in

Δες ΠΩΣ πρέπει να αντιμετωπίζεις τα μέλη της Οικογένειάς σου που επηρεάζουν αρνητικά την Ψυχολογία σου

Το πρόβλημα με τα τοξικά μέλη της οικογένειας είναι ότι υπάρχει ένα ισχυρότερος δεσμός, ένας αόρατος συναισθηματικός δεσμός που μόνο εσείς μπορείτε να αισθανθείτε. Με την πάροδο του χρόνου, όταν ασχολείστε με τοξικές σχέσεις μπορούν να βλάψουν τη συναισθηματική ευεξία σας και να καταστρέψουν την εκτίμηση του εαυτού σας.
Αν αρχίσουν να επηρεάζουν το μυαλό και την ψυχή σας σε καθημερινή βάση θα πρέπει να επανεκτιμήσετε τον τρόπο που ασχολείστε με αυτό το μέλος της οικογένειας. Θα πρέπει να αρχίσει σιγά σιγά μια απεμπλοκή.

Σε αυτό το άρθρο προτείνουμε 5 τρόπους για να αντιμετωπίσετε μέλη της οικογένειας που επηρεάζουν την ψυχολογία σας, αλλά και την καθημερινότητά σας. Αν δεν προσέξετε, μπορεί να καταλήξετε να έχετε εκρήξεις θυμού να πείτε πράγματα που θα μετανιώσετε αργότερα.

#1 – Μην παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά

11390

Θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια. Θυμάστε το παιδί που σας ενοχλούσε με το παραμικρό; Η τοξική σας οικογένεια είναι ακριβώς έτσι. Θα κάνουν οποιονδήποτε (όχι μόνο εσάς) να νιώσει άσχημα. Ίσως το κάνουν για να πετύχουν κάτι. Ίσως είναι απλά κακοί. Όποιος και αν είναι ο λόγος, πρέπει να τους αντιμετωπίσετε.

Χρησιμοποιήστε τις τοξικές επιθέσεις των μελών της οικογένειας ως ευκαιρίες για να εξασκηθείτε να μη παίρνετε τα πράγματα πολύ προσωπικά. Αν μπορείτε να το τελειοποιήσετε, τότε θα μπορέσετε πιο εύκολα να το εφαρμόσετε και σε άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένειας σας.

#2 – Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας
Όταν θα είστε έτοιμοι, πλησιάστε το μέλος της οικογένειας (όχι επιθετικά) και συζητήστε μαζί του τον τρόπο που σας αντιμετωπίζει. Ο στόχος εδώ είναι όχι απαραίτητα να αλλάξουν τη συμπεριφορά τους. Όσο ωραίο και αν θα ήταν αυτό, η αλήθεια είναι ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι δική σας για να την ελέγξουν.

Τι μπορείτε εσείς να ελέγξετε; Τον τρόπο που αντιδράτε. Υποκρινόμενοι ότι όλα είναι εντάξει όταν το μέλος της οικογένειας σας καταπατά, στέλνετε το λάθος μήνυμα, της αδυναμίας. Δείξτε τη δύναμή σας και αφήστε τους να μάθουν ότι γνωρίζετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς και ότι δε θα συμβιβαστείτε με λιγότερα.

#3 – Ανακαλύψτε και επιβάλλετε τις ‘Φυσικές Επιπτώσεις’

2901

Στη ζωή υπάρχουν κανόνες. Μέχρι το τοξικό μέλος της οικογένειας να ξεκινήσει να σας αντιμετωπίζει με σεβασμό, μη νιώσετε άσχημα που τους δείχνετε ότι κάθε δράση έχει και αντίστοιχη αντίδραση.

Για παράδειγμα, αν κάποιο μέλος της οικογένειας σας κακοποιεί σωματικά, τότε η φυσική συνέπεια είναι η νομική οδός. Το ίδιο ισχύει αν καταστρέφει τη νόμιμη περιουσία σας.

#4 – Κάντε παρέα με θετικά άτομα
Κάνοντας παρέα με άτομα που εκπέμπουν θετική ενέργεια είναι το κλειδί για να παραμείνετε με αυτοπεποίθηση, καθώς αντιμετωπίζετε τα τοξικά μέλη της οικογένειας. Πέραστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με τέτοιου είδους άτομα. Θα σας δείξουν πως μοιάζει ο σεβασμός και θα σας διδάξουν τι σας αξίζει πραγματικά.

#5 – Συγχωρέστε, αλλά μη ξεχνάτε

3688

Όσο περισσότερο γυρνάτε νιώθοντας μίσος και οργή για τα τοξικά μέλη της οικογένειας, τόσο περισσότερο κερδίζουν τον πόλεμο. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε στην άκρη όλα τα αρνητικά αισθήματα, μιας και αυτά τα αισθήματα σας προστατεύουν.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συγχωρέσετε, ενώ ταυτόχρονα να θυμάστε την πραγματική φύση του μέλους της οικογένειας. Αφήστε στην άκρη σκέψεις εκδίκησης ή δικαίωσης και στραφείτε σε σκέψεις προστασίας του εαυτού σας και άλλων από μελλοντικές επιθέσεις.

Στο παρακάτω βίντεο , ο Ben Leichtling, πρόεδρος της οργάνωσης Bullies Be Gone, εξηγεί περισσότερα πράγματα για το πως να αντιμετωπίσετε τοξικά μέλη της οικογένειας, και ειδικά γονείς.

Credit: davidwolfe.com

Κάντε το τεστ και δείτε ποιο είναι το σεχουαλικό σας προφίλ…

IΔOΥ γιατί δεν πρέπει να πετάτε τo βρασμένο νερό απo τα μακαρόνια! Μαγικό συστατικό…