in

Κοπεγχάγη, ένα γλυκό ασύλληπτης νοστιμιάς!!!

Υπέροχο σιροπιαστό γλυκό, με 3 διαφορετικές στρώσεις με αμύγδαλα και τραγανό φύλλο.

Υλικά

για την βάση 

Αλεύρι: 340 γρ. Βούτυρο: 220 γρ. και λίγο επιπλέον για το ταψί Κορν φλάουρ: 6 κουταλιές σούπας Μπέικιν πάουντερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Ζάχαρη: 165 γρ. Βανίλια: 1 συσκευασία (κάψουλα)

 για τη γέμιση 

Αυγά: 7 μεγάλα Ζάχαρη: 1 κούπα Ωμά με το φλούδι και μέτρια τριμμένα αμύγδαλα: 1 κούπα Φρυγανιά: 1 1/3 κούπα Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού Κανέλα: 1 κουταλάκι τσαγιού Γαρύφαλλο: 1/2 κουταλάκι τσαγιού Σκόνη τζίντζερ: 1/2 κουταλάκι τσαγιού (προαιρετικό) Υλικά συνταγής για την επικάλυψη: Φύλλο κρούστας: 6 φύλλα Λιωμένο βούτυρο: 80 γρ.

για το σιρόπι

Ζάχαρη: 3 κούπες Νερό: 3 κούπες Γλυκόζη: 1/2 κούπα Χυμό λεμονιού: 1 κουταλιά σούπας Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί 30Χ40 εκ. περίπου.

Ανακατεύετε σε μπολ τα υλικά της βάσης, προσθέτοντας το βούτυρο κομμένο κομματάκια. Τρίβετε την ζύμη με τα χέρια σας να γίνει σαν ψιχουλάκια. Την απλώνετε ομοιόμορφα στο ταψί, την πατάτε ελαφρά και την ψήνετε για 10 λεπτά. Την βγάζετε και την αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της μέχρι να ετοιμάσετε την γέμιση. Κατεβάζετε την θερμοκρασία του φούρνου στους 165 βαθμούς.

Χτυπάτε τα αυγά με την ζάχαρη της γέμισης, να αφρίσουν καλά. Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα προσθέτετε στα αυγά, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζετε την γέμιση στο ταψί και την απλώνετε ομοιόμορφα.

Απλώνετε πάνω από τη γέμιση ένα φύλλο και το βουτυρώνετε. Συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Βουτυρώνετε και το τελευταίο φύλλο και με κοφτερό μαχαίρι, χαράζετε τα φύλλα σε λωρίδες και κόβετε όσα περισσεύουν εκτός του ταψιού.

Ψήνετε το γλυκό στους 165 βαθμούς για 50 – 55 λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία του μέχρι να ψηθεί το γλυκό.

Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το σιροπιάζετε με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει ξεσκέπαστο για να μην μαλακώσει το φύλλο.

Πηγή

Κάντε Μασάζ σε ΑΥΤΑ τα σημεία πριν πέσετε για ύπνο και δείτε διαφορά απ΄την πρώτη κιόλας μέρα!

10 χρήσεις για το ξύδι που μέχρι σήμερα αγνοούσαμε