in

Ανακαλύφθηκε γιγάντιος θαλάσσιος σκορπιός μήκους 1,5 μέτρου με αρχαιοελληνικό όνομα, που προέρχεται από την πεντηκόντορο, ένα γρήγορο και επιθετικό πλοίο με κωπηλάτες…

Σε εξαιρετικά καλή κατάσταση βρέθηκαν 150 απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα τρομακτικού πλάσματος, που ζούσε στις θάλασσες πριν από 467 εκατομμύρια χρόνια και έμοιαζε με γιγάντιο σκορπιό, όπως αναφέρεται και στο αμερικανικό περιοδικό Newsweek. Η ανακάλυψη έγινε σε βάθος 18 μέτρων κάτω από τον πυθμένα του ποταμού της Αϊόβας στις ΗΠΑ, κι ενώ παραπέμπει στην περίοδο που ωκεανός κάλυπτε ολόκληρη την Βόρεια Αμερική, το όνομα που δόθηκε στο πιο παλιό αλλά και εξελιγμένο ανατομικά αρθρόποδο είναι αρχαιοελληνικό: Pentecopterus decorahensis, το οποίο παραπέμπει στην αρχαιοελληνική πεντηκόντορο, ένα γρήγορο και επιθετικό πλοίο με 50 κωπηλάτες….

skorpios1
Ψηφιακή αναπαράσταση του γιγάντιου θαλάσσιου σκορπιού. Είχε μήκος πάνω από ενάμισι μέτρο και πήρε το όνομα Pentecopterus decorahensis, το οποίο παραπέμπει στην αρχαιοελληνική «πεντηκόντορο».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον James Lamsdell του Πανεπιστημίου Yale, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό εξελικτικής βιολογίας BMC Evolutionary Biology. Το παράξενο πλάσμα, εμφανίστηκε πολύ πριν από τους δεινόσαυρους, κατά τη μέση Ορδοβίκεια περίοδο και μπορεί να έφθανε έως και τα 1,7 μέτρα σε μήκος….

skorpios2
Το απολίθωμα του άγνωστου μέχρι σήμερα τρομακτικού πλάσματος έμοιαζε με γιγάντιο σκορπιό…

Είναι το αρχαιότερο που έχει βρεθεί να ανήκει στις ευρυπτερίδες, που θεωρούνται πρόγονοι των αστακών και των αραχνών….
Πηγή

Όταν το πρόσωπο του παιδιού τους άρχισε να λιώνει, εκείνο είχε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα να διαδώσει…

Ο 95χρονος Τούρκος δάσκαλος γιόγκα που αρνείται να γεράσει!