in

Εκπαιδεύστε τα Παιδιά σας να τα “κάνουν” στο Γιογιό μέσα σε μόλις 3 Μέρες!

Το τελικό αποτέλεσμα αξίζει – και προφανώς είναι απαραίτητο – αλλά υπάρχει κάτι που φοβούνται οι γονείς των μικρών παιδιών περισσότερο από το να τους μάθουν πως να τα κάνουν στο γιογιό; Έχουμε ακούσει γονείς να διηγούνται αυτά που περνάνε.

Πρέπει να υπάρχει και καλύτερος τρόπος, σωστά; Το Parenting.com λέει ότι έχει βρεθεί! Η συγγραφέας Lora Jensen έχει γράψει ένα βιβλίο με τη μέθοδο αυτή: “3-Day Potty Training” (Εκπαίδευση για τη χρήση του γιογιό σε 3 μέρες).

Ναι, ΤΡΕΙΣ μέρες. Δεν το πιστεύαμε ούτε εμείς, αλλά η Jensen και το Parenting.com λένε ότι αν είσαι διατεθειμένος να αφιερώσεις χρόνο, τότε μπορεί να γίνει:

“Οι γονείς πρέπει να ξέρουν ότι θέλει δουλειά και ότι πρέπει να αφιερώσουν 3 ολόκληρες ημέρες στο παιδί. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν χρόνο ούτε για τον εαυτό τους.

Δε θα μπορούν να μαγειρέψουν, να καθαρίσουν, να επισκεφτούν φίλους ή να δουν τηλεόραση. Πρέπει να περάσουν όλες τις ώρες με το παιδί για 3 μέρες”, λέει η Lora Jensen, συγγραφέας του βιβλίου.

Λέει επίσης ότι πρέπει να το οργανώσετε από πριν: “Πρέπει να έχετε κάνει τα ψώνια σας και να έχετε ετοιμάσει το φαγητό. Κάντε τις δουλειές σας από πιο πριν. Προετοιμαστείτε να παίξετε παιχνίδια, να ζωγραφίσετε, να δείτε κινούμενα σχέδια και να περάσετε χρόνο με το παιδί σας.”

Ακούγεται πολύ εντατικό, αλλά λειτουργεί και πιθανόν να αξίζει. Δείτε βήμα βήμα τις κύριες ιδέες:

1. Την πρώτη μέρα, βάλτε το παιδί σας να αποχαιρετίσει την πάνα και να την πετάξει στα σκουπίδια μόνο του.

 2. Αντί για πάνα, δέστε γύρω του ένα παλιό μπλουζάκι και εξηγείστε του ότι δεν υπάρχει κάτι που να συγκρατεί οτιδήποτε πλέον – πρέπει να πηγαίνει στο γιογιό.

3. Μετά το πρωινό – και ένα επιπλέον ρόφημα – πάτε αμέσως στο γιογιό.

4. Έχετε πάντα ένα ποτήρι με κάτι να πίνει διαθέσιμο, και έτσι το παιδί θα πηγαίνει στο γιογιό κάθε 15 λεπτά.

5. Κόψτε τα φαγητά και ποτά μετά το βραδινό.

6. Πηγαίνετε το παιδί στο γιογιο πριν πέσει για ύπνο και βάλτε ένα ξυπνητήρι για να πάτε μαζί ακόμα μία φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επαναλάβετε αυτά τα βήματα για 3 μέρες, μείνετε ψύχραιμοι σε τυχόν ατυχήματα και δε θα σας πάρει πολύ να εκπαιδεύσετε το παιδί σας να πηγαίνει στο γιογιό.Πως σας φαίνεται αυτή η μέθοδος;

Credit: tiphero.com

Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι ένας άντρας είναι … χάλια στο κρεβάτι!

Διαδίκτυo: Aυτoί είναι oι 10 online λoγoι πoυ oδηγoύν σε ένταλμα σύλληψης