in

Χωρίς καβγάδες η σχέση έχει πεθάνει

Πράξια Αρέστη

Οι καβγάδες δεν ήταν ποτέ κάτι ευχάριστο, ιδιαίτερα όταν απέναντι βρίσκεται κάποιος που αγαπάς. Όμως αν το καλοσκεφτείτε, οι καβγάδες σε μία σχέση είναι αναπόφευκτοι. Έτσι πάει με τους ανθρώπους που έχεις κοντά σου και τους νοιάζεσαι.

Τους πρώτους καβγάδες τους κάναμε με τα αδέρφια μας, ύστερα με τους γονείς μας και μεγαλώνοντας με φίλους και συντρόφους. Μήπως έπρεπε όλους αυτούς να τους διαγράψουμε από τη ζωή μας; Το θέμα λοιπόν, δεν είναι ο καβγάς γιατί αυτός αργά ή γρήγορα θα έλθει, αλλά ο τρόπος που τον χειριζόμαστε μετά.

Εξάλλου, αν ενίοτε καβγαδίζεις σημαίνει ότι επικοινωνείς, εκφράζεσαι ελεύθερα και είσαι ο εαυτός σου, μια διαφορετική δηλαδή προσωπικότητα από τον άνθρωπο με τον οποίο μοιράζεσαι το σπίτι σου καθημερινά. Αν όλα είναι συνεχώς μέλι γάλα, μπορεί να σημαίνει μόνο δύο πράγματα. Ότι ο ένας από τους δύο βαριέται να ασχοληθεί κι ότι υπάρχει παντελής έλλειψη επικοινωνίας και καθόλου κοινή ζωή.

Αν δούμε ένα ζευγάρι να καβγαδίζει θα υποθέσουμε ότι περνάει κρίση και δε θα περάσει καθόλου από το μυαλό μας πως ίσως, το ζευγάρι δίπλα τους που αντάλλαξε τρεις κουβέντες σε τρεις ώρες, βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι η έλλειψη σωστής επικοινωνίας είναι ο πρώτος λόγος που τα ζευγάρια χωρίζουν. Ακόμη και αν καβγάδες τους είναι δυνατοί, σκληροί και πολλές φορές άθλιοι, αυτή είναι μία δυνατή απόδειξη ότι μοιράζονται ένα δυνατό πάθος και ότι πραγματικά νοιάζονται για τη σχέση τους.

Προσοχή! Δεν είπαμε να σφαχτείτε, ούτε να τσακώνεστε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όμως ούτε και να τηρείτε στάση σιγής όταν κάτι σας ενοχλεί.

Η διαφωνία ήταν πάντα αυτή που έπαιρνε τον κόσμο ένα βήμα πιο μπροστά. Αν όλοι οι άνθρωποι συμφωνούσαν μεταξύ τους, τότε ακόμη θα πιστεύαμε ότι η γη είναι επίπεδη και ότι οι Θεοί είναι δώδεκα. Έτσι και μία σχέση. Με τους εποικοδομητικούς καβγάδες εξελίσσεται. Είναι μία επώδυνη διαδικασία μέσα από την οποία μαθαίνεις τις πιο σκοτεινές πλευρές του συντρόφου σου και αν όταν τις γνωρίσεις ακόμη τον αγαπάς, τότε παντρέψου τον.

Είναι βέβαια και μία ευκαιρία για καλύτερο σeξ, μιας και η αδρεναλίνη σας κτυπάει κόκκινο. Τι πιο ερεθιστικό από το να σε βάζει από κάτω ο άνθρωπος που πριν λίγο σου θύμωνε και να σε καθηλώνει με το πάθος του. Ακόμη και στα κοινά σας ενδιαφέροντα ή στα παιχνίδια σας θα προκύψουν κάποια καβγαδάκια. Ο ανταγωνισμός θα σας φέρει πιο κοντά και θα σας κάνει καλύτερους κι ας νευριάσετε λιγάκι ο ένας με τον άλλο. Θα ανταλλάζετε εξάλλου όλο αυτό με ένα ανιαρό και βουβό απόγευμα ξάπλας στον καναπέ;

Η αδιαφορία σηματοδοτεί το θάνατο σε μια σχέση. Όταν η όρεξή σας για μάχη χαθεί, τότε η επιτυχία της σχέσης σας δεν είναι κάτι που σας ενδιαφέρει πολύ. Η συνεχής πάλη όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, είναι ένα δυνατό σημάδι ότι θέλετε να κρατήσετε τον άνθρωπό σας, ξεπερνώντας τα εμπόδια που σε λογικά πλαίσια προκύπτουν ανάμεσά σας.

Η μάχη σ’ αυτή την περίπτωση είναι μια πράξη πολέμου για το γενικότερο καλό της ειρήνης. Θα αγωνιστείτε για να πετύχετε κάτι, να φθάσετε σε μια συμφωνία και όχι για να συντρίψετε τον άλλο.

Οι ισότιμες μάχες έχουν και ισότιμους αντιπάλους. Όταν ένα ζευγάρι δεν παλεύει, είναι συνήθως επειδή το ένα άτομο είναι το κυρίαρχο και δε δίνει στον αδύναμο την ευκαιρία να διεκδικήσει ή να τον αντιμετωπίσει.

Όταν ένα ζευγάρι εξακολουθεί να έχει το πάθος και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει τον αγώνα, σημαίνει ότι συνεχίζει να έχει το πάθος που χρειάζεται για να κρατήσει τη σχέση του ζωντανή.

Και πάντα να θυμάστε. Κάθε πόλεμος πρέπει να λήγει με ειρήνη ή με άγριο σεχ. Το αφήνω πάνω σας.

Πηγή

Μερικές πολύ σημαντικές σκέψεις για τον ποιον επιλέγουμε να αγαπήσουμε και γιατί

Πώς θα καταλάβετε αν έχει παραβιaστεί ο λογαριασμός σας στο Facebook;