in

Δείτε: Διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας ξεκινάνε από 3.000 €

Μια αλήθεια που αντικατοπτρίζει την πικρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης και της ασφυκτικής στενότητας που έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι για λίγα ευρώ, βγάζουν στο σφυρί τις περιουσίες τους….

Κοστίζει όσο τρία smartphone iPhone 6 και δεν είναι πλάκα! Με 3,000€, όσο είναι το κόστος τριών νέων έξυπνων τηλεφώνων της αμερικάνικης εταιρίας, αγοράζει κάποιος διαμέρισμα στην Κυψέλη, στην Αλκαμένους, στο Παγκράτι ή το Νέο Κόσμο. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά είναι η «νέα» αλήθεια στο χώρο του real estate.

Οι περιοχές οι οποίες περιγράφονται από τους ειδικούς της κτηματαγοράς, ως επενδυτικό «Eldorado», για όσους έχουν «ζεστό» χρήμα, βρίσκονται σε γκετοποιημένα σημεία της πόλης μας, που ούτως αλλιώς είχαν υποβαθμιστεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, παρέμειναν όμως πολεοδομικά ενεργά .

Πιο απλά ήταν περιοχές που έμενε κόσμος, δούλευε στα σημεία αυτά και για δεκαετίες έφτιαχνες τις ζωές του. Οι περιοχές κάτω από την Ομόνοια και μέχρι την Κυψέλη και τα Πατήσια από τη μία μεριά και ο Νέος Κόσμος από την άλλη είναι «πρωταθλήτριες» των εξευτελιστικών τιμών στα ακίνητα.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Παπαβλασόπουλο (Κτηματομεσίτη Αθηνών), το φαινόμενο των διαμερισμάτων που πωλούνται μπιρ παρά, όχι μόνο είναι υπαρκτό, αλλά έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Εντός του δακτυλίου αλλά και σε μικρή σχετικά απόσταση από αυτόν, υπάρχουν προς πώληση διαμερίσματα, κάτω των 20 τμ τα οποία πωλούνται από 3,000€ έως και 6,000€. Πρόκειται για παλαιές αγορές ανθρώπων που ήθελαν κάποια στιγμή στη ζωή τους να επενδύσουν και αγόρασαν αυτά τα ακίνητα. Τα μίσθωναν και συμπλήρωναν το εισόδημα τους.

Στην εποχή μας, όπου τα εισοδήματα έχουν μειωθεί, άρα και ενοικιαστές και οι καλοπληρωτές και οι φόροι στα ακίνητα «τρέχουν» και χρειάζονται ρευστό, «σκοτώνουν» την περιουσία τους για να ανταπεξέλθουν.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και ενδεικτικά της κατάστασης:

Στην οδό Σπετσών στην Κυψέλη 45 τ.μ. ημιυπόγειο δίνεται 3.500 €..
Στην ίδια περιοχή, ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 20 τ.μ. με αυλή έχει αρχική τιμή 3.000 €.
Στην οδό Αλκαμένους, στο κέντρο της πόλης, διαμέρισμα 49 τμ. πωλείται λόγω ανάγκης μόλις 5.000 €, ενώ στην άλλοτε κραταιά πλατεία Αμερικής, ανακαινισμένη ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 30 τ.μ. δίνεται προς 5.500 €.
Την ίδια στιγμή, αν ο ενδιαφερόμενος θέλει να δώσει παραπάνω από 10,000€, μπορεί να αγοράσει δώμα στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στα Πατήσια 20 τ.μ. με θέα στην Ακρόπολη, ανακαινισμένο και με ιδιόκτητη ταράτσα προς 10.900 €

Τα μεγάλα ονόματα & πρότζεκτ των σταθμών που δεν πήραν άδεια!

Ανατροπή στο The Voice: Δεν θα πιστεύετε ποιοι συζητούν για την κριτική επιτροπή!