in

«Για να είσαι καλή μαμά, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου»

Κανείς ποτέ δεν θα αμφισβητήσει ότι το επίκεντρο του κόσμου κάθε γονιού είναι τα παιδιά του. Εννοείται πως οι προτεραιότητες αλλάζουν και όλα τα φώτα πέφτουν πια πάνω στο πλάσμα που μεγαλώνει υπ’ ευθύνη της νέας μαμάς. Όμως, ενίοτε, οι μαμάδες ξεχνούν ότι το να αγαπάς τον εαυτό σου, δεν είναι κάποιου είδους νεανικός εγωισμός. Είναι ανάγκη και υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας και στους δικούς μας ανθρώπους. Μια μαμά-blogger, γράφει μια ανοιχτή επιστολή προς όλες τις μαμάδες, υπενθυμίζοντας αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο. Ότι για να είσαι καλή μαμά, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου!
«Αυτό που “δουλεύω” τελευταία στη ζωή μου, είναι το να αγαπήσω τον εαυτό μου.

Είναι απλός στόχος –απλά αγάπησε τον εαυτό σου, σωστά; Όμως στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο περίπλοκο απ’ αυτό που συχνά καταλαβαίνει ο κόσμος. Το να αγαπάς τον εαυτό σου, είναι πολλά παραπάνω από ένα ζεστό αφρόλουτρο με αιθέρια έλαια στο τέλος της ημέρας ή το να του επιτρέπεις να πιει ένα ποτήρι κρασί πού και πού ένα μικρό δώρο. Όταν αγαπάς ειλικρινά τον εαυτό σου, του φέρεσαι καλά με πολλούς τρόπους, κάθε μέρα.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου, σημαίνει να φροντίζεις το σώμα σου με υγιεινές τροφές και σωστό πρόγραμμα ύπνου. Σημαίνει να επιλέγεις ένα υγιές και ευδιάθετο εργασιακό περιβάλλον. Σημαίνει να επιλέγεις ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι και ποιοι θες να βρίσκονται πλάι σου στη ζωή.

Όταν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, όταν η αυτοπεποίθησή σου είναι χαμηλή, είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ, η συναναστροφή με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις άσχημα ή η αποδοχή ότι στη δουλειά σου θα σε «καβαλάνε».

Δεν μπορούμε πάντα να διαμορφώσουμε οι ίδιοι τις συνθήκες της ζωής μας –αυτό είναι κατανοητό. Μπορούμε όμως να αγαπάμε αρκετά τον εαυτό μας, ώστε να βάζουμε τα δυνατά μας για να γίνει αυτή η τρελή κούρσα που λέγεται ζωή όσο ομορφότερη γίνεται.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου δεν είναι εγωιστικό. Όταν έχεις μια όμορφη σχέση με τον εαυτό σου, τότε βελτιώνεις και κάνεις ομορφότερες τις σχέσεις με τους κοντινούς σου ανθρώπους και, κυρίως, με τα παιδιά σου. Τους δίνεις το σωστό παράδειγμα, είσαι το κατάλληλο πρότυπο γι’ αυτούς τους μικρούς αυτόπτες μάρτυρες της ζωής σου.

Επομένως… πώς μπορεί κανείς να αγαπήσει τον εαυτό του;

1752-1024x682

Πρώτα απ’ όλα, δέξου όλα τα λάθη του παρελθόντος σου και σκέψου τις επιτυχίες σου. Ξεκίνα να εκτιμάς όλες τις καλές σου πράξεις και τα μικρά και μεγάλα πράγματα για τα οποία μπορείς να είσαι περήφανη. Μάθε από τα λάθη σου. Μερικές φορές, το να ξεπεράσεις το παρελθόν σου χρειάζεται συγχώρεση –και η συγχώρεση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη, αλλά είναι φοβερά λυτρωτική όταν γίνει.

Το παρελθόν είναι παρελθόν και τώρα είναι η ώρα να εστιάσεις στο παρόν και στο μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου.

Είναι φοβερά σημαντικό το να αφιερώνεις λίγο ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σου, να μένεις για λίγο μόνος με τις σκέψεις και τα αισθήματά σου και να μάθεις να απολαμβάνεις την παρέα του μυαλού σου. Δώσε προσοχή στις σκέψεις και τα αισθήματα που σου δημιουργούνται και κάνε αυτό που εσύ νιώθεις βαθιά μέσα σου ότι είναι το σωστό.

Και σεβάσου τον εαυτό σου. Μάθε τον, εξερεύνησέ τον, αγάπα τα ταλέντα του και νιώσε περήφανη γι’ αυτόν.

Ψάξε να βρεις τις αδυναμίες και τα ελαττώματά σου. Μόλις τα ανακαλύψεις, οι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν μόνες τους και η ζωή σου θα γίνει αυτόματα ευκολότερη.

Και θυμήσου: το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι ένα ταξίδι που δεν έχει προορισμό. Είναι ένα ταξίδι ζωής, που δεν τελειώνει ποτέ.

Αγάπα τον εαυτό σου όπως είναι τώρα, αυτή τη στιγμή.»

Πηγή: mama365.gr

Άσχημα νέα για τη Δέσποινα Βανδή! Τι συνέβη στην τραγουδίστρια;

Δείτε πως δημιουργήθηκε η Σαντορίνη και δεν θα το πιστεύετε… [video]