in

Ο πιο μικρός ήρωας του πλανήτη: Το μωράκι που έζησε μόλις 100 λεπτά και έγινε ο νεαρότερος δωρητής οργάνων

Oι Jess Evans και Mike Houlston είναι ένα ζευγάρι από τη Μεγάλη Βρετανία που περίμενε πως και πως τα δίδυμα παιδάκια που κυοφορούσε η Jess.

Κατά την 12η εβδομάδα της κύησης όμως οι γονείς έμαθαν τα τραγικά νέα και πάγωσαν:
Ένα από τα δύο μωράκια θα γεννιόταν άρρωστο και οι πιθανότητες να τα καταφέρει ήταν μηδαμινές.

Ο Teddy είχε ανεγκεφαλία, μια σπάνια θανατηφόρα κατάσταση που εμποδίζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ο μικρός τους Teddy, θα πέθαινε αμέσως μετά τη γέννηση του. Το ζευγάρι με περίσσια γενναιότητα αποφάσισε όταν συμβεί το μοιραίο να δωρίσει τα όργανα του για να σώσει μια άλλη άγνωστη σε εκείνους ζωή. Το αδελφάκι του, ένα κοριτσάκι ήταν απολύτως υγιές.

Ο Teddy γεννήθηκε στις 22 Απριλίου στο μαιευτήριο του Κάρντιφ . Σήμερα θα ήταν ενός έτους… Εκείνο το πρωινό, τον έφεραν στην αγκαλιά της μητέρας του. Τον κράτησε σφιχτά. Σε λίγο θα τον έχανε για πάντα. Μαζί με τον πατέρα του κάθισαν έτσι, δίχως να κουνιόνται για 100 λεπτά. Κοίταζαν τον προσωπάκι του και το στήθος του να κουνιέται καθώς ανάπνεε. Ο Teddy, έφυγε για πάντα στην αγκαλιά τους.

Η απόφαση που πήραν ήταν σπαραχτική. Αποφάσισαν να δωρίσουν τους νεφρούς και τις καρδιακές βαλβίδες. Το έκαναν και έσωσαν έναν άγνωστο άνθρωπο που τα είχε ανάγκη. Η επέμβαση ήταν πρωτοποριακή τόσο για την αφαίρεση των οργάνων, όσο και για τη μεταμόσχευση. Ο νεογέννητος Teddy, τρία λεπτά μετά τον θάνατο του, έγινε ο νεαρότερος δωρητής οργάνων στην Αγγλία, και ίσως και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πατέρας του Mike και η μητέρα του Jess, κατάφεραν να δηλώσουν: «Ο Teddy μας, ήταν ένας ήρωας. Έζησε και πέθανε σαν ήρωας. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πόσο υπερήφανοι είμαστε για αυτόν.» Ο καθηγητής Paul Murphy από τον NHS Blood and Transplant (οργανισμό αίματος και μεταμοσχεύσεων) που επίβλεπε τη μεταμόσχευση στο νοσοκομείο του Λιντς, τόνισε πως είναι απίστευτα σπάνιο για νέα μωρά να θεωρηθούν δότες. Ο Teddy αποτελεί ορόσημο. Ήταν ένας ανιδιοτελής ήρωας.

Τι να πει κανείς για το θάρρος και το μεγαλείο ψυχής αυτών των ανθρώπων παρόλο το τραγικό περιστατικό.

HRWAS HRWAS2 HRWAS3 HRWAS4

Την κέρασαν ένα μπουκάλι νερό! Που να το φανταστεί όμως ότι αυτό το νερό θα ήταν η αφορμή να…

Φτιάξτε έναν σύρτη για την πόρτα σας από ένα πιρούνι!