in

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτές οι αφίσες έχουν AIDS! Μια πανέξυπνη ενημερωτική εκστρατεία που μας συγκίνησε…

Αυτοί οι άνθρωποι δεν αναγκάζονται μόνο να ζουν κουβαλώντας τον ιό HIV (για τον οποίο ακόμη δεν έχει βρεθεί θεραπεία), αλλά και με το κοινωνικό στίγμα της ασθένειάς τους.

Σύμφωνα με το World Health Organization, το 2013 σχεδόν 35 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζούσαν με τον ιό HIV. Μπορεί θεραπεία να μην υπάρχει, τουλάχιστον όμως η ιατρική έχει προοδεύσει αρκετά ώστε να μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν μια όσο το δυνατόν πιο φυσιολογική ζωή.

Δυστυχώς όμως, χρόνια μετά το ξέσπασμα αυτής της επιδημίας, πολλοί άνθρωποι αγνοούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μεταδίδεται ο ιός, με αποτέλεσμα να πανικοβάλλονται και να αντιδρούν ακραία. Αυτή η κατάσταση όμως μπορεί να έχει επίπονες επιπτώσεις για ανθρώπους όπως η Micaela, που ζει με τον ιό HIV.

aids diafhmhsh

Στη χρυσή εποχή των social media, μια διαφημιστική καμπάνια με αφίσες μπορεί να μοιάζει ξεπερασμένη. Είναι όμως πολύ πιο ιδιαίτερη απ” όσο φαντάζεστε.
Σχεδιάστηκαν από τον Ogilvy Brazil για την οργάνωση NGO Life Support Group (GIV) και κάθε μία τους έχει πάνω της ΜΙΑ σταγόνα αίμα.
Δείτε τις αντιδράσεις των ανθρώπων όταν τις είδαν και πως αντιμετώπισαν τους ασθενείς:

Πηγή

ΖΩΔΙΑ και ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Μάθε ποια είναι η κακή πλευρά του κάθε ζωδίου!

Χιουμοριστικό: Γιατί οι άντρες δεν πρέπει να κυκλοφορούν γυμνοί;