσθηση του μέτρου μπορεί να πάει πολύ ψηλά και να κάνει πάρα πολλά. Μπορεί να μπει επικεφαλής στη μάχη εμψυχώνοντας τους πάντες. Σιχαίνεται τις κολακείες και τα υποκριτικά χαμόγελα. Έχει έμφυτο σeξ απίλ. Όλα επάνω του αποπνέουν μια αντρική γεύση, η φωνή είναι μπάσα και κάπως βραχνή, το βλέμμα δυνατό και το χρησιμοποιεί για να καθηλώσει. Τον διακρίνει μια σαρκαστική διάθεση. Ο άντρας αυτός δεν χάνει την αρρενωπότητα του. Ένας θρύλος στο χώρο του κινηματογράφου ο Μάρλον Μπράντο αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του ζωδίου. Ένα άλλο δείγμα αυτών των χαρακτηριστικών ο διάσημος Τούρκος ηθοποιός Μουράτ Γιλντιρίμ, ο γνωστός Ντεμίρ που καθήλωσε τις θαυμάστριες του ακριβώς με αυτή τη μοναδική γοητεία. Αυτός ο άντρας ξέρει να αγαπάει να κάνει θυσίες για τη γυναίκα που θα διαλέξει, αλλά δεν ανέχεται τις εξαρτήσεις την γκρίνια και τη μιζέρια εκ μέρους της. Δεν θα διστάσει στην κυριολεξία να την πετάξει από το παράθυρο αν δεν πληρεί τους όρους που αυτός έχει θέσει για το ταίρι του.

Ταύρος
Το πείσμα των ταύρων στον εργασιακό και οικονομικό χώρο έχει να κάνει με τα βαθύτερα συμπλέγματα τους. Έχω το δικό μου σπίτι, χρήμα, πολυτέλεια, καλό φαγητό, τρυφερό ήρεμο σeξ, και κυρίως…αποταμίευση και μόνο τότε «υπάρχω». Μην ξεχνάμε ότι ο διάσημος ψυχίατρος- ψυχαναλητής Σίγκμουντ Φρόιντ ήταν ταύρος. Η «απόλαυση» για τους ταύρους, είτε λέγεται γεύση είτε «λίμπιντο¨, είναι συνυφασμένη με το κύτταρό τους. Άλλος ένας διάσημος ταύρος γνωστός για τα ερωτικά πάθη του σε σημείο που τα έκανε ύμνους και ποιήματα, είναι ο ποιητής Κώστας Καβάφης. Ο διάσημος ποδοσφαιριστής Ντείβιντ Μπέκαμ άλλο ένα δείγμα πείσματος και αγάπης στο χρήμα και πίστης στην οικογενειακή εστία (παρόλο που πολλές γυναίκες θα ήταν πρόθυμες να μπουν στο προσωπικό του χαρέμι, εκείνος τη φωλιά του δεν την χάλασε). Σταθερότητα και ηρεμία στο χώρο απαραίτητα για τον φίλο ταύρο.

Δίδυμοι
Χαρακτηριστικό του η νεανική κορμοστασιά του. Πνευματώδης με μεγάλη ζωντάνια, με διάφορες γνώσεις, ακόμα και χαμηλής μόρφωσης να είναι καταφέρνει να σταθεί σε κύκλους διανοούμενων και συχνά να εντυπωσιάσει. Ακόμα και σαν ωροσκόπος μόνο ο Δίδυμος μπορεί να λειτουργήσει πνευματικά. Είναι φτιαγμένος από τη στόφα του ρήτορα. Οι κινήσεις του είναι νευρικές, οι γκριμάτσες του προσώπου του συμπληρώνουν ότι λείπει πιθανά από το λεκτικό οπλοστάσιο του. Ερωτικά εντυπωσιάζεται εύκολα και άλλο τόσο εύκολα ξεχνά. Δε νομίζω ότι πραγματικά μπορεί να αγαπήσει. Είναι μάλλον επίπεδος σε αυτό το θέμα. Αγαπά όποιον η όποια μπορεί να του λύνει ως Αλαντίν τα προβλήματά του. Σε αντάλλαγμα θα τον γεμίσει με αισιοδοξία και νεανική τρέλα. Φλερτάρει με τα πάντα. Με ιδέες, με τέχνες, με επαγγέλματα, με φιλίες και είναι τρομερά ανυπόμονος με ό,τι και να καταπιαστεί. Στο θέμα του σeξ αναζητά τα πάντα και είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε εμπειρία. Ο γάμος δεν είναι στις αναγκαιότητές του. Αν κάνει ένα γάμο σε νεαρή ηλικία έχει καλώς. Αλλιώς, αν αργήσει δεν είναι τόσο σίγουρο ότι θα παντρευτεί σε μεγάλη ηλικία. Ο Αλ Πατσίνο π.χ δεν παντρεύτηκε ποτέ. Ο Τζόννυ Ντεπ παντρεύτηκε νωρίς, υπήρξε ένα πολύ κακό παιδί και τώρα που μεγάλωσε…χώρισε.

Καρκίνος
Δεν Θεωρείται το καλύτερο δείγμα αντρικού σωματότυπου. Είναι εύσωμος και ίσως και πλαδαρός, μάτια μελαγχολικά και βάδισμα κάπως βαριεστημένο, κουρασμένο σαν να σηκώνει το βάρος όλου του πλανήτη. Είναι επιφυλακτικός και δεν είναι εύκολο για τους άλλους να τον ψυχολογήσουν. Θεωρείται ο καλύτερος γιος του ζωδιακού προσέχει τους γονείς του και ειδικά τη μάνα από την οποία δεν κόβει τον ομφάλιο λώρο ποτέ. Με τον ίδιο ασφυκτικό τρόπο προσκολλάται και στη γυναίκα του, την οποία κουράζει με την συνεχή γκρίνια του και τις ανασφάλειες του. Χρειάζεται μια μάνα να τον κουμαντάρει και συγχρόνως να έχει την εντύπωση ότι εκείνος χειρίζεται τα νήματα αυτής της σχέσης. Του αρέσει να ανήκει σε οικογένεια. Δεν είναι αυτόνομος. Γι” αυτό είναι προσκολλημένος σε παλιές ιδέες, σχέδια, έπιπλα, θεωρίες κλπ. Αυτό το χαρακτηριστικό του να τον νιώθουν οι άλλοι σαν τον αδελφό τους τον κάνει εξαιρετικά δημοφιλή και γι” αυτό συχνά τον χρήζουν μέλος σε κοινωφελείς ομάδες. Σε θέματα ερωτικά και σeξ είναι μάλλον αμυντικός παρά επιθετικός. Προτιμά να δέχεται τις θωπείες της συντρόφου του, να του κάνουν μασάζ κλπ. Συντηρεί μια προσωπικότητα με κολακείες και κάποιες συνταγές καλοσύνης. Αυτό του δίνει την χαρακτηριστική του δημοτικότητα. Ένας γνωστός Καρκίνος είναι ο Τομ Κρουζ.

Λέοντας
Η πρώτη εντύπωση που δίνει είναι η δύναμη. Γεννημένος αρχηγός, δεν δέχεται να τον κατευθύνουν ούτε οι γονείς του. Αν επέλθει κάποια σύγκρουση με τους γονείς σίγουρα θα κάνει μια υπομονή στα πλαίσια της περηφάνιας του και μόλις νιώσει ικανός θα φύγει από την κηδεμονία τους και δεν θα γυρίσει πίσω ούτε να κοιτάξει. Είναι γεννημένος νικητής και αυτό φαίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής του. Δεν είναι δειλός. Διαθέτει μεγάλα αποθέματα ψυχικού σθένους και έχει μια βασιλική μεγαλοπρέπεια. Ακόμα και αν έχει στο πορτοφόλι του την τελευταία δεκάρα, αν χρειαστεί, θα την προσφέρει με ένα ύφος βασιλικό και ας ξέρει ότι θα του λείψει την επόμενη μέρα. Σαφώς είναι πομπώδης με ύφος και παράστημα αυτοκράτορα. Θεωρείται ζώδιο συγγνώμης, συγχωρεί τα πάντα ακόμα και τα λάθη στη δουλειά αν είναι αφεντικό, αλλά δεν θα συγχωρήσει ποτέ τον εξευτελισμό και την ταπείνωση που θα του επιβάλλουν. Γι” αυτό σε περίπτωση απιστίας της συντρόφου του ή της όποιας χειραγώγησής του είναι ικανός να χειροδικήσει, να πετάξει ρούχα από το παράθυρο ή να τα σκίσει. Το νόημα αυτής της κρίσης είναι «σε συγχωρώ μεν αλλά ΦΥΓΕ». Η επόμενη φράση είναι… χάσου από τα μάτια μου. Αν τώρα αυτό το ταίρι αργότερα χρειαστεί μια στήριξη ηθική ή οικονομική θα της την προσφέρει χωρίς όμως πισωγύρισμα. Αντιπροσωπευτικός Λέοντας ο οποίος συμπαραστέκεται με αυτοθυσία στη σύζυγό του Μέλανι Γκρίφιθ στα σοβαρά προβλήματα υγείας που εκείνη αντιμετωπίζει είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας. Άλλος λέοντας είναι ο Χάρισον Φορντ.

Παρθένος
Σον Κόνερυ, Ρίτσαρντ Γκιρ. Δεν χρειάζονται συστάσεις πασίγνωστοι και οι δύο. Αγέραστοι και αειθαλείς. Όπως το λέει ο Σον Κόνερυ και στη διαφήμιση. Κάποιοι δεν γερνούν απλά…ωριμάζουν. Ευθυτενείς, με ύφος ειρωνικό και κάπως σαρκαστικό και με μια ειρωνική απάντηση έτοιμη προς εκτόξευση. Η εμφάνιση του είναι συνήθως παγερή και αποθαρρύνει τις γυναίκες που πρόθυμα ονειρεύονται ερωτικά σενάρια ρομαντικών εποχών. Λειτουργεί με μια λογική λες και στο μυαλό του μέσα έχει ένα καλοκουρδισμένο ρολόι. Σπάνια πέφτει θύμα παθών και εξαρτήσεων. Και αν το κάνει, συνήθως βρίσκει τη δύναμη να το πολεμήσει, στην κυριολεξία να το αφανίσει. Αγαπά την εργασία του, και φροντίζει για την υγεία του τηρώντας το αρχαίο ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιή». Είναι πάντα σε φόρμα. Είναι οι γυναίκες παρθένοι που συχνά παχαίνουν και έχουν μια τάση λαιμαργίας. Στους άντρες δεν το συναντάμε αυτό. Είναι εξαιρετικά επιδέξιος στην επίλυση δύσκολων οικονομικών προβλημάτων. Στην εποχή μας λοιπόν πρέπει να σκεφτούμε όλες μας σοβαρά την συνύπαρξη με έναν άντρα παρθένο. Αν πρόκειται να τον χαρακτηρίσουμε με μία μόνο λέξη αυτή θα είναι «απρόσιτος». Μιλάμε πάντα για τα ερωτικά. Γιατί στα θέματα συζήτησης και επικοινωνίας τα πάει θαυμάσια. Τεκμηριώνει. Η επιστήμη της λογικής θαρρείς ότι φτιάχτηκε γι’ αυτόν. Η αυτονομία και η δύναμη του συχνά τον κάνουν αρνητή του γάμου.

Ζυγός
Όμορφος, κομψός, με καλό γούστο, λάτρης της καλής μουσικής και των καλών τεχνών γενικότερα. Μισεί τη βία και τους καυγάδες, οι υψηλοί τόνοι στη συζήτηση τον κουράζουν. Αποζητά παντού την αρμονία. Θεωρείται ο καλύτερος πατέρας γιατί διδάσκει τα παιδιά του ακριβώς αυτά που ο ίδιος λατρεύει. Την αρμονία. Η απέχθεια για τη βία τον κάνει τον καλύτερο διπλωμάτη. Ξέρει να ελίσσεται, είναι ευέλικτος και αποτελεσματικός. Η ευγένεια και το Savoir Vivre θα λέγαμε ότι δημιουργήθηκε γι’αυτόν. Διαθέτει πνεύμα συνεργασίας. Είναι από τους άντρες που παντρεύονται. Αποζητούν την συντροφιά. Και στο θέμα του έρωτα και του σeξ ισχύει το ίδιο για το καλό γούστο. Σαφώς δεν του αρέσει οποιαδήποτε κακογουστιά σε αυτό τον τομέα. Ας μη ξεχνάμε ότι η φίλη μας Γαλλία ανήκει στο ζώδιο του ζυγού. Βλέπε Βερσαλλίες και Λούβρο. Ο ζυγός προσπαθεί να προσωποποιήσει την ομορφιά. Ας μη ξεχνάμε ότι κυβερνήτης του ζωδίου αυτού είναι η Αφροδίτη. Με την ευγενική συμπεριφορά του κατακτά εύκολα ανθρώπους και προνόμια και αποκτά έντονη κοινωνική ζωή. Ο ηθοποιός Χιού Τζάκμαν είναι εκπρόσωπος του συγκεκριμένου ζωδίου.

Σκορπιός
Ζώδιο σταθερό, αποφασιστικό και ισχυρό. Ένα από τα 3 ηγετικά, με τη μόνη διαφορά ότι δεν έχει τον παρορμητισμό και το φαίνομαι των άλλων δύο. Μαζί τον αιγόκερω αποτελούν την σιωπηρή δύναμη. Αυτή τη δύναμη που δεν κραυγάζει αλλά καταφέρνει να κερδίζει πάντα με υπομονή και πείσμα. Αντέχει στις κακουχίες τις οποίες υφίσταται με υπομονή μέχρι να φτάσει στον προορισμό που ο ίδιος έχει τάξει για τον εαυτό του. Είναι ευτυχισμένος μόνο όταν δει το έργο του και πειστεί ότι είναι σημαντικό. Δύσκολα συμβιβάζεται με δεύτερο ρόλο είτε στο γάμο είτε στη ζωή. Ας μη ξεχνάμε τον διάσημο ζωγράφο Πικάσο ο οποίος πάσχιε μέχρι να αγγίξει κορυφή. Αγαπά με πάθος, με φλόγα και διάρκεια. Τα ερωτικά του παιχνίδια βγάζουν στην επιφάνεια έναν κόσμο που δεν περιγράφεται με λόγια αλλά αποδίδεται με τη γλώσσα που μιλούν οι εραστές τις νύχτες. Το πάθος είναι συνώνυμο αυτού του ζωδίου. Και δεν μιλάμε μόνο για το ερωτικό πάθος. Με ότι και να καταπιαστεί θα το κάνει με πάθος. Είναι γεννημένος και μάστορας. Και αυτό με πάθος θα το κάνει. Είτε στον έρωτα, είτε στο μεγάλωμα των παιδιών του ή στην επισκευή του αυτοκινήτου του, παντού και πάντα θα δείχνει το ίδιο πάθος. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο είναι ένας υπέροχος Σκορπιός.

Τοξότης
Ειρωνικός, φλεγματικός και σαρκαστικός. Άλλο ένα γεροντοπαλήκαρο του ζωδιακού. Προτιμάει να πάει με φίλους του για κυνήγι, για διάφορα αθλήματα, παρά σε τρυφερά τετ α τετ με οποιαδήποτε γυναίκα όσο και ωραία να είναι. Διατηρεί τη νεανικότητά του και έχει μια δύναμη στη τέχνη της πειθούς. Μπορεί να πείσει τους πάντες για τα πάντα. Του αρέσει το φλερτ. Μισεί τους ψυχαναγκασμούς και δεν αντέχει το ψέμα ούτε να το ακούει ούτε να το λέει. Δεν του αρέσει να καταπιέζεται. Είναι αισιόδοξος και δεν αντέχει την μιζέρια, τη απαισιοδοξία. Ζει την ερωτική του ζωή κάπως επιφανειακά. Δεν είναι τρυφερός με τη σύντροφο και συχνά η ειλικρίνειά του την προσβάλλει. Η φράση τι χάλια είναι αυτά ή πως είσαι έτσι σήμερα είναι τα σλόγκαν του προς τη σύντροφο. Ανήκει στον μεταβλητό σταυρό, άλλοτε οξύθυμος κι άλλοτε προσαρμοστικός, άλλοτε υπερβολικός κι αδιάκριτος, είναι ένας ατίθασος άντρας που ζει καλύτερα μόνος του παρά μέσα σε παραδοσιακά πλαίσια γάμου. Ο Μπρατ Πητ είναι τοξότης, αυτός βέβαια παντρεύτηκε. Δεν το ξεκίνησε όμως νωρίς το σπορ. Και ο δικός μας ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επίσης, μιας και μέχρι τώρα παραμένε τιμητής των εργένηδων.

Αιγόκερως
Ο συνδυασμός του ερωτισμού με την αυστηρότητα τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Έχει ανάγκη τη στοργή αλλά δεν το δείχνει. Μισεί τις εκμυστηρεύσεις. Θέλει να έχει τη στήριξη της γυναίκας που θα σταθεί στο πλευρό του. Ζητά από αυτή όχι μόνο τον έρωτα αλλά και τη στήριξη σε όλους τους τομείς της ζωής. Την θέλει συνεργάτη και όχι υπηρέτρια. Η ζωή δεν είναι συνήθως πολύ δοτική προς τους αιγόκερους, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Ως τη στιγμή της ωριμότητας ο άντρας αιγόκερως θα ταλαιπωρηθεί αρκετά τόσο όσο χρειάζεται για να αποκτήσει την πείρα και τη σοφία, αγαθά τόσο πολύτιμα γι’ αυτόν. Σαφώς είναι ο άντρας εκείνος που μπορεί να συντηρήσει μια οικογένεια να τη προστατέψει με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια. Είναι πατριαρχικός δεσποτικός και συντηρητικός. Είναι μοναχικός κλείνεται στον εαυτό του συχνά, πράγμα που του αρέσει έχει το θάρρος της γνώμης του. Αναρριχάται αργά και φτάνει κάποια στιγμή στην κορυφή απ’ όποια κοινωνική θέση και να προέρχεται. Έχει τονισμένο το αίσθημα του καθήκοντος, προνοεί για τα πάντα και μπορεί να καθοδηγήσει το πλήθος. Γι’ αυτό και του ταιριάζουν οι δουλειές που έχουν να κάνουν με το πλατύ κοινό. Γνωστοί αιγόκεροι, ο Μελ Γκίπσον, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο θρύλος Έλβις Πρίσλευ.

Υδροχόος
Βασικά ο άντρας αυτός είναι δύσκολο να περιγραφεί δεδομένου ότι η παιδεία, η κουλτούρα, τα ήθη μας, έχουν διεισδύσει τόσο πολύ μέσα μας που δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε τη πραγματική μας φύση. Ειδικά αν αυτή είναι μια φύση «υδροχοϊκή», δηλαδή έξω από κανόνες, παραδοσιακά κλισέ και ολόκληρες λίστες με «πρέπει». Έτσι συχνά αυτοί οι άνθρωποι -δεδομένης και της σταθερότητας του ζωδίου- προτιμάνε να κλείνονται στον εαυτό τους, να μιλούν λίγο, να μην εκμυστηρεύονται, να μην εμπιστεύονται και να προβάλλουν προς τα έξω ένα μοντέλο «κοινό». Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Γιατί ξέρουν ότι αν μιλήσουν θα παρεξηγηθούν ως και να θεωρηθούν οι «κουζουλοί του χωριού». Προτιμούν να σωπαίνουν, γιατί ξέρουν πως αν μιλήσουν θα πεθάνουν κοινωνικά, θα αποβληθούν από την οικογένεια ή τέλος πάντων τον χώρο στον οποίο ανήκουν. Την αληθινή ποιότητα αυτού του ζωδίου θα τη συναντήσουμε σε άλλες τάξεις, πιο έξω από τις κατεστημένες αξίες. Κυρίως στον καλλιτεχνικό χώρο που εκεί η «ελευθερία του λόγου και των πράξεων» δεν τιμωρείται. Γι’αυτό εκεί θα συναντήσετε τους αληθινούς Υδροχόους. Μπομπ Μάρλευ, Αλις Κούπερ, Τζον Τραβόλτα. Το χαρακτηριστικό που τους ξεχωρίζει σε όποια τάξη και να βρίσκονται είναι τα μάτια τους. Διεισδυτικά παγωμένα με μια ικανότητα να κρατούν μέσα τους το βλέμμα του συνομιλητή σαν να το μαγνητίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο του έρωτα και του σeξ.

Ιχθύες
Ο άντρας Ιχθύς δεν έχει το σeξ απίλ άλλων ζωδίων. Δεν είναι αυτό που λέμε το αυθεντικό «αρσενικό» που κάνει τις γυναίκες άμα τη εμφανίσει του, να θέλουν…να αναπαραχθούν. Όχι. Αντίθετα κάνει τις γυναίκες να θέλουν να τον προστατεύσουν, να του χαϊδέψουν τρυφερά τα μαλλιά. Τα χαδιάρικα μάτια του, συχνά θλιμμένα σε αναγκάζουν να τον ρωτάς «μα τι έχεις;». Δεν είναι προβλέψιμος στην όποια ψυχανάλυση, όπως η θάλασσα την οποία λατρεύει αγριεύει και γαληνεύει ξαφνικά. Αυτή η αμφιθυμική ψυχολογία τον κάνει πολύ καλό ηθοποιό. Μπορεί να κλαίει και να γελάει με την ίδια άνεση κάθε στιγμή. Διάσημοι Ιχθύες… ο Μπρους Γουϊλις, ο Κερτ Ράσσελ. Και οι δύο παίζουν άριστα το ρόλο του σκληρού, αλλά στην ιδιωτική του ζωή είναι ήσυχοι και κλειστοί τύποι. Τους ιχθύες τους κουράζουν τα οικογενειακά βάρη και δεν συμπαθούν γενικά τις έγνοιες του σπιτιού. Γι” αυτό και συνηθίζει να εξαφανίζεται για ώρες από εκεί που μυρίζει μπαρούτι. Δηλαδή από μια αυταρχική σύζυγο. Είναι γεννημένος φυγάς, τυχοδιώχτης. Δεν συνηθίζει να εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκεια του για κάτι ή για κάποιον. Θα το δείξει όμως με την αυτόματη αλλαγή της διάθεσης του. Είναι μαζί με τους διδύμους το ζώδιο που έχει τόσες πολλές μεταπτώσεις. Η διαίσθηση του μοναδική. Αγγίζει τα όρια του «θείου χαρίσματος». Μη νομίζετε ποτέ ότι ξεγελάσατε έναν Ιχθύ. Απλά βαρέθηκε να αντιδράσει, αλλά γνωρίζει την αλήθεια.

Πηγή

Αυτός είναι (κυριολεκτικά) ο πιο μαγικός χορός γάμου όλων των εποχών. Απλά προσέξτε τι γίνεται στο 1:58!

Μοιάζουν με απλές μαύρες βούλες, αλλά το κρυμμένο μήνυμα που στέλνουν σε όσους «ξέρουν» είναι πολύ πιο σκοτεινό!