in

Αυτό το 2χρονο είχε Φρικτό Θάνατο από Κάτι που είναι όσο το Νύχι σας.

Η Brianna Florer είναι ένα ζωηρό και γλυκό κορίτσι 2 χρονών. Ζει στην Οκλαχόμα με τους γονείς της, τα αδέρφια της και τους γονείς της και φέτος γιόρτασε μαζί τους τα Χριστούγεννα. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα είχε ανεβάσει πυρετό, αλλά οι γονείς της θεώρησαν ότι ήταν απλά ένα κρύωμα.

Αλλά τη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, το 2 ετών κορίτσι έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο εσπευσμένα.

Ο λόγος: ξεκίνησε να κάνει εμετό με αίμα και το δέρμα της είχε αρχίσει να γίνεται μπλε. Όταν της έγινε ακτινογραφία στο νοσοκομείο, κατάλαβαν αμέσως το γιατί. Είχε καταπιεί μια μπαταρία.

493db8c0ea3b88723bd75de27cb90a08

Έπρεπε να χειρουργηθεί αμέσως γιατί το οξύ από τη μπαταρία είχε αρχίσει να πηγαίνει παντού και είχε ήδη τρυπήσει το στομάχι και μία από τις κεντρικές αρτηρίες.

«Μετά από δυόμισι ώρες χειρουργείο, δεν μπορούσαν να σταματήσουν την αιμορραγία. Τη μία στιγμή ήταν καλά και την άλλη πέθαινε. Δεν είχαμε ιδέα ότι είχε καταπιεί μπαταρία,» είπε ο παππούς του κοριτσιού.

5b1b549f5e484ff7ccc52072b1ee18cc-800x533

Η μπαταρία λιθίου που είχε καταπιεί το κορίτσι είναι αρκετά συνηθισμένη. Σε τηλεκοντρόλ, αριθμομηχανές και ρολόγια, αλλά και σε παιχνίδια για παιδιά.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δηλητηριάσεων στην Washington D.C. έχουν υπάρξει πάνω από 11,000 περιστατικά με παιδιά που έχουν καταπιεί μπαταρίες από το 2005 μέχρι το 2014. 15 παιδιά βρήκαν το θάνατο και 101 έχουν σοβαρά προβλήματα.

766587a11a5350eaea3cdf6485dbb25f-800x531

Γι’αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε τι συμπτώματα θα εμφανιστούν εάν ένα παιδί καταπιεί μια μπαταρία και είναι σημαντικό να δράσουμε έγκαιρα. Κάποιος πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε ειδικούς στις παρακάτω περιπτώσεις:

• Εάν ένα παιδί καταπιεί μια μπαταρία, πάρτε αμέσως τηλέφωνο στο κέντρο δηλητηριάσεων. Κάθε δευτερόλεπτο είναι σημαντικό.

• Ένα παιδί δεν τρώει ή πίνει και δεν μπορεί να κάνει εμετό. Μπορεί να έχει δημιουργηθεί τρύπα στην τραχεία και μπορεί να οδηγήσει στην ασφυξία.

• Προσοχή! Το γάλα δεν έχει κάποια χρήση ενάντια στη δηλητηρίαση. Ακριβώς το αντίθετο – το γάλα συχνά βοηθάει την απορρόφηση του δηλητηρίου από τον οργανισμό.

• Οι μπαταρίες πρέπει πάντα να φυλάσσονται μακριά από παιδιά.

• Εξοπλισμός που συμπεριλαμβάνει μικρές μπαταρίες πρέπει πάντα να ελέγχεται εξονυχιστικά. Μπορεί ένα παιδί να το ανοίξει και να έχει πρόσβαση στις μπαταρίες;

• Πετάξτε τις μπαταρίες που δεν χρησιμοποιείτε. Πολλά σούπερ μάρκετ προσφέρουν δωρεάν συλλογές από μπαταρίες.

eb0498db3ea05d1a34a73853a8386d14-800x531

Βέβαια υπάρχει μία ακτίνα ελπίδας: οι επιστήμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν μία μέθοδο να καλύπτουν τις μπαταρίες με ένα υλικό που δεν θα αφήνει τα χημικά της να διαρρέουν στον οργανισμό παιδιών ή ζώων, σταματώντας τη δηλητηρίαση.

Πέθανε ο Φιντέλ Κάστρο -Το ανακοίνωσε ο αδελφός του, Ραούλ

Αδειάζει το κρεμμύδι, το γεμίζει με κιμά και τα τυλίγει με…! Το αποτέλεσμα; ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ…