in

Η ΙΚΕΑ το πήγε σε άλλο επίπεδο: Δείτε πως το σαλόνι μετατρέπεται σε υπνοδωμάτιο μέσα σε δυο λεπτά!

Η νέα ιδέα της ΙΚΕΑ μπορεί να σας βοηθήσει να επαναχρησιμοποιήσετε ένα ολόκληρο δωμάτιο σε δευτερόλεπτα.

Η μεγιστοποίηση των μικρών μας χώρων είναι ένα έργο που απασχολεί όλους- είτε ζείτε σε ένα μικροσκοπικό αστικό διαμέρισμα ή σε ένα όχι-αρκετά-μεγάλο προαστιακό σπίτι. Και το πρόβλημα αυτό έχει συχνά οδηγήσει την εταιρεία ΙΚΕΑ στην καινοτομία.

Αλλά σε ένα από τα τελευταία έργα τους, η εταιρεία έχει αναλάβει την αρχιτεκτονική σε μικροσκοπικά δωμάτια – όχι μόνο τα έπιπλα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η ΙΚΕΑ δοκιμάζει τεχνικές που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την πλήρη αναδιοργάνωση ενός δωματίου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Σκεφτείτε, για παράδειγμα, το σαλόνι που μεταμορφώνεται σε ένα υπνοδωμάτιο απλά σύροντας ένα τοίχο:

24127

25110

Ο Mikael Ydholm, επικεφαλής του τμήματος έρευνας της ΙΚΕΑ, δήλωσε στη WSJ ότι το προϊόν δεν θα είναι ακόμα διαθέσιμο για αγορά για άλλα τρία χρόνια. Όμως, η εταιρεία έχει ήδη περάσει δύο χρόνια δοκιμών του προϊόντος, ανακαινίζοντας ένα διαμέρισμα του 1980 στη Σουηδία.

Ένας άντρας ο οποίος έμεινε στο διαμέρισμα δήλωσε στην WSJ ότι ο χώρος φάνηκε πολύ μεγαλύτερος από το δικό του σπίτι, χάρη στους κινητούς τοίχους και άλλες καινοτομίες, όπως οι συρόμενες πρίζες (γιατί αν δεν μπορείτε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας στην κρεβατοκάμαρά και το σαλόνι σας, τι κάνουμε ακόμα εδώ;)

Θα είμαστε ενθουσιασμένοι για να δούμε το προϊόν όταν φτάσει στα καταστήματα, αλλά προς το παρόν, έχουμε ένα ερώτημα: Πόσος χρόνος χρειάζεται για να συναρμολογηθεί ένας τέτοιος μαγικός τοίχος;

Μάθετε περισσότερα για το έργο της ΙΚΕΑ για ευέλικτο χώρο από τους ίδιους τους εφευρέτες σε αυτό το σύντομο βίντεο:

Πηγή

Το μωρό με το μισό κεφάλι λέει για πρώτη φορά σε βίντεο στη μαμά του ότι την αγαπάει.

Aυτoς o 39χρoνoς Έλληνας βγάζει 2000 ευρώ τη μέρα! Δεiτε τι κάνει και θα εκπλαγεiτε…