in

Αφορολόγητο μόνο για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα

Ανακοινώσεις προανήγγειλε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης

Να καταστήσει το αφορολόγητο… προνόμιο μόνο για όσους κάνουν χρήση πλαστικού χρήματος, ώστε να περιοριστεί σημαντικά η φοροδιαφυγή σκέφτονται στο οικονομικό επιτελείο όπως αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Αθήνα 9,84 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλέξιάδης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αλεξιάδης, υπάρχει εισήγηση το αφορολόγητο να χτίζεται μόνον με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

«Το να επιστρέφεται μέρος του ΦΠΑ ίσως είναι πρόβλημα, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να μην χτίζεται το αφορολόγητο μόνον με την κάρτα. Θέλει κάποιος να εμφανίσει κάποιο αφορολόγητο; Γιατί λόγου χάρη να μην πει στον φορολογούμενο ότι αυτό που έχεις δαπανήσει μέσω της κάρτας, σου το αναγνωρίζω. Δεν λέω ότι θα γίνει αυτό. Αναφέρω εισηγήσεις που δεχόμαστε σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης.

«Θα τις χρησιμοποιήσουμε γιατί είναι ασφαλής μέθοδος και ώστε να έχει εικόνα το δημόσιο για το τι ακριβώς χαλάει ο πολίτης και να μην χρειάζεται να ταλαιπωρείται με αποδείξεις κ.λπ. Επίσης, δεν μπορούμε από τη μια να θέλουμε ο επιχειρηματίας να χρησιμοποιεί τις κάρτες για τα έσοδά του και από την άλλη να του λέμε πως επειδή τα έσοδα είναι από κάρτα, σου κρατάμε λόγω Τειρεσία, στην τράπεζα κ.λπ.» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ελέω capital controls οι πολίτες έχουν πλέον συνηθίσει στη χρήση τους. «Είδαμε ότι δεν είναι κάτι τραγικό, είναι εύκολο, ασφαλές και θα το αξιοποιήσουμε για να δώσουμε και κίνητρα στον φορολογούμενο. Μάλιστα θα υπάρξουν σύντομα συγκεκριμένες εξαγγελίες» πρόσθεσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν ένας πολίτης όταν χρησιμοποιεί την κάρτα του για να καλύπτει όλο το εισόδημά του και να αγοράζει τα πάντα με κάρτες, να μην έχει κίνητρο να το κάνει σε σχέση με μια έκπτωση, μια παροχή από την τράπεζα κ.λπ., συγκριτικά με έναν άλλον, ο οποίος τα δαπανά όλα μετρητά. Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να έχει κίνητρα στη χρήση του πλαστικού χρήματος».

Πηγή

Σκύλος σέρφερ βοηθά άτομα με αναπηρία!

Πόσο εύκολα μπορεί ένας αρουραίος να ξεπηδήσει από την τουαλέτα;