in

Κορονοϊός: Δείτε βίντεο που δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο ιός [video]

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο που δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο κορονoϊός.

Καθώς ο αριθμός των νεκρών παγκοσμίως λόγω του νέου κορονoϊού SARS-CoV-2 έχει ξεπεράσει πια τους 4.300 και ενώ από την αρχή της επιδημίας έχουν καταγραφεί περισσότερα από 119.000 κρούσματα σε 120 χώρες, η διεθνής επιστημονική κοινότητα κάνει πραγματικό αγώνα δρόμου να κατανοήσει γιατί μπορεί και εξαπλώνεται τόσο εύκολα και γρήγορα.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί κάποια γενετικά και δομικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν μοναδικό, όπως μια πρωτεΐνη επιφανείας που εξηγεί γιατί μολύνει τόσο άμεσα τα ανθρώπινα κύτταρα.

Το παρακάτω βίντεο, αποτυπώνει το πόσο εύκολα μεταδίδεται ο κορονoϊός COVID-19.

Η ευκολία μετάδοσης του είναι αυτή που έχει κάνει όλο το πλανήτη άνω κάτω. Το σενάριο του βίντεο περιγράφει τι περίπου συνέβη στην Ιταλία, η οποία έχει μπει σε ολοκληρωτική καραντίνα.

Προφανώς όταν το βλέπει κάποιος είναι απολύτως λογικό να αγχώνεται. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν είναι να μας κινητοποιήσει για να τηρήσουμε τους απλούς κανόνες υγιεινής που μας λένε οι επιστήμονες.

Πρέπει να διαχειριστούμε τους φόβους μας και τον πανικό που μας πολιορκεί. Δύσκολο θα πείτε κάποιοι, αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές για να ξεπεράσουμε την “περιπέτεια”.

Ασθενής με ύποπτο κρούσμα στο Αττικό

Κορωνοϊός, σούπερ μάρκετ: Αλλάζουν όλα, έκτακτα μέτρα. Πώς θα λειτουργούν από εδώ και πέρα