in

Φτιάχνει νέο κόμμα ο βασιλιάς Κωνσταντίνος

O ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Ο Αντώνης Σαμαράς, που προς το παρόν στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κούρσα για την αρχηγία στη ΝΔ, στήνει μεθοδικά την «εθνικοπατριωτική Δεξιά». Ο Κωνσταντίνος θέλει να τον προλάβει και να φτιάξει το δικό του κόμμα που θα απευθύνεται στο ίδιο ιδεολογικό target group

Οι εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ και η ρευστότητα στην ευρύτερη σκακιέρα του πολιτικού σκηνικού επιταχύνουν τις διεργασίες, με τον Κωνσταντίνο να βρίσκεται στην τελική ευθεία της ίδρυσης «Φιλοβασιλικού» κόμματος.

Ο τέως προορίζει για αρχηγό του κόμματος, που θα κινείται δεξιότερα της ΝΔ, το γιο του Νικόλαο, ενώ φιλοδοξεί να στεγάσει στο νέο φορέα, στελέχη που τοποθετούνται στο χώρο της Εθνικοπατριωτικής Δεξιάς. Στο στόχαστρο των εγκεφάλων που καθοδηγούν τις κινήσεις του, βρίσκονται και στελέχη που σήμερα συναντάμε στη ΝΔ και έχουν ιδεολογικό προφίλ τη «Λαϊκή Δεξιά».

Στο νέο κόμμα, οι εμπνευστές του, εκτιμούν ότι θα βρουν καταφύγιο ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, της οποίας τις «δεξαμενές» επιθυμούν να λεηλατήσουν, αλλά και πολίτες οι οποίοι έχουν ψηφίσει ως τώρα ΛΑΟΣ και «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Όσοι γνωρίζουν τον Κωνσταντίνο, επιμένουν ότι η επιστροφή του, στην Ελλάδα, συνδέεται άρρηκτα με την προσπάθεια να επιστρέψει, ο ίδιος και η οικογένειά του, στα πράγματα. Λένε μάλιστα, ότι ουδέποτε παραιτήθηκε από τις φιλοδοξίες του και ότι απλώς ήθελε να ωριμάσουν πρώτα οι συνθήκες.

Αρχηγός ο Νικόλαος

Η κινητικότητα που αναπτύσσει η Βασιλική οικογένεια τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές έχει ενταθεί εσχάτως και όλα δείχνουν, πως ο τέως και οι γιοί του έχουν καταλήξει στην απόφαση να προχωρήσουν στην ίδρυση ενός Δεξιού-φιλοβασιλικού κόμματος.

Στην ηγεσία του, θα προωθηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δεύτερος γιος του Κωνσταντίνου, ο Νικόλαος κι’ αυτό γιατί ο Παύλος δεν πρέπει, κατά τους άγραφους νόμους των Βασιλικών Οίκων, να ανακατευτεί με την πολιτική, αν θέλει κάποια στιγμή να διεκδικήσει, ως πρωτότοκος το θρόνο, εφόσον εγερθεί στο μέλλον τέτοιο θέμα.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου έχει συγκεντρώσει γύρω της ένα πυρήνα επιχειρηματιών, μελών του εφοπλιστικού λόμπι και επικοινωνιολόγων, ενώ Νικόλαος και Παύλος αναπτύσσουν την επιχειρηματική τους δράση, με τρόπο που να ευνοεί τα σχέδιά τους.

Ο Νικόλαος μάλιστα έχει εγκατασταθεί μονίμως στην Ελλάδα και διαμένει στο Καστρί, περιοχή με σημειολογικό περιεχόμενο, καθώς εκεί ήταν η οικία του Γέρου της Δημοκρατίας με τον οποίον ο πατέρας και ο παππούς του είχαν συγκρουστεί ανοικτά.

Η περιοχή της Ερμιόνης

Οδηγός των σχεδίων του Κωνσταντίνου και της οικογένειάς του, είναι η περίπτωση του τέως Βασιλιά της Βουλγαρίας Συμεών, ο οποίος, τη δεκαετία του ‘90, εκμεταλλευόμενος την πολιτική ρευστότητα στη χώρα του, ίδρυσε κόμμα και κατάφερε να γίνει Πρωθυπουργός.

Ο Νικόλαος υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιεί συναντήσεις και έχει επαφές με στελέχη της ΝΔ, που κινούνται στη Δεξιά πτέρυγα του κόμματος. Πολλά επίσης είναι τα ραντεβού με εκπροσώπους του εφοπλιστικού κόσμου, με τον οποίο ο τέως παραδοσιακά διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις, αλλά και εκδοτικούς παράγοντες.

Πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει άριστα το παρασκήνιο έλεγε στην Κυριακάτικη kontranews ότι πολλές συζητήσεις για το νέο κόμμα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια σε βίλες επιχειρηματιών στο Πορτοχέλι της Ερμιόνης. Στην περιοχή η οικογένεια του Κωνσταντίνου έχει φτιάξει το δικό της… Παλάτι, στη θέση Γκιάλεζα, του Κρανιδίου.

Η οικογένεια περνά τα Καλοκαίρια της στην ευρύτερη περιοχή, όπου φιλοξενείται σε βίλες φίλων, ή άλλοτε είτε νοικιάζει δική της έπαυλη.

Κρυφές δημοσκοπήσεις

Η κινητικότητα που αναπτύσσεται από την οικογένεια του Κωνσταντίνου περιλαμβάνει καλά μελετημένα και στοχευμένα βήματα κι αυτό γιατί ο Κωνσταντίνος γνωρίζει ότι η προσωπική και οικογενειακή ρεβάνς είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πηγές μας, μεγάλη βρετανική εταιρεία επικοινωνίας και σφυγμομετρήσεων έχει πάρει εντολή να οργανώσει και να διεξάγει ποιοτικές έρευνες, προκειμένου να διερευνηθεί η ανταπόκριση που μπορεί να έχει το εγχείρημα.

Την ίδια ώρα επιλεγμένα από τον Κωνσταντίνο πρόσωπα, έχουν αναλάβει να στρατολογήσουν νέα και άφθαρτα στελέχη, που θα αποτελέσουν τη μαγιά του νέου κόμματος.

Επίσης στη στρατηγική που ακολουθείται ο Κωνσταντίνος προχώρησε και σε μια θεαματική κίνηση εξωραϊσμού, του προφίλ του, αλλά και του ονόματος της οικογενείας του. Έγραψε και κυκλοφόρησε βιβλίο με τη δική του μαρτυρία για τα ταραγμένα χρόνια της Βασιλείας του, επιλέγοντας μάλιστα γνωστό μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα, το οποίο έχει τη φήμη ότι επηρέαζε πάντα τα πράγματα στη χώρα μας.

Στόχος να μετρηθεί, μέσα από το ενδιαφέρον, που θα έδειχνε ο κόσμος, η αποδοχή της τέως Βασιλικής οικογένειας, αλλά και να ξαναγραφτεί η ιστορία δια χειρός του, την ώρα που οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, των τότε γεγονότων, δεν βρίσκονται εν ζωή…

Πώς εμπλέκεται ο Σαμαράς

Πρόσωπο το οποίο γνωρίζει τα σχέδια του Κωνσταντίνου εξηγεί γιατί ο έκπτωτος μονάρχης επιταχύνει το τελευταίο διάστημα τις κινήσεις του, λέγοντας: «…από τη μία η κατάσταση στη ΝΔ, που βρίσκεται σε βαθιά κρίση και από την άλλη η πλήρης απαξίωση των πολιτικών, μετά και από την αποτυχία Τσίπρα δρομολογεί εξελίξεις…» Το ίδιο πρόσωπο μάλιστα εκτιμά ότι ο τέως δεν θέλει να τον προλάβει κάποιος άλλος και να φτιάξει κόμμα που θα απευθύνεται στο ίδιο ιδεολογικό target group: «…φοβάται ότι ο Σαμαράς θα κινηθεί και θέλει να τον προλάβει».

Όλες τις πληροφορίες για το παρασκήνιο που αφορά στους σχεδιασμούς του Κωνσταντίνου και της οικογένειάς του ήρθε να ενισχύσει πυροδοτώντας εκ νέου τη σχετική σεναριολογία, μια δήλωση του Τάκη Μπαλτάκου.

Βόμβα Μπαλτάκου

Ο πάλαι ποτέ στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δεν έχει κρύψει τις δεξιές απόψεις του, κινείται εδώ και αρκετό καιρό, από τότε που απομακρύνθηκε από τη ΝΔ, πραγματοποιώντας επαφές για την ίδρυση ενός εθνικοπατριωτικού δεξιού κόμματος, που θα εκτείνεται από την Χρυσή Αυγή, μέχρι τη ΝΔ.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Σαμαρά σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στη ΝΔ, έσπευσε να αθροίσει τα ποσοστά που πέτυχαν Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης λέγοντας: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος επειδή επιτέλους καταγράφηκε η δυναμική της Δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ σε ένα ποσοστό 30%, το οποίο αποτελεί δάπεδο και όχι οροφή. Ένα τέτοιο ποσοστό δεν μπορεί να αγνοηθεί… ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός υγιούς και αμιγούς Δεξιού κόμματος, υπό την κατάλληλη ηγεσία».

Η βόμβα Μπαλτάκου μπορεί να είναι προάγγελος εξελίξεων, ενώ ίσως μαρτυρά τις προθέσεις τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και του τέως. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ο δικηγόρος μεγάλων επιχειρηματιών έχει επαφές και με την οικογένεια του Κωνσταντίνου.

Στη φαρέτρα των επιχειρημάτων όσων… σπρώχνουν για τη δημιουργία ενός νέου αμιγώς δεξιού και φιλοβασιλικού κόμματος είναι ότι πρώτον θα διαλυθεί η ακραία εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και δεύτερον ο νέος φορέας δεν θα έχει το μειονέκτημα των Χρυσαυγιτών και σε ενδεχόμενες διεργασίες θα μπορεί να συνεργαστεί σε κυβερνητικές συμμαχίες.

Πηγή

20 Ακόμα εικόνες που εκφράζουν την πραγματικότητα στην οποία ζούμε σήμερα.

Μάθε να τυλίγεις δώρα σαν επαγγελματίας με αυτό το πανέξυπνο κόλπο