in

ΣΥΝAΓEΡΜOΣ στo Eλ. Βενιζέλoς: Aναγκαστική πρoσγείωση πτήσης της Aegean! ΔEIΤE γιατί…

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής (10/01) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όταν κατά τη διάρκεια πρόσθετων ελέγχων ασφαλείας κρίθηκε απαραίτητος ο επανέλεγχος επιβάτιδας, η οποία όμως είχε ήδη επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της Aegean με προορισμό τη Μαδρίτη.

 Η συγκεκριμένη πτήση προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα , όπου έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι ασφαλείας, στους επιβάτες και το αεροσκάφος, χωρίς να εντοπιστεί κάτι ύποπτο.

Την ίδια ώρα και μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της γυναίκας, στο «Ελ.Βενιζέλος» καθηλωμένες παρέμειναν όλες οι πτήσεις που βρίσκονταν στο έδαφος, για επιπλέον έλεγχο. Μετά από την ολοκλήρωση όλων των ελέγχων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντι Μαγιόρκα, δεν προέκυψαν ευρήματα και η πτήση αναχώρησε κανονικά για τον τελικό προορισμό της.

Οι καθυστερήσεις διάρκειας κατά μέσο όρο 40 λεπτών παρουσιάστηκαν από τις 9.30 π.μ έως και τις 10.25 π.μ σε 13 πτήσεις που βρισκόταν στο έδαφος του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Η ανακοίνωση του ΔΔΑ

Σε συνέχεια περιστατικού που συνέβη κατά τις πρωινές ώρες σήμερα κατά τη διάρκεια ελέγχου ασφαλείας επιβατών του πρωινού κύματος πτήσεων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προβαίνει στη παρακάτω σχετική ενημέρωση: Για επιβάτιδα που ελέγχθηκε πρωτογενώς μέσω των ειδικών μαγνητικών πυλών ελέγχου ασφαλείας και βρέθηκε «καθαρή», κατά τη διάρκεια δευτερογενούς δειγματοληπτικού πρόσθετου ελέγχου ασφαλείας, προέκυψε ένδειξη, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε απαραίτητος ο επανέλεγχός της.

Υπήρξε κινητοποίηση των υπηρεσιών ασφαλείας εξ αιτίας του περιστατικού και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και με γνώμονα την ασφαλή διεξαγωγή των πτήσεων και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού, υπέδειξε την καθήλωση όλων των πτήσεων που βρίσκονταν στο έδαφος, για περαιτέρω ελέγχους.

Στο μεταξύ, εντοπίσθηκε ότι η συγκεκριμένη επιβάτις είχε επιβιβασθεί στην πτήση Α3688 με προορισμό τη Μαδρίτη, η οποία είχε ήδη απογειωθεί και, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία, αποφασίστηκε η έκτακτη προσγείωσή της σε εναλλακτικό αεροδρόμιο (Πάλμα ντι Μαγιόρκα) για τον επανέλεγχο του συνόλου των επιβατών και των αποσκευών, έτσι ώστε να αποκλεισθεί και η ελάχιστη πιθανότητα οποιουδήποτε ζητήματος ασφαλείας.

Μετά από την ολοκλήρωση όλων των ελέγχων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντι Μαγιόρκα, δεν προέκυψαν ευρήματα και η πτήση ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τον τελικό προορισμό της. Ο ΔΑΑ ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης και από το επιβατικό κοινό των πρωινών πτήσεων που καθυστέρησαν λόγω των πρόσθετων ελέγχων που κρίθηκαν αναγκαίοι για την ασφάλειά του».

Η ανακοίνωση της Aegean:

Η AEGEAN σήμερα, Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ενημερώθηκε από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την ανάγκη επιπλέον ελέγχου σε επιβάτη που επέβαινε στην πτήση A3 688 από Αθήνα προς Μαδρίτη. Με βάση την πληροφορία αυτή, η AEGEAN έδωσε οδηγίες στον κυβερνήτη της πτήσης να προσγειώσει το αεροπλάνο στο πλησιέστερο αεροδρόμιο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα «Palma de Mallorca Airport», όπου έγιναν οι έκτακτοι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροσκάφος και στους επιβάτες, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και το αεροσκάφος αναχώρησε από την Μαγιόρκα για την Μαδρίτη, τελικό προορισμό της πτήσης».

Πηγή

Είναι οριστικό! Δείτε μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε τις αστυνομικές σας ταυτότητες και πόσο θα σας κοστίσει

7 τρομακτικά μυστήρια που ακόμα περιμένουν απάντηση μέσα στο 2016