in

Θέλετε να χαλαρώσετε; Ακούστε χέβι μέταλ!

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται, τα «ακραία» μουσικά είδη μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να χαλαρώσουν.

Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον ερευνητές από την Αυστραλία, σύμφωνα με τους οποίους η «ακραία» μουσική μπορεί να έχει θετική επίδραση σε όσους βιώνουν αισθήματα θυμού, ρυθμίζοντας τα αισθήματα λύπης και ενισχύοντας μια πιο θετική στάση.

Σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, που είχαν συνδέσει τη δυνατή και χαοτική μουσική με την επιθετικότητα και την παραβατικότητα, μια έρευνα από το τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Κουήνσλαντ, υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι ακροατές τέτοιου είδους μουσικής ηρεμούν και εμπνέονται από αυτή.

«Διαπιστώσαμε, ότι αυτή η μουσική ρύθμιζε τη λύπη και ενίσχυε τα θετικά συναισθήματα» ανέφεραν οι ερευνητές. «Όσοι βίωναν θυμό, οι θαυμαστές αυτού του είδους μουσικής ήθελαν να ακούν κάτι που ταίριαζε με το αίσθημα θυμού τους. Αυτό τους βοηθούσε να εξερευνήσουν την πλήρη γκάμα τα συναισθημάτων που ένιωθαν, ενώ τους έκανε και πιο δραστήριους και εμπνευσμένους».

«Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι τα επίπεδα επιθετικότητας, εχθρότητας, ευερεθιστότητας και άγχους μειώθηκαν μετά το άκουσμα αυτής της μουσικής, ενώ η πιο σημαντική αλλαγή που αναφέρθηκε ήταν το επίπεδο έμπνευσης που αισθάνθηκαν».

Στην έρευνα συμμετείχαν 39 άτομα, ακροατές αυτού του είδους μουσικής, ηλικίας 18-34 ετών. Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Human Neuroscience.

Πηγή

Αυτά είναι τα 12 Συμπτώματα που δείχνουν ότι το Συκώτι σας έχει Πρόβλημα! Μην τα αγνοείτε!

Ένα γρήγορο κόλπο για να φτιάχνετε μόνοι σας φρέσκια σάλτσα ντομάτας