in

Ελεονώρα Ζουγανέλη: Δεν έχω άλλη αντοχή – χρειάζομαι υποστήριξη!

Καλεσμένη στον Σπύρο Χαριτάτο και στην ραδιοφωνική του εκπομπή Γιάφκα, στον Alpha 989, ήταν η Ελεονώρα Ζουγανέλη και μίλησε για όλους και για όλα. Η τραγουδίστρια μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, την πολιτική κατάσταση της χώρας, τα ΜΜΕ αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες.

«Το να αλλάξουμε την κοινωνία είναι πάρα πολύ δύσκολο το να αλλάξουμε εμείς την καθημερινότητά μας είναι ίσως πιο εύκολο. Γινόμαστε μονόπλευροι μέσα στη ρουτίνα. Η κρίση αυτό είναι μια περίοδος μεγάλων αλλαγών που δεν μπορούμε να τις χωρέσουμε», είπε στον Αlpha 989 η Ελεονώρα Ζουγανέλη.

«Δεν έχω φόβο με την πολιτική κουβέντα, δεν γίνεται να ξεφύγεις από αυτό, έχει περάσει στην καθημερινότητά μας. Το κοινωνικό και οικονομικό και πολιτικό (σκηνικό) έχει επιδράσει πολύ την καθημερινότητα. Έχουν να κάνουν όλα με την εποχή. Έχουν σκληρύνει πολύ οι άνθρωποι κι εγώ μαζί. Δεν με στενοχωρούν πια οι συμπεριφορές, τις αποδέχομαι. Όταν ζούμε με τόσο πολύ μεγάλο φόβο, αυτός συνήθως μας κάνει και αφήνουμε πράγματα, μας κάνει και απομακρυνόμαστε. Ζήσαμε πολλά χρόνια χωρίς να έχουμε συνείδηση ότι κανείς δεν έχει έρθει αν ζει μόνος του στον κόσμο. Δεν είναι εύκολο να σε πάει μπροστά. Αβεβαιότητα για το τί μπορεί να συμβεί σε όλους τους τομείς. Ακόμα και ένας άνθρωπος που δεν είναι σε δυσκολία δεν γίνεται να είναι ανεπηρέαστος. Ο φόβος είναι διάχυτος σε όλους τους τομείς, δεν μένεις ανεπηρέαστος. Σίγουρα έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης για αυτό που βιώνουμε και δεν έχουμε σίγουρα όλοι την ίδια αναλογία στο μερίδιο αυτό. Είναι καλύτερο να νιώθεις συνένοχος κάπου παρά να νιώθεις απών. Είναι μια τάση να αφήσεις πίσω αυτό που συμβαίνει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στον καλλιτεχνικό χώρο η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είπε: «στο χώρο μου υπάρχει τεράστιο βιοποριστικό πρόβλημα. Δεν μου αρέσει να το λέω αυτό. Είναι παρεξηγημένο. Υπάρχουν πάρα πολύ σπουδαίοι καλλιτέχνες που έχουν αφήσει μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και περνάνε τρομερά δύσκολα. Θυμώνω με αυτούς που επιτρέπουν να φαίνεται ο χώρος που δουλεύουμε κάτι το πλουσιοπάροχο. Δουλεύουμε με αγώνα να υπάρξουμε στο σύστημα, πληρώνουμε σαφώς σπασμένα άλλων εποχών. Η τέχνη είναι επιλογή – πολυτέλεια σήμερα, έχει χτυπηθεί.. Το να έρθει να βγει κάποιος να διασκεδάσει είναι μία πολυτέλεια. Ο τύπος και οι δημοσιογράφοι θέλουν να συνεχίσουν να μιλάνε για σπίτια, ρούχα».

«Επειδή οι δυσκολίες αρχίζουν και πληθαίνουν στην καθημερινότητα, ακυρώνω καταστάσεις. Όταν βρεθώ σε δυσκολία ακυρώνω τη ζωή μου, τους γύρω μου. Πιάνω τον εαυτό μου να λέει ότι δεν έχω βοήθεια από κανένα, όμως δεν είναι αλήθεια. Θα ήμουν αχάριστη να πω ότι θέλω να μου συμβεί κάτι καλύτερο από αυτό που μου συμβαίνει τώρα. Η μουσική είναι κάτι που έχω επιλέξει για να εκφράζω το μέσα μου. Δεν νιώθω καθόλου ότι αποφεύγω απαντήσεις, είμαι ανοιχτή αρκετά και στους δημοσιογράφους», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την τηλεόραση και την ειδησεογραφία, απάντησε: «δεν βλέπω καθόλου τηλεόραση. Είμαι πάρα πολύ λίγες ώρες στο σπίτι, όταν γυρίζω εκεί, θέλω απλά να ξεκουραστώ. Δεν πιστεύω ότι είναι τόσο πολύ καθαρά τα πράγματα στην ενημέρωση. Όμως ο κόσμος πρέπει να έχει κρίση. Να είναι ανοιχτός στο ερέθισμα και με την επεξεργασία να συμβαίνει. Η μεταφορά των ειδήσεων είναι έτσι κι αλλιώς πέρα από τη σκοπιμότητα, το πώς το βλέπει κανείς, έχει μέσα την προσωπική αντίληψη του καθένα από εμάς».

«Δεν έχω προσδοκίες από τη ζωή και τους ανθρώπους, μου είναι πιο εύκολο να χαρίζω κάτι από εμένα έστω και για λίγο. Μια στιγμή με ουσία μπορεί να δώσει σε κάποιον πολύ μεγάλη χαρά», είπε αναφερόμενη στις ανθρώπινες σχέσεις.

 Σε ερώτηση για την αγάπη και τον έρωτα, απάντησε: «η αγάπη δεν είναι μονόπλευρη. Πάντα έχεις κάποιον να αγαπάς. Η αγάπη είναι δύο. Ο έρωτας αλλάζει μορφές διαρκώς για αυτό και δεν σταματάει ποτέ να υπάρχει. Αλλάζει με την ηλικία, τα βιώματα». 

Στο υποθετικό σενάριο που βρισκόταν σε μια δύσκολη στιγμή και είχε δύο περιπτώσεις ανθρώπων που πνίγονται μπροστά της: ο ένας τη λάτρευε, εκείνη όμως όχι. Ο άλλος ήταν άνθρωπος που λάτρευε η ίδια, εκείνος όμως όχι, ποιόν θα επέλεγε να σώσει, η Ελεωνόρα απάντησε: «Δεν είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει μονόδρομος. Εγώ θα σώσω αυτόν που με αγαπάει. Είμαι σε μία φάσης ζωής που έχω ανάγκη την προστασία και την αγάπη. Δεν έχω την δύναμη και την αντοχή να κρατήσω αυτόν που αγαπώ. Δεν υπάρχει μονόδρομος, είναι πού σε πάει η ζωή. Δεν έχω άλλη αντοχή. Είμαι σε μία στιγμή που χρειάζομαι υποστήριξη. Αγαπημένε μου (Σπύρο), σε στεναχώρησα»;

Τέλος, αναφέρθηκε σε αγαπημένα της τραγούδια: «Το «με διώχνουν ως και οι θάλασσες», είναι αλήθεια, αλήθεια λέει το τραγούδι. Το ότι σε διώχνουν και οι θάλασσες έχει να κάνει με την ελευθερία. Τα βιώματά μου με ξεπερνάνε και νιώθω πως ακόμα και η μεγάλη αγκαλιά της θάλασσας δεν με χωρά».

Για το τραγούδι «Η επιμονή σου» σε στίχους Λειβαδά, είπε ότι «είναι το τραγούδι της ζωής μου και αγαπήθηκε από πολύ κόσμο. Οι άνθρωποι το χρησιμοποίησαν σε πολύ προσωπικές τους στιγμές. Μου έχουν πει πάρα πολύ προσωπικές ιστορίες οι άνθρωποι. Νιώθω ευγνωμοσύνη για την ύπαρξή του στο ρεπερτόριο μου» ενώ για «το Κορμί της Κοραλλίας» είπε πως «αυτό το κομμάτι είναι πιο έντονα μέσα μου από τα άλλα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είμαστε απαίδευτοι και δεν γνωρίζουμε πνεύματα σαν τη Μελίνα. Το να γνωρίζεις από πού προέρχεσαι είναι πολύ σημαντικό για να έχεις καλύτερο πάτημα στο σήμερα. Αν κάποιοι έχουν ανακαλύψει τη Μελίνα μέσα από ένα τραγούδι, είναι μεγάλη τιμή και μακάρι να έχει συμβεί. Πρόθεσή μου ήταν να πάρω λίγη από την ενέργεια αυτού του πλάσματος».

Πηγή

Η Τζούλια Αλεξανδράτου με αβυσσαλέο ντεκολτέ και… μελαχρινή

Ένα drone πέταξε πάνω από το Άουσβιτς. Αυτό που κατέγραψε… θα σας κάνει να Ανατριχιάσετε!