in

Οι selfies σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από τους καρχαρίες

Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2015 προσπαθώντας να φωτογραφίσουν τον εαυτό τους, δηλαδή να πάρουν μια selfie.

Οι περισσότεροι θάνατοι από selfies οφείλονται σε πτώσεις ή συγκρούσεις με τραίνα!. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πασχίζουν να φωτογραφίσουν τους εαυτούς τους υπό ακραίες συνθήκες, ώστε να αποδείξουν πόσο καλά περνούν στα social media και να αποσπάσουν likes και κοινοποιήσεις.

Στο εθνικό πάρκο Γουότερτον Κάνυον στο Ντένβερ των ΗΠΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες έκλεισαν τις πόρτες στους τουρίστες διότι χρησιμοποιούσαν selfie sticks για να βγάζουν φωτογραφίες με αρκούδες!

Έντονα παράπονα για το φαινόμενο εξέφρασαν φέτος οι ποδηλάτες του Γύρου της Γαλλίας, καθώς τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αποφύγουν τα selfie sticks και να αφοσιωθούν στον αγώνα.

Το τελευταίο θύμα, ένας 66χρονος Γιαπωνέζος, έπεσε από τις σκάλες του Ταζ Μαχάλ στην Ινδία προσπαθώντας να βγάλει μία selfie με συνέπεια να πάθει καρδιακή προσβολή.

Ανάμεσα στους νεκρούς της χρονιάς είναι ένας Αυστραλός που έπεσε σε έναν γκρεμό 200 μέτρων στη Νορβηγία, αλλά και ένας ακόμα ο οποίος χτυπήθηκε από ταύρο κυνηγητό που λάβαινε χώρα σε μία πόλη της Ισπανίας.

Επίσης, ένας 19χρονος Αμερικάνος πυροβόλησε τον εαυτό του στην προσπάθειά του να βγάλει selfie με γεμάτο όπλο.

Συγκριτικά, μόλις οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά το ίδιο διάστημα από επιθέσεις καρχαριών.

Πηγή

Αυτοί οι γονείς είδαν κάτι παράξενο να προεξέχει από το λαιμό του παιδιού τους. Αυτό που έβγαλαν όμως…!

8 κλασικά αθλητικά παπούτσια που δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα