in

Ιδού πώς θα εξαφανίσεις 10 «δύσκολους» λεκέδες από τα ρούχα σου

Μυστικά για πεντακάθαρα ρούχα

Μερικοί λεκέδες φεύγουν εύκολα στο πλυντήριο, ενώ άλλοι πάλι μας βασανίζουν. Σήμερα, λοιπόν, θα σου δείξουμε πώς μπορείς να εξαφανίσεις ακόμη και τους πιο επίμονους λεκέδες. Πάμε να τους δούμε έναν-έναν:

– Λεκές από κραγιόν: Τρίψε το λεκέ με λευκό ξίδι και έπειτα ρίξε υγρό απορρυπαντικό στο σημείο. Σε μια λεκάνη ρίξε λίγο νερό με αμμωνία και τρίψε ξανά. Ξέπλυνε καλά με καθαρό νερό.

– Λεκές από λάδι: Εξαφάνισέ τον τρίβοντάς τον καλά με υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα.

– Λεκές από καφέ: Ρίξε κατευθείαν πάνω στο λεκέ αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας. Άφησέ τη να δράσει και μετά πλύνε το ρούχο στο πλυντήριο.

– Λεκές από σάλτσα ντομάτας: Ρίξε σε μια λεκάνη ένα διάλυμα γλυκερίνης και ζεστού νερού (ένα προς ένα). Άφησε το ρούχο να μουλιάσει μέσα στο μείγμα για περίπου μία ώρα και έπειτα πλύνε το στο πλυντήριο.

– Λεκές από ιδρώτα: Αν το t-shirt σου έχει στάμπα από ιδρώτα τότε τρίψε το με λίγο ξίδι και ζεστό νερό.

– Λεκές από αίμα: Ρίξε κατευθείαν κρύο νερό και θα εξαφανιστεί. Αν όμως έχει ήδη ξεραθεί, τότε ρίξε πάνω στο λεκέ λίγο αλάτι και τρίψε τον με πράσινο σαπούνι και κρύο νερό.

– Λεκές από make-up: Εξαφάνισέ τον ρίχνοντας το ρούχο σε μια λεκάνη με αμμωνία και χλιαρό νερό. Τρίψε καλά στα… προβληματικά σημεία.

– Λεκές από κρασί: Ρίξε αμέσως πάνω στο λεκέ αλάτι και άφησέ το να κάνει τη δουλίτσα του για περίπου μισή ώρα. Έπειτα τρίψε το σημείο με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό.

– Λεκές από γρασίδι: Ο δύσκολος αυτός λεκές εξαφανίζεται αν τον τρίψεις απαλά με μια βρεγμένη πετσέτα και λίγο λευκό οινόπνευμα. Έπειτα τρίψε το ρούχο στο χέρι με ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων και βάλε το κανονικά στο πλυντήριο.

– Λεκές από τσίχλα: Μην προσπαθήσεις να τρίψεις το σημείο. Πολύ απλά βάλε το ρούχο σε μια σακούλα και άφησέ το για δύο ώρες στην κατάψυξη. Η τσίχλα θα σκληρύνει και θα αφαιρεθεί πολύ εύκολα.

Πηγή

Τι παθαίνουμε κατά την απονεύρωση δοντιού; (ΒΙΝΤΕΟ)

5 Λόγοι που οι άνθρωποι που κλαίνε πολύ είναι διανοητικά ισχυροί.