in

Λαχταριστά κιμαδοπιτάκια

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κομμένο σε 6-8 λωρίδες
  • 200 γρ. κιμάς αρνίσιος μπούτι
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 40 γρ. κουκουνάρι
  • 40 γρ. σταφίδες
  • 60 γρ. καπνιστό τυρί σε κυβάκια
  • 1/2 κ. γλυκού κανέλα αλάτι,
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το στρίβουμε ενώ κρατάμε το χυμό του και τον ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά του κιμά και το μισό λιωμένο βούτυρο.
  2. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά το μείγμα, ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.
  3. Παίρνουμε τις κομμένες λωρίδες της ζύμης και τις βουτυρώνουμε και στη συνέχεια γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα κιμά και κλείνουμε σε μικρά ρολά ή τριγωνά τακιμαδοπιτάκια.
  4. Το κάνουμε αυτό με όλη τη ζύμη και τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν τα κιμαδοπιτάκια.

Πηγή

Το πιο εύκολο και αφράτο κέικ μήλου!

Η καλύτερη φυσική θεραπεία για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια με 2 απλά συστατικά!