in

ΤΙ δείχνει ο τρόπος που φιλάτε το ταίρι για τη σχέση σας.

Τα τσαπατσούλικα και άτσαλα φιλιά υποδηλώνουν ότι “δεν έχετε φραγμούς”, ενώ τα ευγενικά και πεταχτά φιλιά σημαίνουν ότι είστε «πολύ άνετοι μεταξύ σας».

Είτε αν πρόκειται για ένα ευγενικό φιλί είτε για ένα παιχνιδιάρικο φιλί με δάγκωμα, το φιλί είναι περισσότερο από ένα απλό φιλί, σύμφωνα με μία σειρά από εικονογραφήματα που αποκαλύπτουν τι είδους σχέση έχεις με τον/την αγαπημένο/η σου.
Παρότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δείξεις την σωματική σου έλξη για τον/την αγαπημένο/η σου, ο Phil Mutz από το LittleThings, δημιούργησε μία λίστα από 11 διαφορετικούς τρόπους φιλιού – καθώς και τι υποδηλώνει το αγαπημένο σου στυλ φιλιού για την σχέση σου.
Ενώ δεν το σκεφτόμαστε συχνά κατά αυτόν το τρόπο, τα χείλη του κάθε ανθρώπου είναι η πιο εκτεθειμένη ερωτογενής ζώνη του σώματος μας, “αναφέρει η Sheril Kirshenbaum, η συγγραφέας του βιβλίου «Η Επιστήμη των φιλιών: Τι μας λένε τα χείλη μας», σε μία έκθεση της για το CNN.

Κάντε Scroll προς τα κάτω για να δείτε το VIDEO.

ΑΠΑΛΟ ΦΙΛΙ

φιλι1

Ένα εκλεπτυσμένο και απαλό φιλί στο οποίο το ζευγάρι ακουμπάει απαλά τα χείλη του ο ένας στον άλλον χωρίς πίεση σημαίνει «όλα για την αναμονή», εξηγεί ο Phil για το στυλ φιλιού που απεικονίζεται στο infographic της Maya Borenstein.
Η Sheril επισήμανε στην έκθεση της, ότι τα χείλη περιέχουν ευαίσθητες απολήξεις νεύρων και ακόμα και ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα στέλνει μία αλληλουχία πληροφοριών στον εγκέφαλο βοηθώντας μας να αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε και τι μπορεί να γίνει στην συνέχεια”.

ΠΕΤΑΧΤΟ ΦΙΛΙ

φιλι2

Το πεταχτό φιλί παραπέμπει πολλούς στο πρώτο τους φιλί, και τυπικά είναι μία γρήγορη, παιχνιδιάρικη ανταλλαγή καθώς οι άνθρωποι κρατάνε τα χείλη τους ενωμένα.
Για εκείνους που φιλιούνται για πρώτη φορά η ξεκίνησαν πρόσφατα να βγαίνουν, o Phil εξηγεί ότι το πεταχτό φιλί είναι απλά για να «τσεκάρεις το έδαφος».
Είναι ένα δείγμα ότι το άτομο αυτό θέλει να συνεχίσει σε μία φυσική επαφή με το άλλο άτομο, αλλά θέλει πρώτα να βεβαιωθεί ότι το επιθυμεί το ίδιο με αυτόν.
Ωστόσο, όσο η σχέση βαθαίνει γίνεται ένα δείγμα άνεσης καθώς επίσης και ένας άλλος τρόπος για να πεις «Γεια σου» στον σύντροφο σου.

ΦΙΛΙ – ΜΟΝΟΥ ΧΕΙΛΟΥΣ

φιλι3

Το φιλί μονού-χείλους είναι μακρινός συγγενής του πεταχτού. Όταν οι άνθρωποι απολαμβάνουν το φιλί μονού-χείλους φιλάνε μόνο το ένα χείλος από τον σύντροφο τους την φορά.
Αυτού του τύπου το φιλί είναι πιο οικείο από το πεταχτό επειδή οι σύντροφοι επιλέγουν να είναι αρκετά αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον σε ένα μέρος του στόματος τους. Ωστόσο, είναι ένα αργό φιλί το οποίο μοιάζει περισσότερο ρομαντικό παρά επιθετικό όπως είναι τα φιλιά με ανοιχτό το στόμα.
Με βάση τον Phil, το φιλί μονού-χείλους είναι ένα φιλί «αληθινά γεμάτο αγάπη».

ΓΑΛΛΙΚΟ ΦΙΛΙ

φιλι4

Όταν τα ζευγάρια εμπλέκονται σε ένα γαλλικό φιλί, κάνουν μασάζ τις γλώσσες τους ταυτόχρονα, και με βάση τον Phil αυτός ο τύπος φιλιού έχει να κάνει με την αναζήτηση και με το να μάθει ο ένας τον άλλον καλύτερα.
Και παρόλο που το φιλί αυτό θεωρείται αισθησιακό και για τους δύο παρτενέρ, τα πράγματα μπορεί να χαλάσουν όταν ένας από τους δύο χρησιμοποιήσει άτσαλα την γλώσσα του ή ακόμα χειρότερα αν την τοποθετήσει κατά λάθος βαθιά στον λαιμό του άλλου.
‘Στην επιφάνεια όλων όμως, ένα φιλί είναι το απόλυτο τεστ για μία σχέση,” γράφει η Sheril στην έκθεση της για το CNN. “Μπορεί να πυροδοτήσει την επιθυμία μας να γνωρίσουμε βαθιά τον άλλον ή μπορεί να λειτουργήσει ως προειδοποίηση για να απομακρυνθείς αν κάτι απλά δεν σου κολλάει.”

ΤΣΑΠΑΤΣΟΥΛΙΚΟ ΦΙΛΙ

φιλι5

Όταν δύο άνθρωποι βρίσκονται κυριολεκτικά στον κόσμο τους και το μόνο που θέλουν είναι να φιληθούν τσαπατσούλικα με ανοιχτό το στόμα, είναι ένα σημάδι έντονης σωματικής έλξης και σεχουαλικής ενέργειας.
Αυτού του τύπου τα φιλιά οδηγούν συχνά στην κρεβατοκάμαρα καθώς το ζευγάρι εξερευνεί ελεύθερα το στόμα του άλλου χωρίς φραγμούς.
Στο βιβλίο της η Sheril εξηγεί ότι οι άντρες “τείνουν να προτιμούν τα υγρά, τσαπατσούλικα, ανοιχτού στόματος φιλιά” αλλά και οι γυναίκες φαίνεται να είναι φανατικές αυτών των φιλιών, επίσης.
Ωστόσο, όπως και το γαλλικό φιλί, το ζευγάρι που το εκτελεί μπορεί να μάθει κατευθείαν αν είναι συμβατοί μεταξύ τους και αν το απολαμβάνουν και οι δύο εξίσου το ίδιο.

ΦΙΛΙ ΣΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ

φιοι6

Το φιλί στο μάγουλο δεν έχει να κάνει μόνο με ρομαντικά ζευγαράκια, μπορεί επίσης να μοιραστεί και μεταξύ φίλων και σε μερικές κουλτούρες και ως χαιρετισμός.
Ο Phil εξηγεί ότι ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο δείχνει την φιλία και την συμπάθεια που έχεις σε κάποιον”.
Και ενώ μπορεί εύκολα κάποιος να έχει ρομαντικά συναισθήματα για το άτομο που φιλάει στο μάγουλο, αυτού του τύπου το φιλί δεν έχει να κάνει με την σεχουαλική επιθυμία, αλλά με το να δείξεις στον άλλον πόσο απολαμβάνεις την συντροφιά του.
Όταν ένα ζευγάρι μοιράζεται ένα φιλί στο μάγουλο μετά από αρκετά χρόνια συμβίωσης, είναι ένα σημάδι ότι ακόμα διατηρούν μία ισχυρή φιλία στην βάση της σχέσης τους.

ΦΙΛΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΜΑ

φιλι7

Τα φιλιά με κλειστό στόμα είναι παρόμοια με τα πεταχτά, ωστόσο μπορεί να είναι πιο στεγνά και αυτό να χειροτερεύει καθώς και οι δύο κρατάνε τα χείλη τους κλειστά χωρίς να ανταλλάζουν καθόλου υγρασία μεταξύ τους.
Με βάση τον Phil, αυτού του τύπου φιλί δείχνει ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι δεν νιώθουν άνετα μεταξύ τους.
Αν αυτό το φιλί ανταλλάζετε από ανθρώπους που είναι σε μία μακροχρόνια σχέση, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχουν «σηκώσει συναισθηματικό τοίχο», και ότι είναι πιθανό να χρειάζεται να δουλέψουν την μεταξύ τους επικοινωνία.
Το φιλί κλειστού στόματος είναι αυτό που δείχνει ότι δεν είστε 100% άνετοι με τον άλλον, ακόμα. Κάθε άτομο που συμμετέχει σ” αυτό το φιλί δεν αφήνει τον άλλον να ακουμπήσει την γλώσσα του και δεν νιώθει άνετα να υγρανθούν τα χείλη τους.

ΦΙΛΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

φιλι8

Ένα από τα πιο γλυκά φιλιά – και πιο μοναδικά – είναι τα φιλιά πεταλούδα, τα οποία δεν έχουν να κάνουν καθόλου με τα χείλη.
Για να ανταλλάξεις ένα φιλί πεταλούδας, θα πρέπει να τοποθετήσεις το πρόσωπο σου στο πλάι του άλλου έτσι ώστε να ενωθούν οι βλεφαρίδες σας πριν ξεκινήσετε να τις ανοιγοκλείνετε ταυτόχρονα.
Όταν γίνει σωστά, νιώθετε λες και φιλιέστε από τα μεταξένια φτερά μίας πεταλούδας.
Ο Phil εξηγεί ότι αυτού του τύπου φιλί είναι ένα δείγμα «νεαρής αγάπης» επειδή δεν χρησιμοποιείται συχνά από πιο ώριμα ζευγάρια. “Αυτό το φιλί δείχνει τον ενθουσιασμό και την νεαρότητα των πραγμάτων, που είναι πολύ πιθανόν να καταλήξουν σε άλλου είδους φιλιά», έγραψε.

ΦΙΛΙ ΑΓΓΕΛΟΥ

φιλι9

Όταν κάποιος φιλάει απαλά τον άλλον στα κλειστά του βλέφαρα, συχνά αναφέρεται ως φιλί αγγέλου. Αυτό το φιλί είναι μία ύψιστη χειρονομία για να προσφέρεις στον άλλον ασφάλεια και άνεση.
Με βάση τον Phil, όταν κάποιος δίνει ένα φιλί αγγέλου στον σύντροφο του, πιστεύει ότι είναι πολύ σημαντικό να τον προσέχει.
Το φιλί αγγέλου μπορεί να είναι επίσης ένα σύμβολο πίστης μεταξύ δύο ανθρώπων καθώς σχετίζεται με την προστασία.

ΦΙΛΙ ΜΕ ΔΑΓΚΩΜΑ

φιλι10

Όταν ένα ζευγάρι δαγκώνει απαλά ο ένας τα χείλη του άλλου χωρίς να τα ματώσει είναι ένα δείγμα από μία «έντονη» σχέση.
Ο Phil εξηγεί ότι το να δαγκώνεις τα χείλη του συντρόφου σου υποδηλώνει ένα ισχυρό σωματικό πάθος και μπορεί να είναι ένα δείγμα ότι δύο άνθρωποι έχουν μία υγιή και πολλές φορές «αθλητική», σεχουαλική ζωή.
Τα ζευγάρια που απολαμβάνουν να δαγκώνουν ο ένας τον άλλον είναι συχνά πολύ παιχνιδιάρηδες στην κρεβατοκάμαρα καθώς δεν ντρέπονται να ασκήσουν και μία μικρή βiα ή να πειραματιστούν.
Ωστόσο, o Sheril προειδοποιεί στην έκθεση του ότι οι σύντροφοι θα πρέπει να έχουν ένα μέτρο στο δάγκωμα.
“Φαίνεται να έχει αυξηθεί το ποσοστό των νεαρών ανθρώπων που δαγκώνουν κατά την διάρκεια του φιλιού για να εκδηλώσουν τα συναισθήματα τους, έγραψε. “Αυτό μπορεί να είναι εξαιτίας των βρυκολάκων του Hollywood που έχουν κάνει αυτή την ανταλλαγή φιλιών πολύ δημοφιλή. “Ωστόσο το να δείχνεις την αγάπη σου στον σύντροφο σου δαγκώνοντας τον δυνατά, έχει τον κίνδυνο μολύνσεων και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.”

ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ SPIDERMAN

φιλι11

To 2002 στο blockbuster της ταινίας Spider-Man, ο Tobey Maguire και η Kirsten Dunst εισήγαγαν έναν νέο τύπο φιλιού, καθώς υποδύονταν τους χαρακτήρες τους Peter Marker και Mary Jane Watson.
Κατά την διάρκεια της αγαπημένης αυτής σκηνής στην ταινία, ο Peter κρέμεται ανάποδα καθώς η Mary κατεβάζει την μάσκα του για να αποκαλύψει μόνο τα χείλη του και του δίνει ένα φλογερό φιλί.
Το εικονικό αυτό φιλί είναι κάθε άλλο παρά πρακτικό, και χωρίς να μας εκπλήσσει, το να φιλάς τον σύντροφο σου καθώς εκείνος είναι ξαπλωμένος ανάποδα είναι ένα δείγμα αυθορμητισμού σε μία σχέση.
“Αυτό το φιλί υποδηλώνει ότι η σχέση σου ακόμα σε ξαφνιάζει,” έγραψε ο Phil. “Ακόμα μοιράζεστε μια αίσθηση ενθουσιασμού, και απολαμβάνεις την ευκαιρία να ξαφνιάσεις τον σύντροφο σου για να του δώσεις ένα απρόσμενο φιλί.”

Πηγή

AΥΤH εiναι η νέα μoδα – ξεφτiλα για τoυς άντρες! Έχει γεμiσει τo Instagram με φωτoγραφiες… ΔEIΤE και μoυτζώστε! (ΦΩΤO)

Η Αστυνομία Προειδοποιεί: Μεγάλη προσοχή αν σας καλέσουν και σας πουν αυτό… ΚOIΝΟΠOIΗΣΤΕ ΤΟ!