in

Από τραγικό λάθος χιλιάδες πολίτες πληρώνουν φόρους χωρίς να το γνωρίζουν!

Μια τεράστια γκάφα που κοστίζει χιλιάδες ευρώ σε φορολογούμενους με εισοδήματα τριών και τεσσάρων χιλιάδων ευρώ, έχει κάνει το TAXISNET, φέρνοντας αναστάτωση και ταλαιπωρία, σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”.

Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει πως εάν το πραγματικό εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ και το τεκμαρτό το ποσό δεν είναι πάνω 9.500 και δεν υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα οι φορολογούμενοι υπάγονται στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων με αφορολόγητο στα 9.545 ευρώ. Εντούτοις το αυτοποιημένο σύστημα της εφορίας, για όσους έχουν ένα μικρό εισόδημα είτε από κάποια μεροκάματα, είτε από κάποιο μικρό ενοίκιο, είτε από περιστασιακή εργασία τους, τους φορολογεί με βάση το τεκμαρτό εισόδημα από το πρώτο ευρώ.

Όσοι δηλαδή πολίτες έχουν χαμηλό εισόδημα αλλά διαθέτουν ιδιόκτητο διαμέρισμα και έχουν και ένα ΙΧ αυτοκίνητο στο όνομά τους φορολογούνται ως επιχειρηματίες, πληρώνουν φόρο της τάξης του 26% από το πρώτο ευρώ και καλούνται να δώσουν και προκαταβολή φόρου της τάξης τους 75%.

Τα εκκαθαριστικά που λαμβάνουν χιλιάδες φορολογούμενοι αυτού του είδους είναι χιλιάδες και η φορολογική διοίκηση καλείται τώρα να βρει λύσεις και να διορθώσει το λάθος. Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχει ενημερωθεί για απαλλακτικές διατάξεις του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

O νόμος προβλέπει πως εάν το πραγματικό εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 6.000 ευρώ και για το τεκμαρτό το ποσό δεν είναι πάνω 9.500 και δεν υπάρχει επιχειρηματική δραστηριότητα οι φορολογούμενοι υπάγονται στην κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων με αφορολόγητο στα 9.545 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που δίνει ο “Ελεύθερος Τύπος” με φοιτήτρια που είχε εισόδημα 1.516 ευρώ το 2015 βρέθηκε με εκκαθαριστικό που της ζητά 807 ευρώ φόρο!

stroumfaki.org

5 Καλοκαιρινά Μπλουζάκια από τα ZARA που έχουν Σπάσει τα Ταμεία!

Τα είδε όλα ο Φραγκολιάς…Τι ξέχασε να φορέσει η Ανθή Σαλαγκούδη;