in

Για 8 Μήνες, το ΜΟΝΟ που έτρωγε Καθημερινά, ήταν 3 Μήλα. Δείτε ΠΩΣ είναι σήμερα…

H 18χρονη Victoire Maçon Dauxerre είναι για Γαλλίδα μαθήτρια. Διαβάζει πολύ για τις τελικές εξετάσεις του σχολείου της και δεν έχει πολύ χρόνο. Μία μέρα αποφάσισε να περάσει ένα ήρεμο απόγευμα με τη μητέρα της, πηγαίνοντας για ψώνια.

Δεν είχε όμως την παραμικρή ιδέα σε τι εφιάλτη θα μετατρεπόταν εκείνη η μέρα.

3241

Καθώς ήταν έξω, την εντόπισε ένα πρακτορείο μοντέλων. Το όνειρό της ήταν πάντα να γίνει επιστήμονας. Αλλά ο κόσμος της μόδας την έπεισε πως το όνειρό της ήταν αυτό που έχει κάθε κορίτσι της ηλικίας του.

Μόλις μπήκε στο χώρο του μόντελινγκ όμως, σύντομα ξεκίνησε η κόλαση της.

4227

Παγιδεύτηκε σε ένα βασίλειο που κυβερνάνε τα αδύνατα σώματα.

«Κανείς δεν μου είπε να χάσω κιλά. Αλλά μου είπαν πως τον Σεπτέμβριο είχε επίδειξη μόδας και πως τα ρούχα είναι μέγεθος 32-34 και θα έπρεπε να χωράω εκεί μέσα.»

5183

Έτσι με πολύ σκληρή δίαιτα κατάφερε να χάσει το βάρος που της υπέδειξαν. Έτρωγε 3 μήλα τη μέρα και νερό για να γεμίζει το στομάχι της. Έτρωγε λίγο κοτόπουλο ή ψάρι μία φορά τη βδομάδα.

613

Το σχέδιό της δούλεψε και την έκλεισαν για ακόμα περισσότερες επιδείξεις μόδας στο Παρίσι, το Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη. Δούλευε για τους ποιο γνωστούς οίκους μόδας και έκανε το όνειρό της πραγματικότητα.

712

Αλλά πίσω από την αστραφτερή βιτρίνα, βρισκόταν μια σκληρή αλήθεια. Είχε πάθε νευρική ανορεξία.

«Ο παλμός μου ήταν πολύ αδύναμος. Έχανα τα μαλλιά μου. Είχα πάθει οστεοπόρωση και σταμάτησε να μου έρχεται η περίοδος.»

Παραδέχεται πως είχε λιποθυμήσει σε αρκετές επιδείξεις.

812

Και το πιο παράξενο από όλα; Όλες τις φωτογραφίες τις παραποιούσαν. «Πρόσθεταν βάρος στους μηρούς και τα μάγουλα. Πολύ πιθανό να μην το παραδεχτούν. Τα κορίτσια έτρωγαν μπροστά σε όσους ήταν επικριτικοί, αλλά στα καμαρίνια οι περισσότερες έκαναν εμετό. »

9146

Άρχισε να νιώθει πως έχει χάσει τον εαυτό της. Ένιωθε κατάθλιψη και έχοντας γίνει βουλιμική, έβλεπε μόνο μια διέξοδο. Μετά από 8 μήνες, αποφάσισε να αυτοκτονήσει.

«Κανείς δεν καταλάβαινε. Όλοι μου έλεγαν πως ζω ένα όνειρο, αλλά ποτέ δεν είχα υπάρξει τόσο άσχημα σε όλη μου τη ζωή. »

10143

Ευτυχώς όμως, αποφάσισε τελικά να δώσει ένα τέλος στην καριέρα της. Πλέον 23 ετών, έχει εκδώσει το βιβλίο της “Never Skinny Enough. Diary of a Top Model,” που περιγράφει τις εμπειρίες της.

11180

Πέρυσι, η ιστορία της ενέπνευσε τη ψήφιση ενός νόμου. Στοχεύει να απαγορεύει τα μοντέλα που είναι πολύ αδύνατα να δουλέψουν και πλέον ελπίζουν τέτοια φαινόμενα να περιοριστούν στον χώρο της μόδας.

12143

Η Victoire είναι ένα από τα μοντέλα που τολμάει να πει την αλήθεια για το τι βρίσκεται πίσω από τα παρασκήνια στον χώρο της μόδας.

Credit: hefty.co

11+1 Λόγοι για να Βγεις και να Αγαπήσεις έναν Ιχθύ.

Κατασχέσεις για χρέη απo πιστωτικές! Eιδoπoιητήρια για 2 εκατ. oφειλέτες απo τις τράπεζες