in

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία, πάνω στην οποία βασίστηκε η ταινία «Ο Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ»

Η ταινία τρόμου του 2005, «Ο Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ», υποτίθεται ότι βασιζόταν στη φανταστική ιστορία ενός κοpιτσιού ονόματι Έμιλυ Ρόουζ, που σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία ήταν δαιμονισμένη και εν τέλει υπέστη εξορκισμό.

Αυτό που οι περισσότεροι δε γνωρίζουν, είναι ότι η ταινία πήρε πολλά στοιχεία από την πραγματική ιστορία μιας νεαρής γερμανίδας ονόματι Anneliese Michel, στην οποία έκαναν εξορκισμό το 1975, ύστερα από έκκληση των γονέων της. Όπως και στην περίπτωση της Έμιλυ, ο εξορκισμός τελικά σκότωσε την Anneliese.

Οι πιθανότητες να ήταν πραγματικά δαιμονισμένη είναι σχεδόν μηδαμινές και η ιστορία της πρέπει να διαδοθεί ως παράδειγμα προς αποφυγήν της κακομεταχείρισης ανθρώπων με ψυχικές ασθένειες.

Όπως και η οικογένειά της, έτσι και η Anneliese Michel ήταν πιστή Καθολική και πήγαινε συχνά στην εκκλησία. Στην ηλικία των 16 όμως, έπαθε κρίση συνοδευόμενη από σπασμούς και διαγνώστηκε με επιληψία. Από εκείνη τη μέρα όμως, δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.

Έμιλυ 1
wikipedia

Η κατάστασή της χειροτέρεψε και ύστερα από την τρίτη κρίση άρχισε να λέει ότι «έβλεπε σατανικά πρόσωπα» και μάλιστα υποστήριζε ότι είχε ακουστικές παραισθήσεις με φωνές δαιμόνων κατά τη διάρκεια των προσευχών της.

Έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη και η φαρμακευτική αγωγή δε τη βοήθησε. Η ίδια και η οικογένειά της, κατέληξαν πως υπεύθυνος για την κατάστασή της ήταν κάποιος δαίμονας που την είχε κυριεύσει!

Έμιλυ 2
youtube

Η ίδια ανέφερε ότι της ήταν φυσικά αδύνατο να ανεχτεί θρησκευτικά αντικείμενα στο χώρο, όπως π.χ. σταυρούς. Παρόλο που η πρακτική του εξορκισμού από την Καθολική εκκλησία είχε μπει στο χρονοντούλαπο από τον 18ο αιώνα, οι γονείς της και δύο ιερείς πήραν άδεια από τον τοπικό επίσκοπο να προχωρήσουν με την τελετή.

Έμιλυ 3
freyacliamans

Το 1975 οι γονείς της διέκοψαν την φαρμακευτική αγωγή της και οι ιερείς Ernest Alt και Arnold Renz προχώρησαν στη τελετή του εξορκισμού. Η διαδικασία διήρκεσε πάνω από 10 μήνες και συνολικά έλαβαν μέρος 67 συνεδρίες από 4 μέχρι 6 ώρες η κάθε μία.

Έμιλυ 4
youtube

Κατά τη διάρκεια του εξορκισμού, η Anneliese σπάνια έτρωγε. Όταν τελικά πέθανε από υποσιτισμό, ζύγιζε μόλις 30 κιλά και τα γόνατά της ήταν σπασμένα εξαιτίας της στάσης του σώματός της κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Έμιλυ 5
wikipedia

Ακούστε ένα τρομακτικό ηχητικό απόσπασμα από μία από τις συνεδρίες:


Ύστερα από το θάνατό της το 1976, οι γονείς της και οι δύο ιερείς κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αλλά κανείς δεν κατέληξε στη φυλακή.
Πηγή

Αστυνομικός αποσπά την προσοχή κοριτσιού μετά από ατύχημα που σκοτώθηκε ο πατέρας της

«Θα σου δώσω 200 ευρώ αν αφήσεις την πετσέτα να πέσει» – Το βίντεο που δεν πρέπει να χάσεις!