in

Επίθεση Γαλλία – Αυτός είναι ο τρομοκράτης της Νίκαιας που σκόρπισε τον θάνατο 84 ανθρώπων

Το όνομα του μακελάρη της Νίκαιας έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική αστυνομία. Πρόκειται για τον 31χρονο Mohamed Lahouaiej Bouhle, γάλλο υπήκοο, με καταγωγή από την Τυνησία και κάτοικο της Νίκαιας.

“O Αλλάχ είναι μεγάλος” (Allahu Akbar) φέρεται να φώναξε ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος οδηγός του φορτηγού πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα “Bild” επικαλούμενη την γαλλική εφημερίδα “Nice Matin”. To όνομα του δράστη φέρεται να είναι Mohamed Lahouaiej Bouhlel, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον οδηγό που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σκορπώντας τον θάνατο στη Νίκαια, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

O Γαλλοτυνήσιος οδηγός – διανομέας νοίκιασε το φορτηγό την περασμένη Τετάρτη .
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αστυνομικού συνδικάτου “SGP – FO”, Λικ Πουανιάρ, το όχημα αυτό δεν επελέγη τυχαία. Πρόκειται για ένα βαρύ όχημα, ένα φορτηγό, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να το σταματήσει κανείς.

1

Για συνεργούς μίλησε ο δήμαρχος της Νίκαιας

“Πρόκειται για μία επίθεση, που δεν την είχε σχεδιάσει μόνος του ο μακελάρης, αλλά είχε και συνεργούς”, όπως δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο “RTL”, o Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας.

“Yπάρχει μία αλυσίδα συνεργών”, τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι, από την έρευνα που έχουν ξεκινήσει, οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια. “Από τις κάμερες, θα μάθουμε πληροφορίες για το σχέδιο του μακελάρη”, υποστήριξε.

“Oι εικόνες από τις κάμερες είναι καθαρότατες και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης”, πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί.  “Η Νίκαια βιώνει το μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστoρία της” κατέληξε.

2

Κορυφώνονται οι έρευνες

Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι “i>Télé”, οι αρχές ετοιμάζονται να κάνουν έφοδο στο σπίτι του οδηγού του φορτηγού, με την ελπίδα ότι θα βρουν στοιχεία για τον ίδιο και όσους τον βοήθησαν.

3

Οι πληροφορίες για τον οδηγό

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο δράστης- οδηγός του οχήματος, o οποίος σύμφωνα με τα στοιχεία ενός δελτίου ταυτότητας που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, ήταν Γάλλος, κάτοικος της Νίκαιας, τυνησιακής καταγωγής και ηλικίας 31 ετών.

Μάλιστα ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες.

Όπως όλα δείχνουν ο δράστης, ενώ παρέσυρε με το φορτηγό δεκάδες ανθρώπους, παράλληλα πυροβολούσε εναντίον των πολιτών πριν τον σκοτώσουν οι αστυνομικοί. Νωρίτερα, όπως έδειξε το υλικό από τις κάμερες, είχε σπάσει με το όχημά του τον αστυνομικό κλοιό, καθώς είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων στην παραλιακή, λόγω των εορτασμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε περάσει και από αστυνομικό έλεγχο, καθώς ήταν στην περιοχή για δέκα ώρες. Απάντησε στους αστυνομικούς πως μετέφερε παγωτά!

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Le Figaro” που επικαλείται αστυνομική πηγή, ο δράστης της επίθεσης είχε καταδικαστεί τον περασμένο Μάρτιο για πράξη βίας. To 2013, o δράστης είχε αναρτήσει μία φωτογραφία στο λογαριασμό του στο Faceboοk με τον Πύργο του Άιφελ όπου έγραφε ότι διαμένει στη Νίκαια και είναι από την Τυνησία. Ήταν επαγγελματίας οδηγός.

Έφη Ηροδότου – προσοχή Άκρως επικίνδυνη!! Καταζητείται απο την Europol (photos)

Doberman πέθανε αφού πρώτα έσωσε μια οικογένεια από τις κόμπρες!