in

Μυστηριώδες νησί στον Ινδικό Ωκεανό κρύβει ένα θανάσιμο κίνδυνο

Ένα μυστήριο νησί στον Ινδικό Ωκεανό μοιάζει με το ιδανικό μέρος για να καταλήξεις εκεί ναυαγός με το ταίρι σου. Αν πλησιάσεις όμως κοντά, το σίγουρο είναι πως θα το μετανιώσεις, καθώς οι ιθαγενείς της νήσου Sentinel δεν είναι φιλόξενοι. Για να είμαστε ακριβείς, θα επιτεθούν σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να εισέλθει στην περιοχή τους.

Η φυλή έχει απορρίψει τον σύγχρονο τρόπο ζωής και το 2006 σκότωσε δύο ψαράδες που ψάρευαν στα ύδατά τους. Ακόμα, δεν διστάζουν να πετούν πέτρες και ρίχνουν τα βέλη τους στα αεροπλάνα και ελικόπτερα που περνάνε πάνω από το νησί, καθιστώντας αδύνατη τη λήψη φωτογραφιών καλής ποιότητας.

Καθώς είναι πολύ επικίνδυνη η προσπάθεια πρόσβασης στο νησί, οι Ινδικές αρχές έχουν απαγορέψει την προσέγγιση της περιοχής. Αν και είναι παράνομο να πλησιάσεις το νησί σε απόσταση μικρότερη των 3 μιλίων, δεν είναι λίγοι οι ριψοκίνδυνοι ταξιδευτές που θέλουν να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

nhsi1

Η Οργάνωση «Survival International», η οποία προστατεύει τα δικαιώματα των πρωτόγονων φυλών, ισχυρίζεται πως οι ιθαγενείς βρίσκονται σε κίνδυνο από τους ψαράδες που παραβαίνουν το νόμο και πλησιάζουν το νησί. Ένας άνδρας μάλιστα δεν είχε διστάσει να πατήσει το πόδι του εκεί, απόφαση που οδήγησε τελικά στην σύλληψή του.
Ο διευθυντής της «Survival International», Στίβεν Κόρι, υπενθυμίζει πως πολλές φυλές είχαν πληγεί με ασθένειες από αποικιοκράτες και φέρνει ως πιο πρόσφατο παράδειγμα την φυλή Μπο, της οποίας το τελευταίο μέλος πέθανε πριν τέσσερα χρόνια.

Πώς αλλάζει ο γάμος τις γυναίκες…!

Την κέρασαν ένα μπουκάλι νερό! Που να το φανταστεί όμως ότι αυτό το νερό θα ήταν η αφορμή να…