in

Αν βάλετε αυτά τα δύο Υλικά στο αυτί σας, θα Απαλλαγείτε μια για πάντα από το Κερί και τις Λοιμώξεις

Όταν αναφέρεται το θέμα του κεριού των αυτιών ή του καθαρισμού, είναι πιθανό να αηδιάζεις. Οι άνθρωποι συχνά αντιμετωπίζουν το κερί σαν σημάδι μη καθαριότητας του σώματος, επειδή ακούγεται και φαίνεται αηδιαστικό.

Είναι φυσικό να σκέφτεσαι αυτομάτως ότι το κερί είναι κακό και να το αντιμετωπίζεις τόσο αρνητικά, ούτως ή άλλως είναι ένα σωματικό υγρό το οποίο βγαίνει από τα αυτιά μας. Γι’ αυτό οι άνθρωποι επιλέγουν να βάζουν διάφορα στα αυτιά τους για να τα καθαρίσουν, όπως μπατονέτες και ακόμα και αυτόματους καθαριστές, προσπαθώντας μάταια να το απομακρύνουν.

Αν κάνετε κι εσείς κάτι από αυτά, θα πρέπει σίγουρα να ξανασκεφτείτε τον τρόπο με τον οποίο καθαρίζετε τα αυτιά σας και να μάθετε γιατί αυτό είναι κακό για την υγεία σας.

Όποτε βάζετε κάτι στα αυτιά σας, τα κάνετε απλά πιο βρώμικα και αυξάνετε τις πιθανότητες να αναπτύξετε λοίμωξη, ή κάτι πιο σοβαρό. Κάθε χρόνο υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι οι οποίοι τραυματίζουν και καταστρέφουν το εσωτερικό του αυτιού τους επειδή χρησιμοποιούν μπατονέτες.

Παρόλο που είναι δημοφιλής, δεν είναι και ο σωστός τρόπος για να καθαρίσετε τα αυτιά σας, γιατί σπρώχνει το κερί μέσα και αυξάνει την πιθανότητα συσσώρευσης και βουλώματος. Ό,τι κι αν κάνετε, ΜΗΝ χρησιμοποιείτε μπατονέτες για να καθαρίσετε τα αυτιά σας.

Αντί γι’ αυτό, πλύντε την εξωτερική περιοχή με μια πετσέτα και μετά χρησιμοποιήστε ένα μίγμα από λευκό ξίδι και καθαρό οινόπνευμα για να βοηθήσετε το κερί να διαλυθεί φυσικά. Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ ίσα μέρη λευκού ξιδιού και καθαρού οινοπνεύματος.

Βουτήξτε μια μπάλα από βαμβάκι μέσα στο υγρό και μετά γυρίστε τ κεφάλι σας έτσι ώστε το αυτί που θέλετε να καθαρίσετε να είναι προς τα πάνω. Πιέστε απαλά το βαμβάκι για να πέσουν μερικές σταγόνες στο άνοιγμα και περιμένετε 4-5 λεπτά.

Τώρα μπορείτε να ισιώσετε το κεφάλι και να μαζέψετε τ υγρό που βγαίνει μια ένα χαρτομάντιλο. Αυτό είναι όλο και δε χρειάζεται να βάλετε τίποτα μέσα στο αυτί σας ή να ξοδέψετε ένα σωρό χρήματα.

Credit: sun-gazing.com

15 αλήθειες του Νίκου Καζαντζάκη για τη ζωή και τον άνθρωπο

Ενδείξεις και Συμπτώματα του Συνδρόμου χρόνιας κόπωσης (ΣΧΚ)