in

Στο Στοιχειωμένο Χωριό όλα είναι παράξενα

Στο βόρειο τμήμα του Καζακστάν υπάρχει ένα μικρό χωριό ονόματι Kalachi…

Πολλοί το ονομάζουν «Στοιχειωμένο Χωριό» καθώς τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι κάτοικοι υποφέρουν από μια μυστηριώδη ασθένεια που τους κάνει να κοιμούνται για ώρες, ζωντανεύοντας το παραμύθι της «Ωραίας Κοιμωμένης«.

Παρ” όλο που το φαινόμενο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη και οι επιστήμονες ερευνούν τι συμβαίνει πραγματικά, οι κάτοικοι συνεχίζουν να παρουσιάζουν τα συμπτώματα της ασθένειας, στα οποία έχουν τώρα προστεθεί η σeξουαλική μανία και οι παραισθήσεις.

Ένας φωτορεπόρτερ που επισκέφτηκε την περιοχή αποκάλυψε πως τα παιδιά έβλεπαν τις μητέρες τους να εμφανίζουν μάτια στο κούτελά τους και οι ηλικιωμένοι, ακόμα και οι πιο ευγενικοί, απευθύνονταν στις νοσοκόμες με πpόστυχα λόγια.

Η MailOnline επισκέφτηκε την περιοχή και οι κάτοικοι μίλησαν για πρώτη φορά για το πως έχει αλλάξει η καθημερινότητά τους μετά το χτύπημα αυτής της μυστηριώδους ασθένειας. Οι γυναίκες εκμυστηρεύτηκαν πως όταν οι σύζυγοί τους ξυπνούν από τον βαθύ ύπνο, που σε ορισμένες περιπτώσεις διαρκεί ακόμα και έξι μέρες, εκείνοι «διψάνε» για σeξ. Άλλα συμπτώματα έχουν να κάνουν με την αδυναμία ελέγχου της ούρησης και της αφόδευσης, την ακατάπαυστη πολυλογία και τηναλλαγή συμπεριφοράς λόγω παραισθήσεων.

Η Elena Zhavoronkova και η Lyudmila Samusenkyo ήταν δύο λογικές γυναίκες, μέχρι που τις χτύπησε η ασθένεια. Μόλις επισκέφτηκαν το νοσοκομείο εμφάνισαν μια περίεργη συμπεριφορά, γελούσαν ακατάπαυστα και έπαιζαν κυνηγητό με τους γιατρούς. Κάποια στιγμή είχαν κλειστεί στο ασανσέρ και όταν ένας χειρουργός κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες, εκείνες του επιτέθηκαν. Εκείνη τη στιγμή χαχάνιζαν και ένιωθαν πως διασκέδαζαν.

Όσον αφορά τα μικρά παιδιά, εκείνα επηρεάζονται με διάφορους τρόπους. Όπως γράφει και η MailOnline, πολλά παιδιά βλέπουν τέρατα ή τις μητέρες τους να εμφανίζουν μάτια στα κούτελά τους. Ένα παιδί μάλιστα είχε την ψευδαίσθηση ότι η μαμά του είχε προβοσκίδα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον λήθαργο στον οποίο πέφτουν, καταβάλουν τους γονείς με φόβο και άγχος.

«Είναι πολύ τρομαχτικό όταν το παιδί σου βρίσκεται ξαφνικά σε κωματώδη κατάσταση. Επίσης, όταν ξυπνούν κάνουν σαν αρρωστιάρικα μωρά και κλαίνε χωρίς λόγο«, εξομολογείται μια μητέρα ονόματι Lyubov Rabchevskaya.

Η ίδια έχει καταλάβει πια, όπως και πολλοί άλλοι, πως δεν αξίζει να πάρει το ρίσκο να συνεχίσει να μένει στο Kalachi. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην κοντινή πόλη Krasnogorsk, η οποία κάποτε παρήγαγε ουράνιο για τα προγράμματα πυρηνικών όπλων της Σοβιετικής Ένωσης. Κάποτε διέμεναν εκεί 6.000 άτομα, τώρα οι κάτοικοι είναι ελάχιστοι.

Η πιο διαδεδομένη εξήγηση της μυστηριώδους ασθένειας βρίσκεται στα παλιά ορυχεία ουρανίου της γειτονικής πόλης. Οι επιστήμονες πιστεύουν δηλαδή πως τα ραδιενεργά αέρια είναι αυτά που προκαλούν τα συμπτώματα στους κατοίκους του Kalachi. Οι κάτοικοι όμως παραμένουν σκεπτικοί.

«Δούλευα εκεί για χρόνια, καμιά φορά οι εργάτες έπιναν νερό από το ορυχείο, το οποίο όπως φαντάζεστε ήταν κάτι σαν μείγμα ουρανίου. Όμως κανείς δεν έπεφτε για ύπνο«, εξηγεί η 70χρονη Alexander Remezov, η οποία πιστεύει πως πρόκειται για σαμποτάζ και πως τους έχουν κάνει πειραματόζωα.

Ακόμα, ένας τοπικός αξιωματούχος απολύθηκε γιατί αποκάλυψε μια μεγάλη αγοραπωλησία γης, τη στιγμή μάλιστα που οι κάτοικοι πιέζονταν να φύγουν.

«Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πως μας δηλητηριάζουν για να μας διώξουν. Κάποιοι λένε πως πάνω από εκείνο τον κοντινό λόφο βρέθηκε χρυσός, ακόμα και ο δρόμος (που θα οδηγεί εκεί) έχει κατασκευαστεί«, προσθέτει η Lyubov Rabchevskaya.

Όσον αφορά τον γιατρό της περιοχής, Kabdrashit Almagambetov, ο ίδιος δείχνει μπερδεμένος ως προς το τι δημιουργεί την ασθένεια.

«Είναι όλα πολύ προσωπικά, σχετικά με την ηλικία, την κατάσταση της υγείας του ασθενούς, ακόμα και άλλες χρόνιες παθήσεις«, εξηγεί ο ίδιος, φέρνοντας ως παράδειγμα τα παιδιά τα οποία έχουν περισσότερες και ισχυρότερες παραισθήσεις σε σχέση με τους ενηλίκους. Το ίδιο ισχύει και για τους ηλικιωμένους. Προσθέτει μάλιστα πως το νερό και τα τρόφιμα που καταναλώνουν οι κάτοικοι είναι ελεγμένα και συνεχίζει λέγοντας πως ελάχιστοι είναι αυτοί από την πόλη Krasnogorsk, όπου βρίσκονται τα ορυχεία, που να έχουν παρουσιάσει ανάλογα συμπτώματα. Επίσης, αποκλείει τα σενάρια περί μαζικής υστερίας και δείχνει να συμφωνεί με εκείνα που μιλούν ανώτερα συμφέροντα μετακίνησης του πληθυσμού.

Ο Ρώσος επιστήμονας Leonid Rikhvanov ισχυρίζεται πως η αιτία βρίσκεται στα ορυχεία της κοντινής περιοχής, ενώ ο διευθυντής του κέντρου ελέγχου ασφαλείας της Ραδιενέργειας του Καζακστάν έχει μελετήσει την πιθανότητα όλα αυτά να οφείλονται στο μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από τα αναμμένα τζάκια.

Πηγή

Επί ένα χρόνο έστηνε την κάμερα του στο ίδιο σημείο! Δεν φαντάζεστε τι κατέγραψε!

Όσα δεν ξέρετε για το όνομα Μαρία