in

Ηφαίστειο Καραμέλας! Το Εύκολο Γλύκισμα που πρόκειται να σας Ξετρελάνει!

Αν είστε λάτρης της καραμέλας, τότε το όνειρό σας θα γίνει πραγματικότητα. Αυτό το σπιτικό ατομικό κέικ με ρευστή καραμέλα είναι πανεύκολο να το φτιάξετε και ταιριάζει με οποιαδήποτε γαρνιτούρα, φρούτα, ζάχαρη άχνη, σαντιγύ ή παγωτό!

Είναι ένα τέλειο επιδόρπιο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, ακόμη και τους πιο δύσκολους με τα γλυκά!  

Θα χρειαστείτε:

Μισό αυγό 1 Κρόκο αυγού 1 1/2 φλιτζάνια ή 300 gr καραμέλα (ή βράστε 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα για να γίνει καραμέλα) 2-3 κουταλιές Αλεύρι Ζάχαρη άχνη Μούρα (για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Αν δεν έχετε καραμέλα, μπορείτε να βράσετε 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα για 2-3 ώρες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 C.
Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου αλείψτε ένα ταψί για κεκάκια. Πασπαλήστε αλεύρι και ανακινήστε καλά για να διασφαλίσετε ότι όλες οι εσωτερικές πλευρές έχουν επικαλυφθεί.
Βήμα 3: Σε ένα μίξερ ή με το χέρι, χτυπήστε ελαφρά το αυγό και τον κρόκο του αυγού μέχρι να γίνει πολύ αφράτο και ανοιχτό. Προσθέστε την καραμέλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Βήμα 4: Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με μια σπάτουλα.
Βήμα 5: Ρίξτε το μείγμα στις θέσεις για τα κεκάκια, αφήνοντας ένα μικρό χώρο στην κορυφή. Ψήστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να φαίνονται ψημένες, αλλά το κέντρο να φαίνεται ακόμα ωμό.
Βήμα 6: Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από τις άκρες και αφαιρέστε το όσο είναι ζεστό. Σερβίρετε αμέσως με ζάχαρη άχνη, μούρα και παγωτό.
Μοιάζει σαν να βγήκε κατευθείαν από ένα εστιατόριο – αλλά ήρθε από την κουζίνα σας! Τι γνώμη έχετε για αυτό το εντυπωσιακό επιδόρπιο; Μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια παρακάτω.

Credit: tiphero.com

Το λαχανικό που κάνει τον ιδρώτα να μυρίζει άσχημα!

Δείτε σε ποιους μήνες η απιστία «χτυπάει» κόκκινο…