in

Βίντεο: Αστυνομικός κρατώντας μαχαίρι, χαστουκίζει μετανάστη στην Κω

Εικόνες ντροπής έξω από το αστυνομικό τμήμα στην Κω. Αρχιφύλακας χαστούκισε μετανάστη και κρατούσε μαχαίρι. Διατάχθηκε ΕΔΕ για το συμβάν, ενώ ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα (Vid)
Σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας, προκάλεσαν οι εικόνες από την Κω, όπου αρχιφύλακας, χαστουκίζει μετανάστη έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Μάλιστα, κρατάει και μαχαίρι στο χέρι του και υποδεικνύει στους μετανάστες που να σταθούν. Επρόκειτο για Πακιστανούς και Σύρους μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι περίμεναν να παραλάβουν τα έγγραφα τους.

Ο Αρχιφύλακας, υπηρετούσε στο αεροδρόμια της Κω και τον οπλισμό που έφερε, δηλαδή το μαχαίρι που βλέπουμε στο βίντεο που κατέγραψε δημοσιογράφος του AP, δεν προβλέπεται στον ατομικό οπλισμό ενός αστυνομικού. Στην Κω μεταβαίνει και κλιμάκιο των Εσωτερικών Υποθέσεων για να επιληφθεί της υπόθεσης, ενώ στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει έντονη ενόχληση για τις ενέργειες του αστυνομικού.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας, σχετικά με τις εικόνες αυτές. Επιπλέον, την προανάκριση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, έχει ενημερωθεί για το συμβάν.


Οι εντάσεις στο νησί είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, καθώς αυτήν την ώρα στην Κω εκτιμάται ότι βρίσκονται περί τα 5.500 άτομα.
Πηγή

Καβουρότρυπες σαν της Χαλκιδικής δεν έχει πουθενά!

Φορτηγό διαλύει αυτοκίνητο με 7 επιβάτες μεταξύ των οποίων 3 μικρά παιδιά. Σώθηκαν όλοι!