in

Γεμίζει με βοδινό κρέας μια φόρμα για Κέικ, όταν είδαμε το αποτέλεσμα όμως δεν μπορούσαμε να κρατηθούμε!

Ας αρχίσουμε με τα υλικά απευθείας πριν αρχίσουν και εσάς να σας τρέχουν τα σάλια από την φωτογραφία! Αν υπάρχει κάποια συνταγή για ρολό κιμά που προτιμάτε, είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε την δική σας, εμείς θα χρειαστούμε:

κιμά βοδινό 1 μεγάλο αυγό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 σκελίδες ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο 4 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως 2-4 κουταλάκια φασκόμηλο 2 κουταλάκια σταφίδες

Επίσης για τη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποιήσαμε και στιγμιαίο πουρέ πατάτας, μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι.

kreas1

Μπορεί να σας φανεί «ανορθόδοξος» ο τρόπος που θα ετοιμάσουμε το μπέικον, αλλά υπάρχει λογική πίσω από την τρέλα μας! Γυρίστε ένα μπολ ανάποδα πάνω σε ένα πιάτο, τοποθετήστε πάνω τις λωρίδες μπέικον και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να βγει κρατσανιστό.

kreas2

kreas3

Ο λόγος που το κάναμε αυτό είναι επειδή το επιπλέον λίπος που βγάζει το μπέικον θα πέφτει στο πιάτο και έτσι θα μαγειρευτεί τέλεια!

kreas4

Επειδή όμως είναι απίστευτα γευστικό, με μία χαρτοπετσέτα πήραμε το λίπος και το απλώσαμε στη φόρμα για να μην πάει χαμένο.

kreas5

Το αφήσαμε στην άκρη να κρυώσει και συνεχίσαμε με τον κιμά: προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις σταφίδες και το φασκόμηλο στο μπολ που έχουμε το κρέας και φυσικά αλατοπίπερο.

kreas6

Μουλιάστε 4 φέτες ψωμί σε νερό και βάλτε και αυτές στο μπολ.

kreas7

kreas8

kreas9

Και για το τέλος, ένα αυγό!

kreas10

Τα ανακατεύουμε όλα καλά-καλά και γεμίζουμε τις φόρμες

kreas11

kreas12

Ψήνουμε στους 180o για 25 λεπτά.

kreas13

Στο ενδιάμεσο σπάμε το μπέικον σε κομματάκια και ετοιμάζουμε τον πουρέ.

kreas14

Μόλις βγάλουμε τις μπουκίτσες από τον φούρνο, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά γαρνίρουμε από πάνω τον πουρέ και φυσικά το μπέικον!

kreas19

kreas15

kreas16

kreas17

kreas18
Πηγή

3 Αποδοτικοί Τρόποι να Ξεφορτωθείτε το Λίπος της Πλάτης σε Χρόνο Μηδέν!

Μπουκίτσες με Nutella μόνο με 3 μόνο υλικά!