in

ΔΕΝ μπορούσε να καταλάβει ΠΩΣ δημιουργήθηκαν ΑΥΤΑ τα «Εγκαύματα» στην κορούλα της. ΜΕΧΡΙ που Θυμήθηκε ΑΥΤΟ!

Κάθε καλοκαίρι, οι γονείς βομβαρδίζονται με υπενθυμίσεις για να προστατεύσουν το δέρμα των παιδιών τους και να περιορίσουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, ενώ είναι έξω στον ήλιο αλείφοντας με αντηλιακό όλο το σώμα τους.

Ωστόσο, μια μαμά από την Βρετανία έμαθε με τον σκληρό τρόπο πως ο ήλιος δεν είναι το μόνο πράγμα από το οποίο οι γονείς θα πρέπει να προστατεύουν το δέρμα των παιδιών τους. Η 28χρονη Louise Nickles και η οικογένειά της ήταν σε οικογενειακές διακοπές στο Μεξικό και έκανε ότι κάθε μητέρα κάνει για να προστατεύσει το παιδί της από τον δυνατό ήλιο: εφαρμογή αντηλιακού κατά την διάρκεια της μέρας.

Η Nickles είχε φέρει μαζί το δικό της αντηλιακό από το σπίτι, αλλά αφού είδε πόσο δυνατός ήταν ο ήλιος στην Playa de Carmen, αποφάσισε να αγοράσει ένα νέο μπουκάλι όταν είδε ένα τοπικό κατάστημα με αντηλιακά σπρέι. «Νόμιζα ότι θα ήταν ευκολότερο να εφαρμοστεί από μια λοσιόν. Το είχα ξαναδεί σε προσφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, έτσι εμπιστεύτηκα τη μάρκα αρκετά για να το χρησιμοποιήσω για την κόρη μου», είπε η Nickles για το αντηλιακό Banana Boat Kids Ultramist Spray SPF 50.

«Το ψέκασα πάνω της μερικές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ψέκασα και λίγο στο πρόσωπό της και παραπονέθηκε αμέσως ότι την τσούζει και έτσι της το καθάρισα.»

Ωστόσο, από τη στιγμή που η οικογένεια πήγε πίσω στο ξενοδοχείο τους η 9χρονη Olivia ήδη παραπονιόταν ότι τα πόδια της πονούσαν. Η Nickles νόμιζε ότι η κόρη της είχε καεί από τον ήλιο, αλλά συνειδητοποίησε ότι το αντηλιακό, το οποίο διατίθεται στην αγορά ως υποαλλεργικό, είχε προκαλέσει τα εγκαύματα.

148

Με την επιστροφή τους στο σπίτι, οι γιατροί έχουν συνταγογράφησαν ενυδατικές κρέμες στεροειδών για την Olivia, αλλά η ζημιά μπορεί να είναι μόνιμη, και τώρα φοράει κολάν κάτω από τη φούστα της στο σχολείο γιατί ντρέπεται για τα εγκαύματα.

229

«Θα πρέπει να φύγουν από τα ράφια των καταστημάτων, διότι θα μπορούσε εύκολα να ήταν ένα μωρό.» Απλά δεν το περιμένεις να συμβεί όταν αγοράζεις αντηλιακή κρέμα για να προστατεύσεις το δέρμα του παιδιού σου.»

Πηγή: taz.gr

Τι να κάνετε για το σκούρο δέρμα στους αγκώνες

Βάζει Κομμένες Μπανάνες σε Ψωμί για Τοστ και φτιάχνει την πιο Νόστιμη Συνταγή που Έχετε Δοκιμάσει