in

Αφού στάλθηκαν φυλακή επειδή παντρεύτηκαν, αποφάσισαν να αλλάξουν τον κόσμο

Το 1958 η Mildred Jeter και ο Richard Loving ήταν πολύ ερωτευμένοι και έτσι αποφάσισαν να παντρευτούν. Επειδή όμως ο διαφυλετικός γάμος ήταν παράνομος στην πολιτεία τους, πήγαν στην Ουάσινγκτον για να τελέσουν το μυστήριο.

Λίγο αργότερα, επέστρεψαν στη Βιρτζίνια απ” όπου και κατάγονταν και έμεναν, ένα βράδυ όμως τους σήκωσαν από το κρεβάτι τους, τους συνέλαβαν και τους καταδίκασαν σε ένα χρόνο φυλάκιση για το «έγκλημά» τους! Αναγκαστικά, κατέληξαν σε συμφωνία με το δικαστή και μετακόμισαν στην Ουάσινγκτον με αντάλλαγμα την ελευθερία τους.

Οι Lovings άνοιξαν το δρόμο για το δικαίωμα γάμου ανάμεσα σε ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές φυλές σε όλες τις πολιτείες, ακόμη και σε αυτές που απαγόρευαν το γάμο λευκών με «έγχρωμους» από το 1924. Η ίδια η Mildred Loving έβγαλε λόγο κατά τη διάρκεια της 40ης επετείου της νίκης τους, το 2007:

«Όταν ο εκλιπών σύζυγός μου, Richard, και εγώ παντρευτήκαμε στην Ουάσινγκτον το 1958, δεν το κάναμε ως πολιτική κίνηση ή για να ξεκινήσουμε μια διαμάχη. Αγαπιόμασταν και θέλαμε να παντρευτούμε. Δεν το κάναμε όμως εκεί επειδή το θέλαμε. Ο λόγος ήταν ότι η κυβέρνηση δε μας επέτρεπε να παντρευτούμε στο σπίτι μας στη Βιρτζίνια όπου μεγαλώσαμε, γνωριστήκαμε, ερωτευτήκαμε και όπου θέλαμε να φτιάξουμε την οικογένειά μας. Βλέπετε, είμαι έγχρωμη και ο Richard ήταν λευκός και τότε κάποιοι πίστευαν πως ήταν λογικό να μη μας αφήσουν να παντρευτούμε εξαιτίας των ιδεών τους για το ποιος πρέπει να παντρεύεται ποιον.

Όταν επιστρέψαμε στο σπίτι μας, ως ευτυχισμένοι νεόνυμφοι, δεν είχαμε σκοπό να τα βάλουμε με τον νόμο.»

love

«Λίγο καιρό αργότερα, μας ξύπνησαν στη μέση της νύχτας αστυνομικοί και πρακτικά μας συνέλαβαν για το εξής «έγκλημα»: παντρευτήκαμε λάθος άτομο. Το πιστοποιητικό του γάμου μας κρεμόταν πάνω από το κρεβάτι μας…

Μας απέδωσαν κατηγορίες και όταν μας βρήκαν ένοχους, ο δικαστής είπε: «Ο Θεός έφτιαξε τις φυλές. Λευκοί, μαύροι, κίτρινοι και κόκκινοι και τις τοποθέτησε σε διαφορετικές ηπείρους, πράγμα το οποίο μας δείχνει ότι δεν είχε ποτέ σκοπό αυτές οι φυλές να αναμειχθούν». Μας καταδίκασε σε ένα χρόνο φυλάκιση, εκτός αν δεχόμασταν να φύγουμε από το σπίτι μας για 25 ολόκληρα χρόνια εξορίας.
Αναγκαστικά φύγαμε, προσλάβαμε δικηγόρο και αποφασίσαμε να παλέψουμε. Όχι για κάποιον άλλο σκοπό πέρα από την αγάπη μας.»

love1

«Η γενιά μου δυστυχώς διχάστηκε από κάτι τόσο μικροπρεπές. Η πλειοψηφία πίστευε πως αυτό που είπε ο δικαστής, ότι ήταν το σχέδιο του Θεού να κρατάει τους ανθρώπους χώρια, ήταν σωστό και πως η κυβέρνηση έπρεπε να είναι ρατσιστική απέναντι σε ερωτευμένους ανθρώπους. Έζησα αρκετά όμως για να δω μεγάλες αλλαγές. Οι παλιοί φόβοι και προκαταλήψεις της γενιάς μου έχουν φθίνει και οι σημερινοί νέοι συνειδητοποιούν ότι αν δύο άνθρωποι αγαπιούνται, έχουν κάθε δικαίωμα να παντρευτούν.

Αυτή τη στιγμή περιτριγυρίζομαι από υπέροχα παιδιά και εγγόνια, δεν περνάει ούτε μια μέρα που να μη σκέφτομαι τον Richard και την αγάπη μας και πόσο σημαντικό ήταν για μένα να είμαι ελεύθερη να παντρευτώ τον άντρα που αγάπησα. Πιστεύω πως όλοι οι Αμερικάνοι, ασχέτως χρώματος, φύλου ή σeξουαλικής προτίμησης, πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα.

Πηγή

Ανατριχιαστικό πλάσμα της αβύσσου θα σας κάνει να κλείσετε την οθόνη σας!

10 πράγματα που η μητέρα μας κρατάει κρυφά και θα σας κάνουν να δακρύσετε…