in

Οι Anonymous παίρνουν θέση για το δημοψήφισμα την Ελλάδα

Με ένα νέο βίντεο οι Anonymous παίρνουν θέση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής.

“Συγχαρητήρια στον Τσίπρα που αποφάσισε να κάνει δημοψήφισμα” υποστηρίζουν οι Anonymous σε ένα βίντεο που ανέβασαν στο YouTube, ενώ καλούν τους Έλληνες πολίτες, με την ψήφο τους, να διορθώσουν όσα λάθη έκαναν στο παρελθόν αφού “όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση της χώρας”.

“Είμαστε οι Anonymous, θέλουμε να δηλώσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας” αναφέρει το μήνυμα της οργάνωσης.

”Είδαμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σας φέρονται η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

To βίντεο, που προς το παρόν δε έχει επιβεβαιωθεί αν είναι αυθεντικό, έχει γίνει viral.

Αν και οι Anonymous τονίζουν ότι δεν υποστηρίζουν κάποιο κόμμα, αναφέρουν ότι “οφείλουμε στον πρωθυπουργό σας Αλέξη Τσίπρα συγχαρητήρια για τη στάση του και την απόφασή του να διεξάγει δημοψήφισμα”, καθώς είναι ό,τι πιο κοντινό στην άμεση δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία.

”Το δημοψήφισμα δεν θα ανατρέψει το πολιτικό σύστημα που έχει την εξουσία αλλά είναι ένα βήμα προς την αμεσότερη δημοκρατία”, αναφέρουν οι Anonymous.

”Είναι ένα μικρό βήμα προς την απόκτηση κοινωνικής συνείδησης για την κατανόηση της δύναμης αλλά και της ευθύνης των ατόμων σε μια κοινωνία”, επισημαίνουν στο μήνυμά τους.

Δείτε το βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους.

Πηγή

Η πιο εξελιγμένη κάμερα του κόσμου μπορεί να τραβήξει βίντεο όπου το φεγγάρι κινείται!

«Θέλω το παιδί μου να κάνει όνειρα όταν μεγαλώσει. Θέλω να ζει ελεύθερο»