in

Έβαλε το γιο της για ύπνο με ένα κρεμμύδι-Ο λόγος με έχει ξαφνιάσει

Μια μητέρα κοίμισε το άρρωστο ( κρυωμένο ) παιδί της , και μετά από λίγα λεπτά έβαλε σε ένα επιδέσμους με κρεμμύδι στο αυτί του . Αυτό το λαχανικό σκοτώσει μικρόβια και τα βακτήρια, το φωσφορικό οξύ βοηθά να καθαρίσει τα ιγμόρεια και στην ανακούφιση του βήχα και να απαλλαγούμε από μολύνσεις του αυτιού.

Πριν πας σ’ένα μαγαζί και αγοράσεις ακριβές λύσεις για να καταπρα’ύ’νεις τις αρρώστιες σου,πήγαινε κατευθείαν στην κουζίνα και πάρε ένα κρεμμύδι. Τα κρεμμύδια είναι στην πραγματικότητα κοινοί γιατροί και έχουν χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια.

Το κρεμμύδι είναι κοινό τρόφιμο, που φροντίζουμε σχεδόν πάντα να υπάρχει στο ράφι της κουζίνας μας, καθώς ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.

Το κρεμμύδι είναι ένα από τα πιο νόστιμα και θρεπτικά λαχανικά και μπορεί να προστεθεί σε πολλά φαγητά και τις σαλάτες για επιπλέον γεύση , αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά άλλα όπως εναλλακτικές θεραπείες με διάφορους τρόπους.

Στην αρχαιότητα, το χρησιμοποιούσαν ευρέως τόσο για τη νοστιμιά του όσο και για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

κρεμυδια

Εδώ ακολουθεί ένα ποσοστό ασθενειών που τις θεραπεύουν τα κρεμμύδια επιτυχώς:

Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε θειάφι και έχουν σίγουρες αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες που τα μετατρέπουν σε μια τέλεια ομοιοπαθητική θεραπεία για διάφορες ασθένειες.

Μολύνσεις ιγμόρειου.

Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε με μια υπερβολικά συνηθισμένη μόλυνση του ιγμόρειου.Κόψτε ένα κρεμμύδι,βάλτε το σ’ένα πιάτο,φέρτε το κεφάλι σας από πάνω και εισπνεύστε βαθιά.Η μύτη σας σύντομα θα ξεβουλώσει και θα τρέχει,κάτι που χρειάζεστε για επίμονα βουλωμένες μύτες από μολύνσεις του ιγμόρειου.

Βήχας.

Πολλοί άνθρωποι πάνε κατευθείαν στο απαίσιο σιρόπι του βήχα,όταν αρχίζουν να έχουν βήχα.Αντί γι’αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμμύδι και διάφορα γαρνιρίσματα για να πάρετε τη βοήθεια που ψάχνετε.

Θεραπεία ναυτίας.

Πάρτε ένα κρεμμύδι,κόψτε το στη μέση και βάλτε κάθε μισό κάτω από τις μασχάλες σας.Κρατείστε τα για λίγο εκεί και μετά βγάλτε τα και η πάθησή σας μπορεί να εξασθενίσει.

Όχι αλλο ‘’πόδι του αθλητή’’.

Οι αντιμυκητιασικές ιδιότητες που περιέχονται στο κρεμμύδι,μπορούν να σας γλυτώσουν από την κατάσταση του αθλητικού ποδιού.Σας απαλλάσσει από το παράσιτο τρίβοντας την μολυσμένη περιοχή με ζουμί κρεμμυδιού.Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και μετά ξεπλένετε. Σ’αυτο το σημείο, ξαναβάλτε το ζουμί 3 φορές κάθε μέρα μέχρι να φύγει ο μύκητας.

Όχι άλλα έντομα.

Τα κουνούπια είναι τα πιο ενοχλητικά,έτσι δεν είναι;Με μια σακούλα κρεμμύδια,μπορείτε για λίγο να τα αποτρέπετε να βουίζουν στο δρόμο σας. Ομοίως ,σε περίπτωση που σας τσιμπήσουν,κρατήστε ένα κρεμμύδι πάνω στο τσίμπημα για να ελαττωθεί το πρήξιμο και η φαγούρα.

Όχι άλλες μολύνσεις.

Οι μολύνσεις του αυτιού είναι ενοχλητικές και βασανιστικές.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρεμμύδια μέσα και από μακρυά για να απαλλαγείτε από παθήσεις του αυτιού.

Θεραπεία κατά του κρυώματος.

Ίσως η πιο πολύτιμη κρεμμυδο-θεραπεία είναι η χρήση του για ένα συνηθισμένο κρύωμα.Τσάι από κρεμμύδι για τη διάσωση!Απλά φτιάξτε ένα σκέτο τσάι από κρεμμύδι και νιώστε την εμπειρία της θεραπείας γρήγορα.

Αφαιρεί τα σπυράκια.

Σε περίπτωση που θέλετε να απαλλαγείτε από τα σπυράκια σας,αποφύγετε τις θεραπείες που προκαλούν έξαρση σ’αυτά,πάρτε ένα κρεμμύδι και ενώστε το με μισή κούπα μέλι.Σιγοβράστε τα συστατικά και κοπανίστε τα (με το γουδί).Θα σχηματίσουν ένα πολτό και μπορείτε να το απλώσετε στην μολυσμένη επιφάνεια του δέρματος.

Εμποδίζει την απώλεια μαλλιών.

Το να μείνουν τα μαλλιά σας στη θέση τους μερικοί το έχουν πιστώσει στα κρεμμύδια. Βάζοντας χυμό από κρεμμύδι στο τριχωτό της κεφαλής σας , θεωρείται ότι μειώνει την τριχόπτωση καθώς η ουσία θειάφι είναι σε τόσο μεγάλη περιεκτικότητα και έχει αποδοθεί στη διατήρηση μια σταθερή κεφάλι της τρίχας.

Δείτε τι άλλο αποκαλύπτουν οι έρευνες για τον ταπεινό, αλλά τόσο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά του κρεμμυδιού .

Ασπίδα προστασίας ενάντια στον καρκίνο

Επιδρά στη μείωση του σακχάρου στο αίμα

Τα αλυλ-προπυλ-δισουλφίδια που περιέ­χει το κρεμμύδι είναι υπεύθυνα για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου, καθώς αυξάνουν την ποσότητα της ελεύθερης διαθέσιμης ινσουλίνης στο αίμα.

Φίλος σας… καρδιακός

Η τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών –όπως και σκόρδου- έχει αποδειχτεί, ότι μπορεί να μειώσει τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και την υψηλή αρτηριακή πίεση .

Ισχυρό αντιφλεγμονώδες

Αρκετοί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες στα κρεμμύδια, τα καθιστούν χρήσιμα για τη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων που σχετίζονται με φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αλλεργική φλεγμονώδης αντίδραση του άσθματος και η αναπνευστική συμφόρηση που σχετίζεται με το κοινό κρυολόγημα.

Ενισχύει την υγεία των οστών

Σύμφωνα με μελέτες, κυρίως σε πειραματόζωα, η κατανάλωση κρεμμυδιού βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

Προλαμβάνει παθήσεις των δοντιών
Τις βακτηριοκτόνες ιδιότητες του κρεμμυδιού επιβεβαιώνουν οι τελευταίες έρευνες Ρώσων γιατρών.Σύμφωνα με τα ευρήματα αυτά, αν ένα άτομο καταναλώνει ένα ωμό κρεμμύδι κάθε μέρα, μασώντας το καλά, προστατεύει τα δόντια του από μια σειρά παθήσεων που σχετίζονται με την κακή υγιεινή του στόματος.

Έτσι, πριν πάτε στο φαρμακείο για να αγοράσετε κάποιο φάρμακο για κρυολόγημα , δοκιμάστε μια από τις εναλλακτικές λύση με ένα κρεμμύδι που σίγουρα θα έχετε στην κουζίνα σας .

Μην το τρώτε αν…έχετε κολίτιδα (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου).. Το ίδιο ισχύει και για τις μητέρες που θηλάζουν.

Επιμέλεια: Μ. Σοφία

Πηγή

Κουσκούς με παντζάρι και μοσχαρίσια μπιφτέκια

Έσκαψε το καρπούζι και πρόσθεσε 2 «μαγικά» υλικά! Το αποτέλεσμα; ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!