in

Βότανα που πρέπει όλοι να έχουμε στο σπίτι μας

Κορυφαία ιαματικά και αντιοξειδωτικά βότανα που θα πρέπει να έχετε στο σπίτι για να τα χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, γιατί σίγουρα κάποια από αυτά θα χρειάζεστε συχνά για να καταπραΰνουν και να σας χαρίζουν υγεία, ακόμα και να θεραπεύσουν κάποια πάθηση ή χτυπήματα και τσιμπήματα από έντομα.

Τα βότανα θα γίνουν ένας καλός σύμμαχος στη ζωή σας, γιατί αν γνωρίζει κάποιος τα μυστικά τους μπορεί να αποκομίσει από αυτά πολλά και σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό, είτε θέλει να αδυνατίσει είτε ακόμα και ιαματικά βότανα όπως είναι αυτά που θα δούμε σήμερα και πολλές ακόμα χρήσεις τους που θα ανακαλύψουμε παρέα μέρα με την ημέρα.

Δείτε τα ιαματικά βότανα και που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε:

Μέντα

Η μέντα είναι ιδανική για να καταπραΰνει από εpεθισμό του δέρματος, εξανθήματα, κνίδωση, φαγούρες που προκλήθηκαν από τσιμπήματα εντόμων ή από επαφή με δηλητηριώδη κισσό.

Δενδρολίβανο

Μπορείτε να καταπολεμήσετε βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και φλεγμονές, με το λάδι δενδρολίβανου.

Βοηθάει επίσης στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας και γενικότερα μυϊκούς πόνους, ενώ βοηθάει και στη φαγούρα.

Λεβάντα

Η λεβάντα έχει χαλαρωτική και σπασμολυτική δράση, χρησιμοποιείται σχεδόν για κάθε δερματική πάθηση όπως παραδείγματος χάριν τσιμπήματα από έντομα, για την επούλωση πληγών και όπως και το δενδρολίβανο έτσι και η λεβάντα χρησιμοποιείται επίσης για ανακούφιση μυικών πόνων ακόμα και για πονοκεφάλους.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό ως ηρεμιστικό βότανο, αλλά ίσως δεν ξέρατε ότι επίσης είναι κατάλληλο και για να αποτρέψει και να επουλώσει τις μολύνσεις στο δέρμα, να καταπραΰνει από φλεγμονές και εpεθισμούς όπως εκζέματα και εγκαύματα που προκληθήκαν από την παραμονή μας κάτω από τον καuτό ήλιο, ακόμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σε μυϊκές κράμπες.

Καλέντουλα

Η καλέντουλα δρα ως αντιφλεγμονώδες, αντισηπτικό, αντιμυκητιακό, είναι γνωστή για την αποτελεσματικότητά της στη θεραπεία δερματικών παθήσεων.

Οι ιδιότητες αυτού του φυτού θα επιταχύνουν την επούλωση από μια πληγή, κάψιμο, μικρό κόψιμο, τσιμπήματα εντόμων, σκασμένο δέρμα, ακόμα και για το έκζεμα ή μια λοίμωξη.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλεςπου ανήκουν στην χημική ομάδα των φλαβονοειδών αποτελούν το 40% περίπου του ξηρού υπολείμματος των φύλλων του πράσινου τσαγιού και είναι «υπεύθυνες» για την πλούσια αντιοξειδωτική του δράση, έχει επίσης αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Σύμφωνα με έρευνες σε ένα φλιτζάνι πράσινου τσαγιού βρίσκονται περίπου 300-400 mg πολυφαινόλες, επίσης μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τον καφέ αφού περιέχει ακόμα και 50 – 100 mg καφεΐνης.

Δίκταμο

Το δίκταμο έρχεται δεύτερο στη λίστα με τα κορυφαία αντιοξειδωτικά βότανα και μάλιστα φημίζεται για τις ευεργετικές για τον οργανισμό ιδιότητες του.

Το δίκταμο σε αντίθεση με το πράσινο τσάι είναι από την αρχαιότητα γνωστό στον ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στην Κρήτη όπου θεωρούνταν πολύτιμο φαρμακευτικό φυτό και χρησίμευε σε θεραπείες τραυμάτων αλλά και σε πολλές ακόμα παθήσεις.

Είναι κατάλληλο για παθήσεις του στομάχου και γενικότερα του πεπτικού συστήματος, βοηθάει επίσης στους ρευματισμούς, τα αρθριτικά και ακόμη ως επουλωτικό, εμμηναγωγό, τονωτικό και αντισπασμωδικό.

Πηγή

Πήρε 3 Κλασικά Φωτιστικά από τα ΙΚΕΑ και Κόλλησε πάνω τους λίγο Βαμβάκι. Το αποτέλεσμα; Θα σας Αφήσει με το Στόμα Ανοιχτό!

7 εκπληκτικοί λόγοι για να πίνετε κάθε μέρα περισσότερη μπύρα. Ο 3ος είναι απλά μοναδικός