in

Το να βάλεις φωτιά σε φελλό δεν ακούγεται και πολύ καλή ιδέα, μέχρι να δείτε αυτό

Σε ποιον δεν αρέσει να κάθεται χαλαρός και να απολαμβάνει ένα ποτήρι με καλό κρασί; Είτε κάθεσαι στο μπαλκόνι πίνοντας λευκό κρασί ένα ζεστό βράδυ του καλοκαιριού, είτε χουχουλιάζεις δίπλα στο τζάκι με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μια κρύα νύχτα του χειμώνα, το κρασί όπως και να το κάνουμε είναι το ποτό της χαλάρωσης.

Αν είσαστε κι εσείς λάτρεις του κρασιού, σίγουρα θα έχετε σε κάποια άκρη του σπιτιού σας μια στοίβα από φελλούς που δεν ξέρετε τι να τους κάνετε, αν δεν τους έχετε πετάξει ήδη. Υπάρχουν πολλά DIY πρότζεκτ εκεί έξω που μας δείχνουν πώς να χρησιμοποιήσουμε ξανά τα άδεια μπουκάλια κρασιού, όμως οι φελλοί δεν λαμβάνουν συχνά την ίδια προσοχή.

Ευτυχώς, ένας ειδικός στα κόλπα σπιτιού έφτιαξε το παρακάτω βίντεο με 8 τρόπους που μπορείς να ανακυκλώσεις τους φελλούς, οι οποίοι σε αντίθετη περίπτωση θα είχαν καταλήξει στα σκουπίδια! Από όμορφες σε χρηστικές κατασκευές, αυτό ο τύπος έχει καλύψει ολόκληρη τη γκάμα.

Με τους φελλούς σας μπορείτε να φτιάξετε:

Μαγνητάκια ψυγείου από φελλό

 Πρωτότυπα μαγνητάκια από φελλό με Tillandsias ή φυτά του αέρα (Τα Τillandsias είναι εξωτικής ομορφιάς φυτά που δεν χρειάζονται χώμα και νερό για να αναπτυχθούν, αλλά μόνο αέρα)

Μπρελόκ για τα κλειδιά από φελλό, για να επιπλέουν στο νερό και να μην τα χάσετε ποτέ

Διακοσμητικό χώρου: Παίρνετε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, τοποθετείτε ένα κερί μέσα και ρίχνετε γύρω του τους φελλούς

Έναν καθρέφτη διακοσμημένο με φελλούς, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν βάση για τις κατσαρόλες σας

Ένα κερί από φελλό: θα χρειαστείτε 70% καθαρό οινόπνευμα, ένα γυάλινο βάζο με καπάκι και μια γυάλινη βάση για το φελλό και φυσικά φελλούς. Γεμίζετε το βάζο με οινόπνευμα και ρίχνετε μέσα τους φελλούς, κλείνετε το βάζο και το ανακινείτε και το αφήνετε για 24 με 48 ώρες. Παίρνετε έναν φελλό και τον τοποθετείτε στη βάση, το ανάβετε και έτοιμο!

Κλιπ για σακούλες τροφίμων

Ταμπέλες για τον κήπο σας, ώστε να γνωρίζετε τι έχετε φυτέψει

Εσείς ποιο από τα παραπάνω θα δοκιμάσετε; Περιμένουμε τα σχόλια σας!

Πηγή

Ο προσβλητικός Ελληνάρας στην παραλία! Εσείς πώς θα αντιδρούσατε;

Το απόλυτο ρετρό τροχόσπιτο: Αισθητική και στιλ που ενώνουν το παρόν με το παρελθόν!