in

Αναπτύσσει αυτί στο… χέρι του, που σκοπεύει να συνδέσει με το ίντερνετ!

Ο Στέλιος Αρκαδίου, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Κέρτιν προσπαθούσε εδώ και χρόνια να πείσει τους γιατρούς να φυτέψουν ένα αυτί στο χέρι του. Ο άνθρωπος αυτός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Stelarc τελικά βρήκε γιατρό να το κάνει.

Για ποιο λόγο όμως ακριβώς να θέλει κανείς ένα έξτρα αυτί και μάλιστα στο χέρι του; Όπως λέει ο ίδιος θα αποτελέσει μια πύλη για να μπορεί το κοινό να ακούσει τι συμβαίνει στη ζωή του. Ήδη, έχοντας χρησιμοποιήσει δικούς του ιστούς οι γιατροί έχουν δημιουργήσει μια ρέπλικα αυτιού στο χέρι του και τώρα προσπαθούν να ενθέσουν ένα μικροτσιπ για να συνδέεται με το internet.

O Stelarc δήλωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία να ανοίξει η πύλη έτσι ώστε οι άλλοι να μπορούν να παρακολουθήσουν τις συζητήσεις που θα κάνει, να ακούσουν τη μουσική που θα ακούει, να έχει κοινό όπου κι αν βρίσκεται.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε άπαξ και τοποθετηθεί δε θα υπάρχει κουμπί για να το απενεργοποιεί.Η ιδέα – η καλλιτεχνική – είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει portal (πύλη) εμπειριών για άλλους.«Φανταστείτε» λέει ο καλλιτέχνης «να μπορείτε να ακούτε τι κάνω στη Νέα Υόρκη ενώ ταυτόχρονα θα βλέπετε με τα μάτια κάποιου άλλου στο Λονδίνο«.

Πηγή

Το 15% των ανθρώπων που βλέπουν αυτή την εικόνα… φρικάρουν!

Ένα μωρό που μεγαλώνει είναι κάτι όμορφο, αλλά στους 6 μήνες κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά…