in

Η επιστήμη μίλησε: ΠΡΕΠΕΙ να αυτοϊκανοποιείσαι πριν κοιμηθείς! Δες γιατί…

Μπορεί η αυτοϊκανοποίηση να είναι θέμα – ταμπού για πολλούς, ωστόσο όλοι ανεξαιρέτως δε μπορούν παρά να… υποκύψουν στον πειρασμό και να παραδεχτούν στον εαυτό τους πως «περνούν και μόνοι τους καλά».

Η επιστήμη βάλθηκε να μας απενοχοποιήσει για το συγκεκριμένο θέμα και υποστηρίζει πως το να έρθεις στην κορύφωση μέσω της αυτοϊκανοποίησης, λίγο πριν το βραδινό ύπνο, μας κάνει να κοιμηθούμε σαν πουλάκια!

Να λοιπόν μερικοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να αφιερώσεις λίγα λεπτά με τον εαυτό σου πριν αφεθείς στην αγκαλιά του Μορφέα!

Γιατί θα κοιμάσαι καλύτερα

Μπορεί ο έpωτας να σε κουράζει σωματικά ΑΛΛΑ οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται σε βοηθάνε να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς μετά από έναν απολαυστικό… σαν πουλάκι.

Γιατί θα διώξει το στρες της ημέρας

Ξαπλώνεις στο κρεβάτι και στο κεφάλι σου γυρνάνε εξετάσεις/ εργασίες/ meeting/ project. Για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας συνδυασμός ντοπαμίνης και ενδορφίνης. Το σύστημα της ντοπαμίνης ενεργοποιείται σε στιγμές απόλαυσης και καλής διάθεσης όπως και οι ενδορφίνες. Οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις.

Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου

Αυτό. Δηλαδή αν δεν μπορείς να κάνεις εσύ αυτό το δώρο στον εαυτό σου ποιος θα το κάνει; Η αυτοϊκανοποίηση θα σε βοηθήσει να μάθεις ακόμη καλύτερα το σώμα σου- τι του αρέσει, τι το ερεθίζει οπότε go for it!

Πηγή

Ονειρική συνταγή για μπουγάτσα από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη!

Πόση ποσότητα φαγητού πρέπει να τρώμε σε κάθε γεύμα; Ένας χρηστικός οδηγός.