in

ΑΝΑΤΡΟΠΗ με τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου; Τι διαπιστώθηκε στο μοιραίο αυτοκίνητο;

Προβληματισμό στους ειδικούς προκαλεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Porsche Cayenne εξαιτίας της οποίας απανθρακώθηκε ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος…

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ειδικών στο χώρο του αυτοκινήτου, που μίλησαν στον ΣΚΑΪ «η διαρροή καυσίμων σε ένα τόσο πολυτελές όχημα όπως αυτό της οικογένειας Μαυρίκου είναι εξαιρετικά απίθανη».

«Υπάρχουν πάρα πολλά συστήματα ασφαλείας που κόβουν την παροχή καυσίμου» τόνισαν, εκφράζοντας παράλληλα τον έντονο προβληματισμό τους για την τόσο γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς μέσα στην καμπίνα των επιβατών. «Μόνο από το φίλτρο της καμπίνας μπορεί να περάσει τόσο γρήγορα η φωτιά στην καμπίνα» σχολίαζαν.
Ο λόγος που ο 42χρονος εκδότης μπλοκαρίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο και βρήκε τραγικό θάνατο, ήταν ότι από την πυρκαγιά που ξέσπασε, μπλόκαρε το ηλεκτρονικό κλείδωμα του οχήματος, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Αλέξης Κούγιας: Περίεργη η διαρροή καυσίμων

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστων, είπε ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει τον οδηγό να προσπαθεί να βγει από το αυτοκίνητο. Χαρακτήρισε ως «αφύσικη» την συμπεριφορά του αυτοκινήτου ενώ χαρακτήρισε και «περίεργη» την διαρροή καυσίμων που έγινε στο Porsche Cayenne. Ο Αλ. Κούγιας μετέφερε επίσης όσα τον διαβεβαίωσε ο μηχανικός του αυτοκινήτου – τα οποία και κατέθεσε στις αρχές – ότι το όχημα δεν είχε κανένα πρόβλημα, καθώς επισκευαζόταν τακτικά και περνούσε όλους τους προβλεπόμενους ελέγχους.

«Φτωχό» το υλικό από τις κάμερες

Την ίδια ώρα, «φύλλο και φτερό» έχουν κάνει οι ειδικοί της Ασφάλειας τις κάμερες της Αττικής οδού προκειμένου να βρουν και το παραμικρό στοιχείο για τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο εκδότης Π. Μαυρίκος μέσα στην Porsche Cayenne.

Ωστόσο, το οπτικό «υλικό» όπως αναφέρουν αποκλειστικά στο iefimerida αξιωματικοί που το έχουν δει, κρίνεται μάλλον «φτωχό» και δεν προσφέρεται για πολλά συμπεράσματα.

Και τούτο γιατί ο άτυχος εκδότης που απανθρακώθηκε μέσα στο ίδιο του το αυτοκίνητο δεν είχε προλάβει να διανύσει παρά ελάχιστα χιλιόμετρα στην Αττική οδό. Συγκεκριμένα, μπήκε από τον κόμβο Κηφισίας (το γνωστό «δαχτυλίδι») στο 27,8 χιλιόμετρο με κατεύθυνση προς Ελευσίνα. Το όχημα ακινητοποιήθηκε κοντά στον κόμβο της Μεταμόρφωσης στο 24,3 χιλιόμετρο της Αττικής οδού. Δηλαδή έκανε μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων εντός του αυτοκινητοδρόμου. Στην απόσταση αυτή υπάρχουν μόνο 4 κάμερες. «Τι στοιχεία να αντλήσεις με τόσο λίγο υλικό;» αναρωτιούνται οι άνδρες της Ασφάλειας που το έχουν αναλύσει εξονυχιστικά.

Τα μόνα στοιχεία που έχουν είναι αυτά που έγραψε και χθες το iefimerida: Η Porsche του Μαυρίκου κινείται στην αριστερή λωρίδα, όταν αιφνιδίως μειώνει ταχύτητα και ακινητοποιείται. Περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα αργότερα, διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα
Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι’ αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

Δολιοφθορά
Μηχανική βλάβη
Παθολογικά αίτια, που μπορεί να προκάλεσαν δυσφορία στον Μαυρίκο, με αποτέλεσμα το «σύρσιμο» του τζιπ στο διαχωριστικό διάζωμα, τη διαρροή καυσίμου και εν συνεχεία την ανάφλεξη.
Η μία ώρα… μυστήριο με την Porsche, πριν από το δυστύχημα
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Ασφάλειας ερευνούν με προσοχή το τι μπορεί να συνέβη τη μία ώρα (από τις 13:30 έως τις 14:30 περίπου) που η μαύρη Porsche Cayenne έμεινε σταθμευμένη σε δρόμο του Αμαρουσίου, πριν επιβιβαστεί σε αυτή ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» και βγει στην Αττική Οδό. Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπήρξε δολιοφθορά που οδήγησε στην ανάφλεξη του πανάκριβου SUV.

Οπως έγινε γνωστό χθες και όπως επιβεβαίωσε ο συνήγορος του Παναγιώτη Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην απογευματινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο εκδότης πριν βγει στην Αττική Οδό είχε κάνει ένα ραντεβού στο Μαρούσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαυρίκος κατά τη διάρκεια του ραντεβού (που διήρκεσε περίπου μία ώρα) δεν έβαλε το πολυτελές τζιπ του σε κάποιο γκαράζ, αλλά το πάρκαρε σε δρόμο του Αμαρουσίου.

Στο μικροσκόπιο της Ασφάλειας έχει μπει το υλικό από κάμερες ασφαλείας γύρω από το σημείο που είχε παρκάρει ο 42χρονος εκδότης την Porsche του. Κατά πληροφορίες, οι Αρχές γνωρίζουν τον δρόμο, αλλά όχι το ακριβές σημείο. Αυτό που θέλουν να δουν οι ερευνητές της Ασφάλειας είναι αν κατά τη διάρκεια των 60 αυτών λεπτών που το τζιπ έμεινε παρκαρισμένο στον δρόμο, και άρα αφύλακτο, το πλησίασε κάποιος ή υπάρχουν άλλες τυχόν ύποπτες κινήσεις.

trelokouneli.gr

26 Άντρες Αναδημιουργούν Φωτογραφίες Γυναικών στο Instagram και το Αποτέλεσμα είναι Ξεκαρδιστικό!

Βίντεο Αποκαλύπτει ΠΩΣ οι κλέφτες Σκύλων κλέβουν Κατοικίδια σε 30 μόλις Δευτερόλεπτα