in

Που να Αγγίξεις μία Γυναίκα ΧΩΡΙΣ να Παρεξηγηθείς, αναλόγα με τη Σχέση που έχετε. (πίνακας)

Που να Αγγίξεις μία Γυναίκα ΧΩΡΙΣ να Παρεξηγηθείς, αναλόγως με τη Σχέση που έχετε. (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Αν αγκαλιάζετε το θείο σας, σίγουρα θα θέλετε να κρατάτε μια απόσταση ή αν ένας άγνωστος κατά λάθος σας ακουμπήσει χαμηλά στη πλάτη, το βέβαιο είναι ότι θα ενοχληθείτε. Μια νέα μελέτη δείχνει ακριβώς το λόγο.

Η χειραψία είναι ο πιο ασφαλής τρόπος όταν γνωρίζεστε με κάποιον άγνωστο – όχι με αγκαλιές ή φιλώντας τους στο μάγουλο. Η μελέτη προτείνει ότι αντιμετωπίζουμε απροθυμία, όταν μας αγγίζουν οπουδήποτε αλλού. Το Πανεπιστήμιο του Οξφορντ και το Πανεπιστήμιο Αάλτο στη Φιλανδία ρώτησαν συνολικά 1.300 άντρες και γυναίκες από τη Γαλλία, Ιταλία, Ρωσία, Ηνωμένο Βασίλειο και Φιλανδία, που θα άφηναν άγνωστους, εραστές, οικογένεια και φίλους να τους αγγίξουν.

1

Οι ερευνητές έφτιαξαν ένα χάρτη θερμότητας, δείχνοντας που οι άνθρωποι νιώθουν άνετα να τους αγγίζουν. Όσο πιο σκούρο το χρώμα, τόσο λιγότερο επιτρεπτό είναι.

Ο θερμικός χάρτης δείχνει τις πιο σκούρες αποχρώσεις που ΔΕΝ πρέπει να αγγίζεις κάποιον. Οι μαύρες περιοχές είναι οι «ζώνες ταμπού».

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών, ζήτησε από τα 1.300 άτομα που συμμετείχαν, να χρωματίσουν τις περιοχές που θα επέτρεπαν σε διαφορετικές ομάδες ατόμων να τους αγγίξουν.

2

Ανεξαρτήτως άντρα ή γυναίκα, κανείς δεν ήθελε οι συγγενείς να πλησιάζουν κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Οι άντρες ένιωθαν άβολα να τους αγγίζουν ανεξαρτήτως ποιος ήταν – ακόμη και αγγίζοντας το πίσω μέρος του κεφαλιού τους τους έκανε να νιώθουν περίεργα.  Με βάση την εθνικότητα, οι περισσότεροι Βρετανοί δεν ήθελαν να τους αγγίζουν, ενώ οι Φινλανδοί ένιωθαν πιο άνετα όταν με το άγγιγμα. Σε σύγκριση με τους Ιταλούς, οι Ρώσοι αγαπούν να τους αγγίζουν.

3

Πως ο ανθρώπινος δεσμός βασίζεται στο άγγιγμα – όσο πιο οξεία η γωνία, μεγαλώνει ο συναισθηματικός δεσμός

Τα συμπεράσματα της έρευνας ήταν ότι όσο πιο κοντινή σχέση έχουν δύο άτομα, τόσο περισσότερα σημεία μπορούσε να αγγίξει στο σώμα του άλλου.  Το γεγονός αυτό δεν αλλάζει με την διάρκεια του χρόνου.

«Ένας φίλος που έχουμε καιρό να δούμε, θα μπορεί ακόμα να μας αγγίξει σε περιοχές, που ένας γνωστός που βλέπουμε καθημερινά δε θα μπορεί να το κάνει, » δήλωσε η Ρόμπιν Ντάνμπαρ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Οξφόρδης. «Έχει περισσότερο σημασία η σχέση, παρά η εξοικείωση.»

Όταν έχουμε να κάνουμε με ίδιους τύπους αγγίγματος, έχει σημασία το γενικό πλαίσιο. Για παράδειγμα, ένας φίλος ή ένας συγγενής, όταν σας αγγίξει κάπου μπορεί να είναι ενθαρρυντικό, αλλά αν το κάνει ένας άγνωστος ή απλά ένας γνωστός μπορεί να σας φανεί αηδιαστικό και άβολο. Επιπλέον, αν αγγιχθεί η περιοχή των γεννητικών οργάνων, οι άντρες προτιμούν να γίνει από γυναίκες γνωστές τους, παρά από την μητέρα τους. Η γεννητική περιοχή ήταν εκτός ορίων για όλους για τις γυναίκες, εκτός από τον σύντροφό τους.

“Όσο μεγαλύτερη ευχαρίστηση προκαλεί μια συγκεκριμένη περιοχή στο σώμα, τόσο περισσότερο επιτρέπουμε επιλεκτικά σε άλλους να την αγγίζουν,» δήλωσε η Τζούλια Σουβιλέτο από το Πανεπιστήμιο Αάλτο. Ο θερμικός χάρτης έχει πολύ κοντινή συσχέτιση με τις περιοχές του σώματος που νιώθουμε ευχαρίστηση.

4

Η μελέτη υποθέτει ότι το άγγιγμα είναι ένα απομεινάρι της εξελικτικής πορείας του ανθρώπου, παρόμοιες με τις τεχνικές καλλωπισμού που χρησιμοποιούν οι πίθηκοι και οι μαϊμούδες. Η Ντάνμπαρ, που είναι εξελικτική ψυχολόγος, δήλωσε ότι η άνοδος των κοινωνικών δικτύων σημαίνει, ότι οι άνθρωποι δεν αγγίζουν ο ένας τον άλλον, όσο παλαιότερα, πράγμα άσχημο για τους ανθρώπους.

«Ακόμη και σε μια εποχή των κινητών επικοινωνιών και κοινωνικών δικτύων, το άγγιγμα είναι σημαντικό για την εγκαθίδρυση και συνέχιση των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων,» δήλωσε η ψυχολόγος.

Πηγή

Δείτε ΤΙ κάνουν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ! Βάζουν Νομίσματα στις Κλειδαριές των Αυτοκινήτων και..

Ο Τρύφωνας Σαμαράς Φωτογραφήθηκε με τον Αδερφό του και η Ομοιότητα είναι…