in

Θεραπεία της ιγμορίτιδας με απλό και φυσικό τρόπο

Για την θεραπεία της ιγμορίτιδας, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε ορισμένες τροφές οι οποίες προκαλούν βλέννα, όπως είναι το γάλα και τα ραφιναρισμένα άλευρα και να ακολουθήσετε κάποια ρινική θεραπεία.

Η ιγμορίτιδα είναι η φλεγμονή των παραρρινίων που αναπτύσσεται μέσα και γύρω από τα οστά που βρίσκονται γύρω από την μύτη, η οποία για διάφορους λόγους μπορεί να γίνει οξεία ή χρόνια.

Σε αυτό το άρθρο θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να θεραπεύσετε την ιγμορίτιδα και τα συμπτώματά της με έναν απλό, οικονομικό και φυσικό τρόπο: Υπερβολική παραγωγή βλέννας, συμφόρηση, βουλωμένη μύτη, πονοκεφάλους σε συγκεκριμένα σημεία της κεφαλής, βήχα και κόπωση. Θα σας εξηγήσουμε επίσης ποιες τροφές μπορούν να προκαλέσουν την παραγωγή υπερβολικής βλέννας και θα σας δώσουμε διάφορες συμβουλές για τον τρόπο που μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή την φυσική θεραπεία.

Φυσική θεραπεία

Για να θεραπεύσετε με φυσικό τρόπο την ιγμορίτιδα μπορείτε να ακολουθήσετε αυτή την απλή, οικονομική και αποτελεσματική θεραπεία. Θα χρειαστείτε:
Ένα θιβετιανό κεραμικό ή πλαστικό σκεύος νέτι ποτ (neti pot): Αυτό είναι ένα σκεύος που μοιάζει πολύ με μια μικρή τσαγέρα. Θα σας βοηθήσει να ξεπλύνετε και να ανοίξετε τις ρινικές διόδους.

Το νέτι ποτ μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα προϊόντων υγιεινής διατροφής ή σε οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης προϊόντων σχετικά με την υγεία. Είναι ένα πολύ πιο υγιεινό προϊόν σε σύγκριση με άλλα επιθετικά σπρέι που χρησιμοποιούν υπερβολική δύναμη.

11

Ανακατεύετε θαλασσινό νερό με φυσικό νερό με τον ακόλουθο τρόπο: Για ένα μέρος θαλασσινό νερό θα χρειαστείτε δυόμιση μέρη φυσικό νερό. Το θαλασσινό νερό θα το βρείτε σε καταστήματα προϊόντων υγιεινής διατροφής και σε συγκεκριμένα σουπερμάρκετ. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε, ανακατέψτε 1 λίτρο φυσικό νερό με τρεις κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως.

12

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε;

Για να χρησιμοποιήσετε το νέτι ποτ και το θαλασσινό νερό για να καθαρίσετε τα ιγμόρεια θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Βεβαιωθείτε ότι το νέτι ποτ και το θαλασσινό νερό που θα χρησιμοποιήσετε είναι καθαρά.

Τοποθετήστε λίγο θαλασσινό νερό στο νέτι ποτ και σταθείτε πάνω από μια λεκάνη για να πέσει το νερό εκεί.

Πρέπει να έχετε πάντα ανοιχτό το στόμα σας κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας για να μπορείτε να αναπνέετε. Στην συνέχεια λυγίστε το σώμα σας μπροστά.

Τοποθετήστε το νέτι ποτ στο αριστερό σας ρουθούνι, χαλαρώστε και αφήστε το νερό να τρέξει από το δεξί σας ρουθούνι.

Στην συνέχεια καθαρίστε προσεκτικά την μύτη σας, φυσώντας απαλά την μύτη σας για να απαλλαγείτε από υπολείμματα βλέννας και τοξινών.

Επαναλάβετε την διαδικασία από το δεξί σας ρουθούνι.

13

Οφέλη

Αν ακολουθήσετε αυτή την τεχνική, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα ακόλουθα οφέλη:

Μεγαλύτερη άνεση στην αναπνοή.

Θα εξαλείψετε την βλέννα που συγκεντρώνεται στα ιγμόρεια όπως βακτήρια καιτοξίνες.

Βοηθά στον καθαρισμό και στο ξεβούλωμα άλλων σημείων του σώματος, όπως τα αυτιά, τα μάτια και τη μύτη.

Ενεργοποιεί τις νευρικές απολήξεις που συνδέονται με τον εγκέφαλο.

Καταπραΰνει τις ημικρανίες.

Βελτιώνει την συγκέντρωση.

Προλαμβάνει την αϋπνία.

Δημιουργεί μια αίσθηση ευημερίας και χαλάρωσης.

Μειώνει την πιθανότητα ροχαλητού.

Τροφές που προκαλούν την παραγωγή υπερβολικής βλέννας

Η αποφυγή των τροφών που προκαλούν την παραγωγή υπερβολικής βλέννας είναι εξίσου σημαντική με τον καθαρισμό των ρινικών κοιλοτήτων. Οι βασικές τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε είναι οι ακόλουθες:

Γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα και κυρίως τα αγελαδινά προϊόντα.Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κατσικίσια, πρόβεια ή άλλα ζωικά υποπροϊόντα, ή με λαχανικά (όπως βρώμη, ρύζι ή γάλα αμυγδάλου).

Ραφιναρισμένα άλευρα, ειδικά αυτά που περιέχονται στο ψωμί και τα αρτοσκευάσματα. Θα πρέπει να τα ελαττώσετε όσο περισσότερο γίνεται και να αντικαταστήσετε με ψωμί δεξτρίνης (που μοιάζει με ψημένο παξιμάδι), λίγο ρύζι ή λίγα δημητριακά.

14

Άλλες συμβουλές

Εκτός από αυτή την θεραπεία μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τις παρακάτω παραδοσιακές θεραπείες:

Τσάι βοτάνων με τσουκνίδα: Είναι καθαριστικό και εξαλείφει την υπερβολική βλέννα.

Λιωμένο σκόρδο: Έχει βλεννολυτικά αποτελέσματα και ελαττώνει την παραγωγή υπερβολικής βλέννας. Μπορείτε να το συμπεριλάβετε στις τροφές που καταναλώνετε ή να προμηθευτείτε συμπληρώματα σκόρδου αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με την πέψη.

Υπάρχει επίσης μια αρχαία ινδιάνικη θεραπεία κατά την οποία χρησιμοποιούνται κεριά με την ονομασία κεριά Hopi ή κεριά αυτιών. Είναι χειροποίητοι κώνοι φτιαγμένοι από κερί μέλισσας, βότανα και άλλα φαρμακευτικά εκχυλίσματα οι οποίοι λειτουργούν εύκολα και αποτελεσματικά.

Αν και το κερί λειτουργεί αποκλειστικά για την εξάλειψη των τοξινών και του κεριού που συσσωρεύονται στα αυτιά μας, έμμεσα καθαρίζει όλες τις κοιλότητες της κεφαλής.

Αυτά τα κεριά μπορείτε να τα βρείτε σε συγκεκριμένα φαρμακεία, ή σε καταστήματα προϊόντων υγιεινής διατροφής.

Δεν θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε αν υποφέρετε από ρήξη τυμπάνου, αλλεργίες, δερματικά προβλήματα στο εξωτερικό μέρος των αυτιών σας ή αν έχετε κάποια μόλυνση στο αυτί σας.

Πρέπει πάντα να διαβάζετε προσεκτικά τις οδηγίες πριν ακολουθήσετε οποιουδήποτε είδους θεραπεία.

Πηγή

 

Τι σημαίνει όταν ο άνδρας έχει κοντά δάχτυλα; Για ρίξτε μια ματιά και τα δικά σας…

Δείτε πόσο Νερό πρέπει να Πίνετε κάθε μέρα για να χάσετε Βάρος!