in

Λύθηκε το μυστήριο με την εξαφανισμένη πτήση της Malaysia Airlines; Στην Τουλούζη τα ευρήματα

Στο Παρίσι έφτασε νωρίς το πρωί το τμήμα φτερού που εντοπίστηκε στο νησί Λα Ρεϊνιόν.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εξετασθεί σε εργαστήριο στην Τουλούζη, με εμπειρογνώμονες να καλούνται να απαντήσουν με σαφήνεια για το αν πρόκειται για τμήμα του μοιραίου Boeing της πτήσης MH370, που εξαφανίστηκε το Μάρτιο του 2014.

Το θραύσμα μήκους δύο μέτρων, που ανακαλύφθηκε την Τετάρτη σε παραλία του γαλλικού νησιού στον Ινδικό Ωκεανό, έφτασε στο αεροδρόμιο του Ορλί συσκευασμένο σ’ ένα κιβώτιο.
Κομμάτια μιας καφέ βαλίτσας που βρέθηκαν την Πέμπτη κοντά σ’ αυτό το τμήμα φτερού θα εξετασθούν επίσης από ειδικούς σε εργαστήριο της Χωροφυλακής κοντά στο Παρίσι, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Παράλληλα, η Boeing ανακοίνωσε ότι θα στείλει τεχνική ομάδα στη Γαλλία, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάλυση των συντριμμιών.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου μια ώρα μετά την απογείωσή του πέρυσι τον Μάρτιο.

μαλαισια1

Τα 7 σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας
Oι πολύμηνες άκαρπες έρευνες για το τι συνέβη με το αεροπλάνο των Malaysia Airlines τροφοδοτούσαν σενάρια συνωμοσίας αφήνοντας την ανθρώπινη φαντασία να καλπάσει. Τη νύχτα της 8ης Μαρτίου, μια ώρα μετά την απογείωση και αφού ο συγκυβερνήτης ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου ότι όλα βαίνουν καλώς και καληνύχτισε τους συναδέλφους στο έδαφος, το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας. Αμέσως, οργανώθηκε μια γιγαντιαία, διεθνής επιχείρηση, με τη συμμετοχή δεκάδων πλοίων και ερευνητικών αεροπλάνων, στον αχανή Ινδικό Ωκεανό, προκειμένου να εντοπιστεί κάποιο ίχνος του αεροπλάνου.

μαλαισια2

Παράλληλα με τις πρώτες έρευνες, οι συγγενείς των αγνοουμένων για πολλές ημέρες κατέκλυζαν το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, περιμένοντας κάποιο νέο, καλό ή κακό, για τους αγαπημένους τους.

μαλαισια3

Ωστόσο, τα μηνύματα που έστελναν οι δορυφόροι ήταν αντικρουόμενα και τα διάφορα αντικείμενα που εντοπίζονταν στη θάλασσα αποδεικνύονταν οτιδήποτε άλλο εκτός από συντρίμμια, με αποτέλεσμα η αγωνία να κορυφώνεται. Και οι θεωρίες να φουντώνουν:

μαλαισια4

 

1. Συντριβή. Μέχρι τώρα, το επικρατέστερο σενάριο ήταν εκείνο της συντριβής στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Τώρα όμως, το νέο κομμάτι του αεροσκάφους ενισχύει τις υποψίες για έκρηξη στον αέρα κατά την οποία το κομμάτι αυτό αποκολλήθηκε από τα υπόλοιπα τμήματα του αεροπλάνου.

2. Αεροπειρατεία. Από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης του αεροσκάφους, υπήρξαν οι υποψίες ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα έπεσαν θύματα αεροπειρατείας, δεδομένου ότι η πτήση συνεχίστηκε για ώρες μετά την απενεργοποίηση του συστήματος επικοινωνίας με το έδαφος.

3. Τρομοκρατία. Άλλα σενάρια αναφέρουν πως ο κυβερνήτης ή ο συγκυβερνήτης του Boeing είτε «κατηύθυναν » το αεροπλάνο προς άγνωστη κατεύθυνση είτε το κατέρριψαν ακολουθώντας πιστά το σχέδιο που είχαν στο μυαλό τους. Αυτές οι θεωρίες ενισχύθηκαν, καθώς στο σπίτι του πιλότου βρέθηκε ένας υπερσύγχρονος προσομοιωτής πτήσης. Οι ερευνητές που «ξεσκόνισαν» τον προσομοιωτή του πιλότου Ζάχαρι Άχμαντ Σαχ εντόπισαν διαγραμμένο ένα σχέδιο πτήσης με προορισμό ένα απομονωμένο νησί στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Το ίδιο σχέδιο πτήσης προέβλεπε προσγείωση ενός αεροσκάφους μεγέθους Boeing 777-200 σε «κοντό» διάδρομο προσγείωσης.

4. Κατάρριψη. Υπάρχουν και συνωμοσιολόγοι που θεωρούν ότι η συντριβή του αεροσκάφους ήταν μία… παράπλευρη απώλεια , ότι δηλαδή καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ και Ταϊλάνδης στη Νότια Σινική Θάλασσα. Οι εμπειρογνώμονες εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί στο ενδεχόμενο ΗΠΑ και Ταϊλάνδη να συγκάλυψαν το δυστύχημα, ενώ εκείνοι που επιμένουν σε αυτή τη θεωρία ισχυρίζονται ότι είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί.

5. Ένα άλλο σενάριο, με «πατέρα» τον πρώην επικεφαλής των γαλλικών αερογραμμών Proteus, ο Μακ Ντιγκέν, αναφέρει ότι η πτήση MH370 καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ υπό τον φόβο μιας νέας 11ης Σεπτεμβρίου στις βάσεις του αμερικανικού Ναυτικού στο Ντιέγκο Γκαρσία, το απομονωμένο νησί του Ινδικού. Ο Ντιγκέν βασίζει τη θεωρία του στις μαρτυρίες κατοίκων στις Μαλδίβες, οι οποίοι υποστήριζαν τότε ότι είδαν ένα αεροπλάνο να πετά προς το νησί. Θεωρία που χαρακτηρίζει ως «μία από τις επικρατέστερες» και η βρετανική εφημερίδα “Indepndent”.

5. Αν το κομμάτι του αεροσκάφους δεν ανήκει στο μοιραίο Boeing 777, τότε υπάρχει μία θεωρία ότι μπορεί αυτό να βρίσκεται υπό την «προστασία» των Ρώσων. Το αεροπλάνο να πέταξε βόρεια, με σκοπό να αποφύγει τα ραντάρ και να καταλήξει στο… Καζακστάν. Το σενάριο αυτό στηρίζεται στην πληροφορίες ότι στη πτήση MH370 επέβαιναν τρεις Ρώσοι και στην πεποίθηση ότι κάποιος στο πιλοτήριο παραποίησε βασικά δεδομένα, για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι το Boeing πετούσε νότια. Παραμένει βέβαια αναπάντητο το ερώτημα για ποιο λόγο να κλέψει η Ρωσία ένα μαλαισιανό αεροσκάφος.

6. Βρίσκεται στο Πακιστάν. Η θεωρία ενός συνταξιούχου Αμερικανού στρατηγού αναφέρει ότι το Boeing της Malaysia Airlines οδηγήθηκε στην περιοχή που ελέγχουν οι Ταλιμπάν στο Πακιστάν, για να μεταφέρει όπλα μαζικής καταστροφής, με στόχο μία επίθεση στο Ισραήλ.

7. Εξωγήινοι. Οι… κορυφαίοι συνωμοσιολόγοι είδαν πίσω από την εξαφάνιση της πτήσης MH370… εξωγήινους. Που πήραν το αεροπλάνο για να κάνουν πειράματα και να μελετήσουν το ανθρώπινο γένος.

Πηγή

ΤΕΣΤ: Εσείς τι χρώμα βλέπετε τα χάπια;

Καλοκαίρι: Οι Προσδοκίες μας VS Πραγματικότητα, μέσα από 5 τέλειες εικόνες