in

«Περιμένοντας»: Ετσι κοιμούνται τα ζευγάρια όταν περιμένουν παιδί.

Ενα εναλλακτικό ανθρωπολογικό φωτογραφικό project επιχείρησε να απαθανατίσει με την κάμερά της η Ρωσίδα φωτογράφος Γιάνα Ρομάνοβα.

Η Ρομάνοβα επέλεξε να φωτογραφίσει νέα ζευγάρια που μένουν στην Αγία Πετρούπολη και τη Μόσχα και έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό το ότι περιμένουν να γίνουν γονείς. Η Ρομάνοβα ήθελε να απαθανατίσει τις στιγμές που στην πραγματικότητα οι άνθρωποι δεν μπορούν και δεν θέλουν να προσέξουν την εμφάνισή τους: Τις πρώτες πρωινές ώρες στην κρεβατοκάμαρά τους, λίγο πριν ξυπνήσουν.

Σκοπός της είναι να ερευνήσει όχι μόνο το πώς φέρεται ο ένας στον άλλο έναν, δύο ή τρεις μήνες πριν φέρουν στον κόσμο το παιδί τους, αλλά και πώς οι νέες οικογένειες ζουν πλέον στις μεγάλες πόλεις της σύγχρονης Ρωσίας, 20 χρόνια μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, μιας χώρας που πλέον θα γίνει γνωστή στα μελλοντικά παιδιά μόνο μέσα από τις σελίδες των βιβλίων της Ιστορίας.

Το μεγαλόπνοο project, που φέρει τον τίτλο «Waiting» («Περιμένοντας»), περιέχει 40 φωτογραφίες, όσες ακριβώς και οι 40 εβδομάδες της κύησης, και τραβήχτηκε στο διάστημα 2009-2012.

«Περιμένοντας»9

«Περιμένοντας»1

«Περιμένοντας»2

«Περιμένοντας»3

«Περιμένοντας»4

«Περιμένοντας»5

«Περιμένοντας»6

«Περιμένοντας»7

«Περιμένοντας»8

Πηγή

Παππούς στην Ρόδο κλώτσησε Αγγλίδα που κατουρούσε στον δρόμο ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΠΠΟΥ ΜΑΓΚΑ!!!

Εσύ το ήξερες;; Δες τι λένε τα αυτιά σου για την καταγωγή σου!!!